OfficeGrip_logo

Microsoft Forms is nu algemeen beschikbaar voor zakelijke gebruikers

Vandaag kondigt Microsoft aan dat Microsoft Forms, een eenvoudige app voor het maken van enquêtes, quizzen en polls, algemeen beschikbaar is voor alle Office 365 zakelijke klanten. Microsoft Forms wordt gebruikt door meer dan 3 miljoen gebruikers in het onderwijs en vorig jaar kreeg Forms op veler verzoek ook een preview modus voor zakelijke klanten. Dankzij meer dan 50.000 bedrijven die deelnemen aan het Preview-programma, is Microsoft Forms nu klaar voor commerciële organisaties en verwijdert Microsoft het Preview label. 

Met Microsoft Forms kunnen uw medewerkers binnen enkele minuten gemakkelijk om klantinput vragen, klanttevredenheid meten en teamevenementen organiseren. De app is eenvoudig te gebruiken en werkt in elke webbrowser, zodat deze altijd en overal toegankelijk is. Met realtime antwoorden en ingebouwde automatische grafieken, maakt Microsoft Forms het gemakkelijk om de gegevens meteen te begrijpen. En voor bedrijven die hun enquêtes op maat willen maken, ondersteunt Forms de toevoeging van thema’s, logo’s en afbeeldingen. Ook is er rekening gehouden met het feit dat veel gebruikers in teams werken en daarom is het mogelijk voor meerdere gebruikers om op één formulier samen te werken. Formulieren kunnen ook worden gebruikt binnen de bekende toepassingen, zoals Excel, SharePoint, Teams, Flow en Sway.

Meest recent heeft Microsoft Forms veel functies toegevoegd die door bedrijven zijn aangevraagd, zoals SOC compliance, de mogelijkheid voor IT-beheerders om gebruikerslicenties te beheren en besturingselementen om het delen van formulieren buiten hun organisatie mogelijk te maken. Voor meer complexe enquêtes hebben we ook ondersteuningsvragen en Likert schalen toegevoegd plus de mogelijkheid om 50.000 enquêtereacties per formulier te verzamelen.

 

Klik op de tegel Forms in de Office 365 app laucher of ga naar http://forms.office.com om uw eerste poll, enquête of quiz te maken.

Veel Gestelde Vragen

V. Wie kan Microsoft Forms gebruiken?

A. Microsoft Forms is beschikbaar in de volgende Office 365-commerciële suites: Office 365 Business Essentials, Office 365 Business Premium en Office 365 Enterprise E1-, E3- en E5-plannen.

V. Waar worden gegevens opgeslagen voor Microsoft Forms?

A. Microsoft Forms-gegevens worden opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en Europa. Alle gegevens bevinden zich in de Verenigde Staten, behalve voor in Europa gevestigde tenants. Hun gegevens worden opgeslagen in databases in Europa. Microsoft werkt eraan het aanbod uit te breiden naar andere landen en regio’s en ze zullen tijdlijnen delen wanneer ze dichter bij die datums komen.

V. Is Microsoft Forms compliant?

A. Microsoft Forms heeft SOC Compliance Level C bereikt. Microsoft Forms zal ook voldoen aan de GDPR-nalevingsvereisten tegen mei 2018.

V. Kan ik bepalen welke gebruikers in mijn organisatie toegang hebben tot deze apps?

A. Ja, door licenties toe te kennen aan de gebruikers.

V. Wat is Microsoft Forms voor Excel?

A. Naast de Microsoft Forms-website kunnen gebruikers formulieren maken vanuit OneDrive en Excel Online, door “Formulieren voor Excel” te gebruiken. Formulieren voor Excel bevinden zich in de previewfase.

V. Wat is de architectuur van Microsoft Forms?

A. Microsoft Forms is een Office-webapp met web front-end en SQL Azure als back-end. Formulierengegevens worden geïsoleerd door tenant en gebruikers en behoren toe aan de formulierontwerper of de gebruikersgroep die het formulier heeft gemaakt.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!