OfficeGrip_logo

Microsoft streeft naar verplichte Multi-Factor Authenticatie voor beheerdersportalen

Microsoft heeft plannen om multi-factor authenticatie (MFA) binnenkort verplicht te stellen voor beheerders die toegang willen tot portalen zoals Microsoft Entra, Microsoft 365, Exchange en Azure. De implementatie van deze nieuwe regels zal in eerste instantie plaatsvinden bij Entra, en officiële communicatie hierover zal spoedig volgen.

De nieuwe vereisten stellen dat gebruikers met een beheerdersaccount eerst MFA moeten doorlopen voordat ze kunnen inloggen op portalen zoals Azure. Beheerders van Entra krijgen na de verspreiding van het beleid een periode van negentig dagen om deze regel uit te schakelen. Indien zij dit nalaten wordt dit automatisch aanvaard.

De achterliggende gedachte van deze beleidsmaatregel is dat een beheerdersaccount op portalen zoals Entra of Azure aanzienlijke rechten heeft, en zo’n account aanzienlijke schade kan veroorzaken als het in de verkeerde handen valt. Bedrijven met een solide beveiligingsstrategie zouden idealiter al MFA moeten hebben geïmplementeerd voor dergelijke gevallen.

Volgens Microsoft maakt op dit moment slechts 37% van de klanten gebruik van MFA om in te loggen op hun portalen. Het bedrijf streeft ernaar dit percentage te verhogen naar 100%. Nieuwere klanten worden actief aangemoedigd om deze beveiligingsinstelling te gebruiken, mede doordat Microsoft sinds 2019 standaard MFA-policy instelt voor nieuwe klanten, waarvan 80% deze instelling behoudt.

Microsoft geeft aan dat in de toekomst steeds meer interacties op hun platforms achter een MFA-beveiligingslaag zullen worden geplaatst. Deze stap wordt gezien als een positieve ontwikkeling om de veiligheid van gebruikers nog beter te waarborgen.

 

Meer informatie over het Zero Trust model?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

Zero-Trust-een-nieuw-beveiligings-tijdperk-3

Meer lezen

copilot-prompting
Copilot

Microsoft 365 Copilot – de kunst en wetenschap van prompting

Prompting is hoe je Microsoft 365 Copilot vraagt om iets voor je te doen – zoals creëren, samenvatten, bewerken of transformeren. Denk bij prompting aan een gesprek voeren, waarbij je eenvoudige maar duidelijke taal gebruikt en context biedt, zoals je dat ook zou doen met een assistent. Er zijn veel soorten prompts die je kunt gebruiken, afhankelijk van de taak die je gedaan wilt hebben.

Lees meer...
copilot-studio
Copilot

Microsoft Copilot Studio

Microsoft Copilot Studio is een end-to-end AI-platform voor gesprekken waarmee u copilots kunt maken en aanpassen met behulp van natuurlijke taal of een grafische interface. Met Copilot Studio kunt u eenvoudig copilots ontwerpen, testen en publiceren die aansluiten op uw specifieke behoeften voor interne of externe scenario’s in uw branche, afdeling of rol.

Lees meer...
microsoft-archive
Eindgebruiker

Beheer uw verouderde gegevens met Microsoft 365 Archive

Vaak is het voor organisaties belangrijk om inactieve of verouderde gegevens gedurende langere tijd te bewaren voor toekomstig gebruik. Met Microsoft 365 Archive kunnen deze inactieve gegevens worden verplaatst naar een “koude opslaglaag” (archief) binnen SharePoint.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!