OfficeGrip_logo

Microsoft Teams als VoIP oplossing

Externe oproepen in één omgeving

Met een VoIP oplossing wordt het mogelijk om te bellen via een internetverbinding. Het is mogelijk om een VoIP oplossing in een Microsoft Teams omgeving te implementeren. Op deze manier wordt Microsoft Teams jouw centrale hub voor alle bedrijfscommunicatie. Een VoIP oplossing in Microsoft Teams zorgt ervoor dat alle communicatie in één centrale omgeving vindbaar is. Dit voorkomt daarmee dat je een aparte VoIP omgeving nodig hebt, wat weer onnodige kosten met zich meebrengt. VoIP via Microsoft Teams zorgt voor een versimpeling van de IT-omgeving en direct voor lagere kosten.

Inhoudsopgave

Wat is VoIP

Met VoIP (Voice over IP) wordt het mogelijk om te bellen via een internetverbinding. Dit maakt het makkelijker om vanuit één centrale applicatie de zakelijke telefonie te beheren. De nieuwste VoIP oplossingen staan tegenwoordig allemaal in de cloud, waardoor je geen fysieke server nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat de bereikbaarheid van de organisatie wordt verhoogd en de nieuwste functionaliteiten direct beschikbaar zijn.

De vele instellingsmogelijkheden die beschikbaar zijn in een VoIP oplossing kunnen handig zijn. Met deze instellingsmogelijkheden wordt het mogelijk om de gehele organisatie te verbinden via een VoIP oplossing. Een complete afdeling kan via één telefoonnummer worden bereikt en meerdere personen kunnen deze oproep beantwoorden, waardoor klanten sneller worden geholpen. De VoIP oplossing in Microsoft Teams is compleet naar wens in te richten en kan zo aan verschillende eisen binnen een bedrijf voldoen.

VoIP via Teams

VoIP via Microsoft Teams

Een VoIP omgeving kan aan een Microsoft Teams omgeving worden gekoppeld. Deze koppeling maakt het mogelijk om extern te bellen en gebeld te worden. Het voegt daarmee de mogelijkheden van een VoIP omgeving toe aan Microsoft Teams. Deze Microsoft Teams VoIP integratie noemen wij Microsoft Teams Telefonie. Met deze integratie heb je dus een compleet VoIP systeem in Microsoft Teams.

Nu we steeds vaker vanuit verschillende locaties werken, is VoIP via teams de perfecte oplossing. Werknemers worden in staat gesteld om vanaf elke locatie telefonisch bereikbaar te zijn. Het wordt op deze manier makkelijker om bijvoorbeeld naar leveranciers te bellen. Het enige wat werknemers nodig hebben is een headset of een mobiel apparaat om mee te bellen.

Een groot voordeel van VoIP via teams is dat iedereen vanuit dezelfde applicatie werkt. Het is niet nodig om nog een nieuw programma te installeren waar gebruikers weer aan moeten wennen. De vertrouwde Microsoft Teams omgeving blijft hetzelfde, maar kan door de telefonie integratie ook externe personen bereiken. Het is mogelijk om via een desktop of via de mobiele Teams app gebruik te maken van de VoIP oplossing. Zo ben je altijd en overal bereikbaar voor externe oproepen, zelfs als je onderweg bent.

Waarom VoIP via Microsoft Teams

Een VoIP omgeving via Microsoft Teams zorgt voor één centrale oplossing in de organisatie. Deze oplossing is compleet door Microsoft zelf ontwikkeld, waardoor je zeker bent van een robuust netwerk. Microsoft heeft het VoIP systeem zo ontwikkeld, dat het naadloos integreert in de Microsoft Teams omgeving. Werknemers hoeven daarom niet een nieuw telefoonsysteem te gebruiken, maar kunnen direct aan de slag binnen de bekende Microsoft Teams omgeving. Op mobiele apparaten is het ook mogelijk om de binnenkomende oproepen op te nemen. Dit verhoogt de bereikbaarheid van de organisatie enorm. Microsoft Teams Telefonie zorgt ervoor dat er maar één centrale applicatie nodig is, waardoor werknemers niet van applicatie hoeven te wisselen. Een aantal belangrijke functionaliteiten van Microsoft Teams Telefonie zijn:

 • Huntgroepen – Maximale bereikbaarheid door oproepen bij meerdere personen terecht te laten komen.
 • Keuzemenu’s – Begeleid de oproep direct door naar de juiste afdeling.
 • Wachtrijen – Niemand houdt van wachten. Maak het zo aangenaam mogelijk met een persoonlijke boodschap of muziek.
 • Doorschakelen – Schakel gemakkelijk een VoIP oproep door naar een collega.
 • Contact center integratie – Maak verbinding met uw favoriete contact center software.

 

Microsoft Teams VoIP

Wat heb je nodig voor VoIP via Microsoft Teams

Om een VoIP omgeving te gebruiken in Microsoft Teams heb je de Microsoft Teams Telefonie integratie nodig. Met deze telefonie integratie wordt het mogelijk om een moderne VoIP omgeving te koppelen aan de Microsoft Teams omgeving. Dit is de basis die je nodig hebt om extern te kunnen bellen met Microsoft Teams. Het is mogelijk om deze VoIP integratie op 2 verschillende manieren toe te passen.

Het is mogelijk om gebruik te maken van de Microsoft abonnementen. Deze abonnementen maken het mogelijk om extern te bellen en gebeld te worden. Met het VoIP telefonie platform van Microsoft heb je een complete integratie met Microsoft 365 en alle voordelen van een VoIP telefonie oplossing die we eerder hebben benoemd.

Microsoft Teams Telefonie met T-Mobile

Een andere mogelijkheid is door gebruik te maken van T-Mobile. T-Mobile biedt ook de mogelijkheid om VoIP toe te voegen aan Microsoft Teams. De integratie met T-Mobile heeft een aantal voordelen ten opzichte van de Microsoft abonnementen. Met T-Mobile wordt het mogelijk om de complete vaste en mobiele omgeving te integreren in één systeem. Dit betekent dat de zakelijke oproepen via mobiel ook in de Microsoft Teams omgeving terecht komen.

Op deze manier heb je maar één centraal nummer voor alle oproepen. Met verschillende instellingsmogelijkheden kun je instellen waar een oproep terecht moet komen. Door de verschillende unlimited bundels wordt het mogelijk om onbeperkt te bellen, sms’en en internetten. Organisaties kiezen regelmatig voor de T-Mobile oplossing, omdat het meer mogelijkheden heeft. Op onze Microsoft Teams T-Mobile pagina geven wij hier meer informatie over.

Microsoft Teams als VoIP

Waarom een VoIP omgeving in Microsoft Teams gebruiken

Er zijn verschillende VoIP mogelijkheden voor organisaties beschikbaar. Het kan daardoor lastig zijn om een goede keuze te maken voor een VoIP leverancier. Veel van deze leveranciers creëren hun eigen platform met verschillende mogelijkheden, waardoor de keuze nog lastiger wordt. Het nadeel van deze platformen is dat je afhankelijk bent van kleinere leveranciers.

De Microsoft Teams Telefonie oplossing wordt door Microsoft zelf ontwikkeld. Dit betekent dat problemen snel worden opgepakt en het naadloos integreert. Werknemers hoeven niet aan andere applicaties te wennen, maar kunnen direct gebruik maken van de bekende Microsoft Teams applicatie. Het voordeel van Microsoft Teams Telefonie is daarmee de beschikbaarheid en dat alles op één centrale plek zit. Dit versimpelt de IT-omgeving en verlaagt het risico voor cybercriminaliteit.

Conclusie

Met een VoIP oplossing in Microsoft Teams wordt het mogelijk om met externe personen te bellen. Dit zorgt ervoor dat er met Microsoft Teams één centraal systeem is waarin alle oproepen plaats vinden. Met verschillende instellingsmogelijkheden is het mogelijk om de VoIP omgeving compleet naar wens in te richten. In ons eBook kijken wij verder naar de voordelen van een Microsoft Teams Telefonie integratie. Download deze hier:

Microsoft Teams telefonie- de voordelen van een telefonie integratie

Meer informatie over Microsoft Teams Telefonie?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

De voordelen van een telefonie integratie

Microsoft Teams telefonie- de voordelen van een telefonie integratie

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!