Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

  • 25 februari 2016
  • officegrip
  • Nieuws
  • 0
xamarin-microsoft-overname

Microsoft neemt app-ontwikkelingsplatform Xamarin over

Microsoft en Xamarin hebben een overeenkomst gesloten voor een overname. Xamarin is ontwerper van de ontwikkelomgeving voor apps op verschillende platformen in de C#-programmeertaal.

Xamarin Platform

Het Xamarin Platform stelt ontwikkelaars in staat om in C# apps te ontwikkelen die native draaien op iOS, Android, Mac en Windows. De overname sluit aan bij de strategie van Microsoft om meer apps naar het Windows 10-platform te brengen. Scott Guthrie, executive vice president van de Cloud and Enterprise Group bij Microsoft, maakte het nieuws bekend nadat in 2014 al geruchten gingen dat Microsoft Xamarin zou overnemen.

.Net Foundation

Dit is niet de eerste samenwerking van Microsoft met Xamarin. Eerder werd het platform al geïntegreerd in Office 365, Visual Studio, Microsoft Azure en de Enterprise Mobility Suite. Ook zette Xamarin samen met Microsoft de .Net Foundation op; een stichting om opensourceprojecten met betrekking tot .Net te overzien.

Microsoft Build-conferentie

Xamarin heeft 350 werknemers en 15.000 klanten en is gevestigd in Amerika, Singapore, Argentinië, Londen en Denemarken. Niet slecht voor een bedrijf dat werd opgericht in 2011. Tijdens de Microsoft Build-conferentie in maart en het Xamarin Evolve-evenement in april wordt meer bekend gemaakt over de toekomstplannen van de twee bedrijven.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback