OfficeGrip_logo

Microsoft introduceert nieuwe planningsassistent voor Outlook voor iOS

Vanaf het begin was het doel van Microsoft om met Outlook een mobiele ervaring te creëren die meer kan dan alleen berichten te lezen terwijl je in de rij staat te wachten op je koffie. Als onderdeel hiervan heeft Microsoft in september een nieuwe en verbeterde agenda op iOS en Android uitgebracht waarin onder andere Maps en Skype voor Bedrijven geïntegreerd zijn. 

Deze week kondigt Microsoft een nieuwe stap aan met een krachtige planningsassistent voor Outlook op iOS. Geïnspireerd door de geliefde planningsassistent van Outlook op je desktop, kun je nu gemakkelijk de beschikbaarheid van je collega’s zien en een moment vinden dat voor beide goed uitkomt en dit allemaal vanuit de palm van je hand.

Afspraken plannen in een paar tikken

Je hoeft maar een paar makkelijke stappen te volgen om je collega’s beschikbaarheid te kunnen bekijken en een afspraak in te kunnen plannen vanaf je telefoon.

Op het moment dat je een evenement hebt gemaakt vanuit je agenda en je collega’s hebt toegevoegd aan het Personen veld tik je op de datumprikker. Wanneer de geselecteerde datum werkt voor iedereen zal de dag getoond worden in een witte kleur. Wanneer de geselecteerde tijd niet werkt, maar er andere momenten zijn op die dag die wel werken zal de dag verschijnen in geel. En als geen enkele tijd werkt zal de dag in rood verschijnen. Tik hierna op de tijdprikker en ‘drag and drop’ totdat deze groen wordt. Hiermee wordt geïmpliceert dat iedereen op dit moment beschikbaar is.

introducing-our-new-scheduling-experience-for-outlook-for-ios-2

Op het moment dat je zowel een geschikte datum als tijdstip hebt gevonden vul je de rest van de velden in en tik je op het vinkje aan de bovenkant om je evenement op te slaan en te versturen. Het is echt zo gemakkelijk als het klinkt.

Op dit moment is de functionaliteit beschikbaar op Outlook voor iOS wanneer deze aangesloten is op Office 365 of de laatste versies van Exchange. Je kunt nu al op je telefoon kijken of het bij jou al beschikbaar is. Deze functie zal snel ook voor Android en Windows 10 Mobile verschijnen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!