OfficeGrip_logo

Microsoft Search – Zoekfunctie die op intelligente wijze u helpt zoeken, ontdekken en navigeren

Vorig jaar introduceerde Microsoft gepersonaliseerde zoekacties in Office 365, een manier om intelligente zoek- en ontdekkingservaringen rechtstreeks bij u te brengen. Deze week kondigt Microsoft aan dat ze die visie op Microsoft Search uitbreiden zowel binnen als buiten Microsoft 365. Door kunstmatige intelligentie (AI) -technologie van Bing toe te passen op de diepgaande gepersonaliseerde inzichten die de Microsoft Graph oproept, maakt Microsoft het zoeken in uw organisatie nog effectiever. 

Met Microsoft Search introduceert Microsoft nieuwe organisatorische zoekervaringen van organisaties in de apps die u dagelijks gebruikt, waaronder Bing.com en Windows, en onze visie om verbinding te maken met het gegevensnetwerk van uw organisatie.

Wat Microsoft ook probeert te doen is anders te kijken naar het idee van wat zoeken betekent. Het verkrijgen van pagina’s met resultaten met hyperlinks naar andere informatie is simpelweg niet genoeg meer. Geconfronteerd met een steeds kleiner wordende aandachtsspanne en een explosie van gegevens, is de uitdaging om antwoorden op uw vragen te vinden en te leveren, inzichten te suggereren en u in staat te stellen actie te ondernemen op uw taken. Dit maakt zoeken een krachtige mogelijkheid die zich uitstrekt over uw werk om u productiever te maken en te profiteren van de collectieve kennis van uw organisatie.

De visie van Microsoft is een samenhangende zoekfunctie, prominent aanwezig in elke ervaring, die een manier biedt om in alle gegevens van uw organisatie te zoeken, zowel binnen als buiten Microsoft 365.

In de komende maanden zul je deze eerste stappen ervaren:

  • Zoeken wordt verplaatst naar een prominente, consistente plaats in de apps waarmee u elke dag werkt. Van Outlook tot PowerPoint, Excel tot Sway, OneNote tot Microsoft Teams, Office.com tot SharePoint, de zoekbalk bevindt zich op dezelfde plek, op desktop, mobiel en internet.
  • Gepersonaliseerde resultaten zodra u in het zoekvak klikt, zoals mensen met wie u het meest deelt en documenten waar u recent aan werkte. Er is geen vraag vereist om suggesties te ontvangen.
  • Het zoekvak zelf zal ook de toepassing waar u werkt aanbevelen. Begin bijvoorbeeld met het typen van “acc” in Word om een lijst met voorgestelde acties op te halen, zoals Accepteren of Accessibility Checker. U hoeft niet langer door werkbalken te zoeken om naar een opdracht te zoeken.
  • Zoekresultaten bevatten resultaten uit uw hele organisatie. In Word kunt u bijvoorbeeld niet alleen andere Word-documenten vinden, maar ook een presentatie waar u aan werkte. U kunt rechtstreeks naar die presentatie navigeren of u kunt ervoor kiezen dia’s uit dat bestand rechtstreeks in uw document op te nemen.
  • Diezelfde organisatorische zoekervaring uitbreiden waar u ook werkt – op Bing.com (wanneer u bent aangemeld met uw Office 365-account), Edge of Windows. Zoek waar je wilt en krijg dezelfde ervaring.
  • Uniform beheer van de zoekresultaten van uw organisatie, inclusief door de admin beheerde resultaten, zoals bladwijzers.

Ervaar vandaag nog Microsoft Search

De sleutel tot het leveren van de Microsoft Search-functionaliteit is de mogelijkheid om consistente resultaten te hebben waar u ook zoekt. Zelfs als de interface er anders uitziet, is het doel om dezelfde ervaring te hebben, gepersonaliseerd en gecontextualiseerd voor dat specifieke interactiepunt.

Microsoft Search in Bing.com

Het afgelopen jaar hebben 180 bedrijven deelgenomen aan de private preview, met bestanden, sites, mensen, locaties en groepen op basis van Microsoft Graph-data. Op basis van de feedback van deze private preview kondigen we de mogelijkheid aan om gelijktijdig door gesprekken in teams en Yammer te zoeken.

Een afbeelding toont Microsoft Search in Bing.com.

Zoeken in Bing retourneert zowel uw organisatieresultaten als webresultaten, waardoor het een gemakkelijke bestemming voor brede zoekopdrachten is om het beste uit uw werkwereld te halen en uw zoekopdrachten op het web te beveiligen. De publieke preview begint deze week uit te rollen. Beheerders van tenants moeten zich aanmelden om de ervaring naar hun organisatie te halen. Ga naar bing.com/business/explore voor meer informatie.

