OfficeGrip_logo

Microsoft presenteert haar eerste laptop ‘Surface Book’

De Surface Book is Microsoft haar eerste laptop. Het 13,5″-scherm van het model is volledig om te klappen en los te koppelen van het toetsenbord. De laptop is van een Intel Skylake-processor en een Nvidia-gpu voorzien. 

De aankondiging van zijn eerste laptop volgde op de introductie van de Surface Pro 4. Om het scherm 260 graden te kunnen draaien is een soort buigbaar scharnier aanwezig. Het scherm heeft met een diagonaal van 13,5″ een afwijkend formaat dan de 13,3″ die gebruikelijk is. De pixeldichtheid bedraagt 267ppi, wat bij een 3:2-beeldverhouding duidt op een schermresolutie van 3000×2000 pixels.

De behuizing van het apparaat is van een magnesiumlegering gemaakt. Het toetsenbord heeft achtergrondverlichting en de toetsen bieden een travel van 1,6mm. Het trackpad ondersteunt gesture-bediening met vijf vingeraanrakingen.

Enkele hardwareonderdelen zitten in het scherm verwerkt voor een tabletmodus maar in combinatie met het toetsenbord is er langere accuduur en meer grafische rekenkracht. Microsoft voorziet de laptop van Core i5- en Core i7-processors van Intels Skylake-generatie en de accuduur zou 12 uur bedragen, als is niet bekend bij welk scenario. De gpu komt uit de stal van Nvidia en wordt gecombineerd met 1GB gddr5-geheugen, maar details over de gpu zijn er nog niet. Er zijn twee usb 3.0-poorten en een fullsize-sd-kaartlezer. Verder rust de fabrikant het model uit met maximaal 16GB ddr4 en 1TB ssd-opslag.

De Surface Book komt 26 oktober in de VS beschikbaar voor een startprijs van 1499 dollar. Microsoft laat weten dat de Surface book vooralsnog alleen beschikbaar is in de VS en Canada, en zegt dus niets over beschikbaarheid en prijzen buiten die gebieden.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!