OfficeGrip_logo

Microsoft kondigt verbeterde zoekfunctie en ‘Pokémon-detector’ aan voor OneDrive

Microsoft voegt een aantal nieuwe mogelijkheden toe aan OneDrive, waaronder een verbeterde zoekfunctie en automatische albums. Ook komt het bedrijf met een zogenaamde ‘Pokémon-detector’, die schermafbeeldingen doorzoekt en indeelt naar Pokémon. 

De functionaliteit voor automatische albums herkent foto’s die kort achter elkaar alsook op dezelfde plek zijn genomen en vanuit hier worden degenen met de hoogste kwaliteit vervolgens in een album gezet. Hiervan krijgt de gebruiker dan weer een notificatie. Ook voegt het bedrijf een functie toe die dagelijks foto’s toont van diezelfde dag in voorgaande jaren.

Ook zal het mogelijk zijn om direct vanuit het overzicht van alle foto’s te zoeken aan de hand van tags, locatie of emoji. De manier waarop foto’s in folders worden weergegeven is ook aan verandering onderhevig, er komt de mogelijkheid van grotere thumbnails bij en ook een nieuw menu. Daarnaast krijgen gebruikers nu automatisch hun OneDrive-foto’s te zien op het moment dat zij bij de Windows 10-fotoapp inloggen.

De Pokémon-detector is volgens Microsoft in samenwerking met de onderzoeksafdeling van het bedrijf ontstaan en speelt handig in op de pokémon-gekte die in de laatste weken is ontstaan. Wanneer het automatisch uploaden van schermafbeeldingen is ingeschakeld, detecteert OneDrive automatisch om welke Pokémon het gaat. Volgens Microsoft vergemakkelijkt dit het zoeken.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!