OfficeGrip_logo

“Microsoft lanceert eigen smartwatch”

Forbes Magazine weet te melden dat Microsoft met zijn eigen smartwatch komt. Het product, dat over enkele weken onthuld wordt, is niet alleen een horloge, maar ook een wearable waarmee gezondheidszaken als de hartslag kunnen worden gemeten. 

Volgens het zakenblad wordt de smartwatch over enkele weken gepresenteerd aan het publiek en ligt het rond de kerstdagen in de winkels.
Dit zou betekenen dat het product eerder op de markt komt dan de Apple Watch waarvan Apple meldde dat het begin volgend jaar op de markt verschijnt.

Ook opmerkelijk is dat Microsoft smartwatch kan samenwerken met verschillende besturingssystemen waaronder die van directe concurrenten Android en Apple.
Voor een smartwatch van Android of Apple heeft de consument ook een smartphone van hetzelfde merk nodig.
Dit, samen met de lange batterijduur, lijkt 1 van de grootste selling-points te zijn voor Microsoft.
Dit past ook netjes binnen de visie van Microsoft die, sinds de aanstelling van nieuw directeur Satya Nadella, vertelt dat er zoveel mogelijk Microsoft-producten op en met alle apparaten moet kunnen werken.

De precieze naam van de smartwatch en de prijs zijn nog niet bekend. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de berichten.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!