OfficeGrip_logo

Microsoft neemt slimme agendaplanner Genee over

Microsoft neemt het jonge Amerikaanse bedrijf Genee over. Genee bestaat nog maar 2,5 jaar, maar heeft een agendadienst ontwikkelt die zelf afspraken kan inplannen op een tijdstip wanneer beide partijen tijd hiervoor hebben. Welk bedrag er met deze overname gemoeid is, is niet bekend. 

Microsoft wilt de mogelijkheden van Genee gaan inzetten om hun cloud-dienst Office 365 te voorzien van ‘intelligente ervaringen’. Het ziet er naar uit dat de agendaplanner zal worden geïntegreerd in Outlook. Het gevolg van de overname is wel dat de dienst Genee per 1 september stopt voor de huidige gebruikers. Wel is het zo dat bestaande afspraken in de agenda’s van de gebruikers blijven staan. Mede-oprichters Ben Cheung en Charles Lee treden in dienst bij Microsoft.

Genee kan gebruikt worden als een’persoonlijke assistent’ door naar iemand te e-mailen met het verzoek om een afspraak te maken en Genee in de cc te zetten. Vervolgens kan Genee zelf een afspraak inplannen, door naar de agenda van de genodigden te kijken. Volgens Microsoft werkt de dienst met algoritmes en kunstmatige intelligentie die er voor zorgt dat interactie met de virtuele assistent lijkt alsof het een menselijke assistent is.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!