OfficeGrip_logo

Microsoft introduceert Yammer External Groups

Yammer is gespecialiseerd in het helpen van medewerkers in teams door het hele bedrijf effectief te laten werken. Maar samenwerken stopt niet bij de buitengrens van een bedrijf. Soms is het noodzakelijk intensief te werken met klanten, consultants, partners en leveranciers buiten je organisatie. 

Vandaar dat Microsoft de nieuwe ‘External groups’ feature heeft aangekondigd in Yammer. Deze functie stelt je in staat mensen van buiten je organisatie toe te voegen aan een Yammer groep, zodat het makkelijker wordt voor uitgebreide teams om samen te werken. De ‘external groups’ mogelijkheid bouwt verder op de bestaande manieren om met mensen buiten je organisatie samen te werken zoals externe netwerken en ‘external messaging’, waardoor je mensen van buitenaf direct in een conversatie binnen je bedrijfs Yammer netwerk kunt toevoegen.

‘External groups’ geeft leden van een team met de juiste bevoegdheden van buiten je organisatie de mogelijkheid om volledig deel te nemen aan projecten en initiatieven door ze toegang te verschaffen aan alle gesprekken en inhoud van een groep. Tegelijkertijd behoudt Yammer de veiligheid van je netwerkdata door alle externe groepen te plaatsen onder een aparte sectie van het Groups menu als ook door duidelijk signalen af te geven in de UI die gebruikers alarmeert wanneer een extern teamlid deelneemt.

Elke externe groep heeft toestemming nodig van de group admin voordat externe leden kunnen toetreden en een set van proactieve besturingsopties via Exchange Transport Rules zorgen ervoor dat gevoelige bedrijfsinformatie niet gedeeld kan worden. Ook is er nog de extra data-export functionaliteit die geverifieerde administrators helpt in te zien welke bestanden en gesprekken beschikbaar zijn voor externe gebruikers.


 

‘External groups’ zijn op dit moment al beschikbaar in je Yammer netwerk, zodat je gelijk kan werken met je uitgebreide team.


 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!