OfficeGrip_logo

Microsoft en Adobe kondigen uitgebreide samenwerking aan

Recent hebben Microsoft en Adobe al hun eerste set gezamenlijke oplossingen afgeleverd om organisaties te helpen met het verbeteren van de klantervaring via Adobe Experience Cloud, Microsoft Azure en Microsoft Dynamics. De bedrijven breiden nu hun strategische alliantie uit om medewerkersproductiviteit te verhogen en efficiëntere bedrijfsprocessen in te zetten. 

Adobe Sign

Vanaf vandaag is Adobe Sign, de toonaangevende e-signature dienst in de Adobe Document Cloud, de geprefereerde e-signature oplossing voor de gehele Microsoft portfolio, inclusief Microsoft Office 365. Daarnaast is Microsoft Teams, de nieuwe chat-based workspace in Microsoft Office 365, de geprefereerde samenwerkingsdienst voor Adobe Creative Cloud, Document Cloud en Experience Cloud. Ook zal Adobe Microsoft Azure zijn geprefereerde cloud platform maken voor Adobe Sign. Door de samenwerking willen Adobe en Microsoft ervoor zorg dragen dat werknemers en teams efficient kunnen samenwerken, communiceren en beslissingen kunnen nemen op verschillende apparaten.

Integraties van Microsoft en Adobe

Adobe en Microsoft zijn de leiders in document- en productiviteits-software, met een rijke historie in innovatie en het bieden van oplossingen aan honderden miljoenen gebruikers op het gebied van geïntegreerde desktop tools, innovatieve mobiele apps en cloud-based diensten. Naast de samenwerking zoals hier aangekondigd zullen de twee bedrijven mogelijkheden gaan onderzoeken om te blijven samenwerken op het gebied van artificial intelligence, analytics en intelligente document-automatisering waardoor productiviteit in de cloud naar het volgende niveau wordt gebracht.

De eerste integraties die voortvloeien uit deze samenwerking zullen waarschijnlijk beschikbaar worden voor gebruikers in de komende weken:

  • Integratie tussen Microsoft Office 365 en Adobe Sign zal zorgen voor snelle, veilige elektronische ondertekening voor het gehele Office 365 platform, inclusief Microsoft Word, Microsoft PowerPoint en Microsoft Outlook, zodat het elektronisch ondertekenen van documenten een alledaagse ervaring gaat worden.
  • Adobe Creative Cloud en Adobe Stock integratie met Microsoft Teams geeft Adobe’s gebruikers toegang tot een eersteklas samenwerkings-werkplek die creatieve feedback, goedkeuring en beslisisngen versnelt. De integratie van Microsoft Teams zal in de toekomst worden uitgebreid naar Adobe Experience Cloud.
  • Adobe Sign integratie met Microsoft Teams zal het maken, goedkeuren en ondertekenen van elektronische overeenkomsten voor teams versnellen. De Adobe Sign app in Microsoft Teams bevat een tabblad om documenten ter ondertekening te versturen en een bot die zorg draagt voor het beheren en bijhouden van documenten voor teamgenoten.
  • Adobe Sign integratie met Microsoft Flow stelt gebruikers in staat end-to-end digitale workflows door het toevoegen van Adobe Sign aan elk Microsoft Flow proces. In de komende maanden zullen organisaties profiteren van Flow integratie met andere Microsoft applicaties zoals SharePoint, Dynamics en OneDrive.

 

Beschikbaarheid

Adobe Sign voor Microsoft Dynamics en Microsoft SharePoint is nu al beschikbaar. Nieuwe Adobe Sign integraties voor Microsoft Teams, Microsoft Flow, Microsoft Word, Microsoft PowerPoint en Microsoft Outlook komen beschikbaar in de komende weken. Adobe Creative Cloud integratie met Microsoft Teams wordt ook in de komende weken verwacht met Experience Cloud integraties voor de boeg.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!