OfficeGrip_logo

Microsoft introduceert Pix; een slimme camera-app voor iOS

Microsoft komt met een camera-app voor Apple iOS-apparaten genaamd Pix. De app maakt niet alleen tijdens, maar ook voor en na het indrukken van de sluiterknop foto’s. Op deze manier kan achteraf het beste resultaat worden gekozen. 

Pix wordt neergezet als een slimme camera-app waarmee gebruikers op een snelle manier perfecte foto’s kunnen maken. De app herkent mensen in beeld en past de belichting, focus en kleur aan zodat de personen zo goed mogelijk in beeld komen.

Door het maken van meerdere opnames wordt de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeterd. Het combineren van beelden vermindert aanwezige ruis. Alle bewerkingen worden achter de schermen uitgevoerd, zonder dat de gebruiker daar invloed op uit kan oefenen.

Nog voor de gebruiker de knop indrukt voor het maken van een foto worden er al opnames gemaakt. Deze opnames worden dan weer voor een bepaalde tijd vastgehouden in het buffergeheugen en zodra de gebruiker een foto maakt, worden ook de voorgaande momenten opgeslagen. Dat moet er voor zorgen dat foto’s ook lukken als er nét te laat op het knopje is gedrukt.

Verder heeft de iOS app ook een Hyperlapse-functie. Deze functie zorgt ervoor dat video’s gemaakt vanuit Pix automatisch gestabiliseerd worden en ze kunnen hiermee ook versneld afgespeeld worden voor een timelapse-effect. Microsoft bracht eerder al een Hyperlapse-app uit voor Android.

Als de app tijdens het maken van een foto beweging in beeld detecteert, wordt er ook een ‘Live Image’ gemaakt. Dit is een bewegende foto en die wordt gemaakt door alle beelden die in de burstopname worden vastgelegd samen te voegen tot een korte animatie. De gratis app werkt op de iPhone 5s en nieuwere modellen, mits iOS 9.0 of hoger is geïnstalleerd.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!