Microsoft Search in Office.com

Keer sneller terug naar uw werk met Office.com en krijg hetzelfde zoekbereik in Microsoft 365. Zoek documenten waar u recent aan hebt gewerkt, evenals aanbevolen documenten die uw collega’s u hebben genoemd en blijf op de hoogte van waar aan is gewerkt sinds u er voor het laatst naar hebt gekeken. Microsoft Search in Office.com wordt deze week vrijgegeven in een targeted release.

Een afbeelding toont Microsoft Search in Office.com.

Microsoft Search in de mobiele SharePoint-app

De nieuwe versie van de SharePoint mobiele app bevat zoeken als de standaardervaring wanneer u de app opstart. Het bevat veelgestelde vragen, gepersonaliseerde resultaten en frequente zoekopdrachten die organisaties kunnen beheren. De nieuwe SharePoint mobiele app is vandaag beschikbaar om te downloaden.

Een afbeelding toont een mobiel apparaat met de mobiele SharePoint-app.

Microsoft Search in de mobiele Outlook-app

De mobiele app van Outlook markeert ook het zoeken als een belangrijk element van de gebruikerservaring en biedt toegang tot opdrachten, inhoud en mensen. Met “zoekopdracht zonder zoekopdracht” plaatst u eenvoudigweg uw cursor in het zoekvak met aanbevelingen op basis van AI en de Microsoft Graph. De mobiele Outlook-app voor iOS en Android is vandaag beschikbaar om te downloaden.

Verbeteringen om te zoeken in Outlook voor Windows, Mac en op internet begonnen medio september uit te rollen naar een gerichte release.

Koppel en configureer gegevens binnen de systemen van uw organisatie

Ongelimiteerd zoeken is maar zo goed als de bronnen waartoe het toegang heeft. Microsoft snapt dat organisaties een schat aan gegevens hebben in services en applicaties van derden. In 2019 zullen ze native connectors bouwen voor populaire applicaties van derden die zoekresultaten in lijn met Microsoft-gegevens in alle zoekresultaten zullen weergeven die je hebt, waaronder Office, Windows, Edge en Bing.com. Beheerders kunnen selecteren welke connectors zij voor hun organisaties willen gebruiken op basis van de investeringen die ze al in toepassingen van derden hebben gedaan. Verdere uitbreidbaarheid met API’s is ook mogelijk. Organisaties kunnen de zoekbronnen en de weergave van zoekresultaten met aangepaste verticals aanpassen en bepalen hoe informatiebronnen op resultaatpagina’s worden weergegeven.

Verwacht in de eerste helft van 2019

Microsoft Search in Office

De nieuwe suitebrede zoekopdracht in het lint biedt dezelfde consistente ervaring en resultaten voor al uw favoriete Office-apps op desktop, mobiel en internet. Zoeken, navigeren en ontdekken direct vanuit hetzelfde zoekvak.

Een afbeelding toont een laptop die open staat voor een PowerPoint-kaart waarop de gebruiker Microsoft Search gebruikt.

Microsoft Search in Windows

Voer vanaf uw taakbalk zoekopdrachten uit met lokale en organisatorische zoekresultaten; of dat nu mensen zijn, de locatie van een kantoor of uw bestanden, u kunt het allemaal in Windows vinden.

Een afbeelding toont Microsoft Search gebruikt vanaf het startscherm van Windows.

What’s next?

De Microsoft Graph geeft inzicht in de mensen, sites, apparaten en documenten waarmee u werkt en vormt de basis voor consistent leren in uw hele organisatie, waar u en uw collega’s ook werken. Microsoft Graph rangschikt zoekresultaten die relevant zijn voor uw behoeften. U kunt alle resultaten zien die aan uw vraag voldoen, maar gepersonaliseerd zoeken geeft prioriteit aan de resultaten die het meest waarschijnlijk uw doel bereiken.

Door de Microsoft Graph op te laden met geavanceerde AI-technologie van Bing en zijn kennis van de wereld, kunnen we onze visie op inzichtelijke technologie uitbreiden om het eenvoudig te maken natuurlijke taalvragen te stellen en echte antwoorden te krijgen, zonder handmatige tussenkomst. Een vraag als “Kan mijn broer voor mij werken in mijn bedrijf?” Betekent bijvoorbeeld dat niet alleen syntactische ontleding van de vraag noodzakelijk is, maar ook semantisch inzicht. Het HR-beleid van uw organisatie specificeert waarschijnlijk ‘hechte familierelaties’, dus gebruikt Microsoft de kennis van Bing over de wereld om ‘broer’ uit te breiden en te matchen en koppelen we dit aan het doorzoeken van het intranet van uw organisatie om het antwoord te achterhalen.

Het gebruik van deze begrijpend lezen machine technologie is slechts een van de vele manieren waarop Microsoft Search in de toekomst continu verbeteren wordt.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!