OfficeGrip_logo

Microsoft Stream is nu wereldwijd beschikbaar met nieuwe functionaliteiten

Video is een belangrijk medium geworden in zowel de consumenten als in de zakenwereld. Op de werkvloer is video een belangrijke manier om informatie te delen, voor te lichten, medewerkers te trainen, betrokkenheid te stimuleren en een bedrijfscultuur op te bouwen. 

Vorig jaar werd de preview versie van Microsoft Stream gereleased. Stream is een intelligente zakelijke video service die het gemakkelijk maakt voor mensen binnen een organisatie om veilig video’s te uploaden, te delen, te beheren en te bekijken. En deze week is Microsoft Stream dan eindelijk wereldwijd beschikbaar als een losstaande service en wordt ook uitgerold naar Office 365 Enterprise gebruikers in 181 landen en 44 talen. Hierbij zijn er ook nieuwe intelligente functies aangekondigd die productiviteit en betrokkenheid van gebruikers naar nieuwe hoogtes moet brengen.

Eén plek voor video – ongelimiteerde persoonlijke ervaringen

Microsoft Stream is één gecentraliseerde plek voor video management met ingebouwde intelligentie, diepgaande integratie met Office 365 en heeft de IT management en beveiligings mogelijkheden die bedrijven van verschillende groottes nodig hebben. Het geeft individuen een plek voor het bijdragen van, het zoeken naar en ontdekken van al hun bedrijfsvideo’s. Ook is het de ideale cross-suite video service voor Office 365 Enterprise waardoor gebruikers gemakkelijk hun video’s kunnen delen binnen Office 365 applicaties zoals SharePoint, Microsoft Teams en Yammer. Microsoft Stream is ook geïntegreerd met Office 365 Groups, wat inhoudt dat elke groep een aangewezen kanaal heeft. Hierdoor wordt het gemakkelijker om inhoud te beheren over alle teams.

Hieronder een aantal intelligente toevoegingen aan de Microsft Stream dienst:

  • Spraak-naar-tekst getranscribeerd audio—Getranscribeerd audio wordt zoekbare tekst. Typ simpelweg beschrijvende sleutelwoorden om naar het punt in de video te springen waar deze worden uitgesproken.
  • Gezichtsherkenning—Met gezichtsherkenning kunnen kijkers zien waar elk persoon in de video word vertoond. Een klikbare tijdslijn geeft elke plek aan waar ze voorkomen.
  • Linkbare timecodes—Timecodes worden vertoond in de comment sectie en worden gelinkt aan de tekst trancripties of inhoudsopgave zodat je naar dit specifieke punt in de video kunt springen.

 

A laptop displays Microsoft Stream and its newest features.

Veilige video—waar en wanneer dan ook

Microsoft Stream maakt gebruik van ingebouwde encryptie en geauthenticeerde toegang voor video om gebruikers te verzekeren dat ze alleen inhoud delen met het beoogde publiek. Intuitive beveiligingsfunctionaliteiten die gebruik maken van bestaande organisatie-identiteit via Azure Active Directory en Office 365 Groups maakt veiligheidsmanagement gemakkelijk. Daarnaast kunnen administrators zelf richtlijnen toevoegen of van gebruikers eisen dat ze bepaalde voorwaarden accepteren voordat ze beginnen met het uploaden van video’s. Video’s bieden een snelle en veilige kijkervaring op verschillende apparaten en schermen en werkt waar je je ook bevindt, thuis of op kantoor. Microsoft Stream videos zijn toegankelijker met functies zoals ondertiteling, schermlezers, toetsenbord-navigatie en hoog contrast.

Moderne video service opnieuw uitgevonden

Microsoft Stream bouwt verder op de leerervaringen van Office 365 Video en brengt intelligente en diepe integratie met Office 365. In de loop van de tijd zal Microsoft Stream dan ook Office 365 Video gaan vervangen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!