Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

  • 10 november 2015
  • officegrip
  • Nieuws
  • 0
microsoft-overname-secure-islands

Microsoft neemt informatiebeveiliger Secure Islands over

Recente geruchten dat Microsoft een Israëlische beveiligingsbedrijf zou overnemen blijken correct te zijn.

Secure Islands

Gisteren maakte Microsoft bekend dat het bedrijf Secure Islands Technologies heeft overgenomen. Alhoewel Microsoft zelf niet wilt vertellen om hoeveel geld de overname van het beveiligingsbedrijf gaat, vertellen bronnen dichtbij Microsoft dat het om een aankoopbedrag van rond de 77 miljoen dollar gaat.

Azure Rights Management Service

Microsoft is van plan de technologie van Secure Islands te integreren in Azure Rights Management Service om zo Azure te versterken voor gegevens die op verschillende locaties en apparaten beschikbaar zijn.

Adallom en Aorato

Microsoft nam al eerder Adallom en Aorato over en hierdoor is Secure Islands het derde Israëlische beveiligingsbedrijf dat wordt overgenomen door Microsoft. Ook heeft Microsoft vorig jaar InMage overgenomen om zo de dataherstelmogelijkheden van Azure te verbeteren. De overname van Secure Islands past bij de berichten dat Microsoft zich wil richten op het ontwikkelen van een intelligent cloudplatform.

IQProtector

Het hoofdproduct van Secure Islands is IQProtector. Deze software identificeert en classificeert data vanaf het moment dat deze ontstaat en past automatisch een veiligheidsbeleid toe. Ook is de software in staat om aan gegevens eigenschappen toe te kennen die gedurende de hele levenscyclus blijven bestaan. Zo zijn gebruikers in staat om bestanden te beveiligen, ook al zijn die gedeeld met derden. Microsoft geeft aan dat het hierdoor niet uitmaakt waar de gegevens zich bevinden.

IQProtector

De bestaande Azure Rights Management Service van Microsoft maakt het mogelijk om bestanden op verschillende apparaten en locaties te gebruiken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van encryptie, en identiteits- en autorisatiebeleid.

Secure Islands heeft ondermeer UBS, OSRAM, Vodafone en Credit Suisse in zijn klantenbestand.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback