Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Microsoft Teams en Skype (voor consumenten) gebruikers kunnen nu met elkaar communiceren

Microsoft is onlangs begonnen met het uitrollen van Teams en Skype interoperabiliteit. Deze week is de uitrol voltooid en kunnen Teams-gebruikers nu chatten en bellen met miljoenen Skype-gebruikers over de hele wereld. Er is een groot ecosysteem is van kleine en middelgrote bedrijven die Skype gebruiken als hun samenwerkingstool. Veel van de Microsoft 365-gebruikers waarderen het om zaken te kunnen doen met dit ecosysteem. Scenario’s zoals veilig communiceren met klanten, leveranciers, aannemers, projectmanagers en HR-interviews zijn een aantal van de redenen waarom dit belangrijk is. Het gebruik groeit en duizenden berichten worden elke dag verzonden.


Microsoft-Teams-Skype-bellen-chatten-3

Microsoft is onlangs begonnen met het uitrollen van Teams en Skype interoperabiliteit. Deze week is de uitrol voltooid en kunnen Teams-gebruikers nu chatten en bellen met miljoenen Skype-gebruikers over de hele wereld.

Er is een groot ecosysteem is van kleine en middelgrote bedrijven die Skype gebruiken als hun samenwerkingstool. Veel van de Microsoft 365-gebruikers waarderen het om zaken te kunnen doen met dit ecosysteem. Scenario’s zoals veilig communiceren met klanten, leveranciers, aannemers, projectmanagers en HR-interviews zijn een aantal van de redenen waarom dit belangrijk is. Het gebruik groeit en duizenden berichten worden elke dag verzonden.

Voor de thuiswerkers onder ons, is het goed om te weten dat we dit ondersteunen op verschillende apparaten: mobiel (Android en iOS), internet, Windows en Mac. Voor een optimale Skype-ervaring raadt Microsoft versie 8.58 en hoger aan.

Laten we de verschillende mogelijkheden bekijken die worden ondersteund.

Teams-gebruikers die zoeken naar Skype-gebruikers

Het begint met Teams of Skype-gebruikers die rechtstreeks willen samenwerken. Teams-gebruikers kunnen een Skype-collega uitnodigen via de zoekbalk of gewoon een chat starten. De Skype-gebruiker accepteert vervolgens het verzoek en beide gebruikers kunnen chatten, bellen of video delen. Als alternatief kan de Skype-gebruiker het verzoek desgewenst ook blokkeren.

1.jpg

 

Skype-gebruikers die naar Teams-gebruikers zoeken

Skype-gebruikers kunnen contact opnemen om samen te werken door een verzoek te sturen. De Teams-gebruiker wordt gewaarschuwd dat dit een externe gebruiker is en vervolgens heeft de gebruiker de keuze om deze te accepteren of blokkeren. Admins kunnen ook blokkeren op tenant-niveau.

 

2.png

 

Chatten, audio en video

Zodra gebruikers zijn verbonden, kunnen ze gemakkelijk heen en weer chatten. De communicatie is versleuteld, zodat beide partijen veilig kunnen communiceren. En het is gemakkelijk om audio en/of video aan de chat toe te voegen voor een volledige gezamenlijke belervaring.

 

3. png

 

Gemakkelijk te beheren door gebruikers en beheerders

Individuele Teams-gebruikers kunnen verzoeken eenvoudig blokkeren met een simpele rechterklik. Hiermee kunnen ze bepalen met welke Skype-gebruikers ze zullen samenwerken.

Teams Admins kunnen ook gemakkelijk het gebruik op tenant-niveau beheren. Een simpele switch kan worden uitgeschakeld en voorkomt dat alle Skype-gebruikers kunnen communiceren met tenant-gebruikers. En voor beheerders die PowerShell verkiezen, is dit ook eenvoudig te configureren.

4. png

Als u Microsoft Teams heeft geïmplementeerd in uw organisatie en toegang moet verlenen aan Skype-gebruikers, probeer het dan eens. Het is gemakkelijk te gebruiken en te ondersteunen. Lees hier zeker onze documentatie voor. We horen graag uw use-case ervoor – plaats hieronder een reactie.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback