OfficeGrip_logo

Microsoft Mesh: de nieuwe toekomst voor vergaderingen?

Vergaderen in virtuele omgevingen

Microsoft heeft recent hun versie van de zogeheten “metaverse” aangekondigd, namelijk Microsoft Mesh. Met Microsoft Mesh gaat de manier waarop wij vergaderen en samenwerken fundamenteel veranderen. Het creëert een bijzondere ervaring om met elkaar te vergaderen en samen te werken in een virtuele ruimte. Wat de Microsoft metaverse precies gaat betekenen is nog onbekend, maar de technologie gaat op termijn al wel worden ingezet binnen Microsoft Teams. Lees daarom hier alles wat jij moet weten over Microsoft Mesh.

Inhoudsopgave

Wat is de metaverse?

Een metaverse is een virtuele ruimte waarin een digitale avatar van jou te vinden is. Deze avatar is eigenlijk de digitale versie van jouzelf, waaraan andere deelnemers jou kunnen herkennen. De metaverse kan eigenlijk worden gezien als nieuwe versie of een nieuwe visie van het internet. Het creëert namelijk een digitale wereld naast de bestaande wereld.

Deze digitale omgevingen bieden nieuwe kansen om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Het is een technologie die nog in zijn kinderschoenen staat, maar op termijn gaat het een grote impact hebben op ons leven. Microsoft geeft aan dat de komende 10 jaar de ontwikkelingen net zo snel gaan als de afgelopen 40 jaar. De ontwikkelingen gaan zo snel, dat het lastig is om precies te voorspellen hoe de wereld eruit gaat zien. Een ding is zeker, de metaverse technologie is iets wat ons leven fundamenteel kan veranderen.  

Wat is Microsoft Mesh?

Microsoft Mesh is de metaverse die speciaal toegankelijk is via Microsoft Teams. Deze metaversie van Microsoft moet het makkelijker maken om vanaf elke locatie samen te werken en te vergaderen. Om optimaal gebruik te maken van deze technologie, wordt er een Virtual Reality (VR) of Augmented Reality (AR) aanbevolen. Deze headsets zorgen ervoor dat je direct in deze digitale omgeving terecht komt. Het kan lastig zijn om te begrijpen wat Microsoft Mesh nou precies is. De productvideo van Microsoft Mesh geeft een duidelijk beeld van wat er allemaal mogelijk is:

Wat is het voordeel van Microsoft Mesh?

Op het moment klinkt Microsoft Mesh erg futuristisch, maar de technologische ontwikkelingen gaan sneller dan je wellicht denkt. Microsoft Mesh kan het bijvoorbeeld makkelijker maken om virtueel samen met elkaar te werken. Denk dan aan iemand die zich aan de andere kant van de wereld bevindt. Het is met deze technologie mogelijk om “fysiek” naar hetzelfde te kijken. Ook biedt het de mogelijk om de complete organisatie virtueel met elkaar te verbinden.

We weten nog niet precies wat voor impact Microsoft Mesh op ons leven kan gaan maken. Wat we wel weten, is dat het een veelbelovende technologie is die ons leven op de kop kan zetten. Nu klinkt het nog erg futuristisch, maar de wereld om ons heen is nou eenmaal steeds sneller aan het veranderen. Het is daarom misschien al wel dichterbij dan dat je denkt.

Microsoft Mesh wordt de toekomst voor vergaderingen

Microsoft Mesh gaat op termijn een grote impact maken op de manier waarop wij vergaderen. Nu zijn vergaderingen nog erg statisch, maar Microsoft Mesh gaat dit allemaal virtueel maken. Dit moet het samenwerken en vergaderen persoonlijker maken. De manier waarop wij werken is namelijk enorm aan het veranderen. Het werken vanuit huis neemt nu eenmaal in populariteit toe. De metaverse gaat daarom een steeds belangrijkere rol spelen bij ons werk, omdat het ons beter verbonden gaat houden met collega’s. Het gaat nog wel een aantal jaren duren voordat deze technologie breed wordt ingezet, maar de ontwikkelingen gaan wel steeds sneller.

Tot slot

Microsoft Mesh is dus de metaverse omgeving die binnenkort toegankelijk is vanuit Microsoft Teams. Deze technologie staat nog wel in zijn kinderschoenen, maar gaat op termijn steeds meer worden gebruikt. Het gaat onze manier van werken fundamenteel veranderen. Microsoft begint in 2022 met het toegankelijk maken van de Microsoft Mesh omgeving in Microsoft Teams.

Meer lezen

hoe-microsoft-teams-sharepoint-samen-werken-1
Microsoft Teams

Hoe Microsoft Teams en SharePoint samenwerken

Microsoft Teams en SharePoint zijn twee krachtige tools die ontworpen zijn om samen te werken en te versterken. Terwijl Teams een platform biedt voor real-time samenwerking en communicatie, biedt SharePoint een centrale locatie voor het delen en beheren van documenten en inhoud.

Lees meer...
wat-is-games-for-work-nieuwe-microsoft-teams-app-1
Achtergrond

Wat is Games for Work, een nieuwe Microsoft Teams-app

Games for Work is een nieuwe app van Microsoft, die bedrijven helpt om productiviteit te verhogen door het gebruik van gamification. De app biedt een scala aan tools waarmee bedrijven hun werknemers kunnen uitdagen en motiveren om meer te presteren door middel van leuke en interactieve spellen.

Lees meer...
adobe-acrobat-integratie-microsoft-teams-1
IT Manager

Doe meer met de Adobe Acrobat integratie in Microsoft Teams

De integratie van Adobe Acrobat in Microsoft Teams maakt het werken met PDF-bestanden nog gemakkelijker en efficiënter. Voortaan hoef je niet meer tussen verschillende programma’s heen en weer te schakelen om samen te werken aan documenten, want alles wat je nodig hebt is nu binnen handbereik in Teams.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!