Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Microsoft Teams introduceert nieuwe Webinar mogelijkheden

Webinars organiseren met Microsoft Teams

In Microsoft Teams is het vanaf nu mogelijk om complete Webinars te organiseren. De Webinar mogelijkheid is direct beschikbaar en kan in combinatie met de presentatiemodus worden gebruikt. Het geven van Webinars wordt op deze manier makkelijker voor zowel klein als groot publiek. We bespreken hier kort de Webinar mogelijkheden.

Uitgebreide Webinar mogelijkheden in Microsoft Teams

Het is nu mogelijk om met Microsoft Teams interactieve vergaderingen en Webinars te organiseren voor maximaal 1.000 deelnemers. Deze Webinars kunnen met end-to-end versleuteling worden beveiligd voor optimale veiligheid. Het is mogelijk om de complete Webinar ruimte naar wens in te richten. Denk dan aan bijvoorbeeld de chat en video van deelnemers beheren/uitschakelen, aangepaste registratiepagina’s en het krijgen van een rapportage om de aanwezigheid in te zien.  

Een Webinar geven als een pro in Microsoft Teams

Het geven van een Webinar wordt makkelijker met PowerPoint Live en de presentatiemodus in Microsoft Teams. Met deze functionaliteiten kunnen presentaties boeiender en professioneler worden weergegeven. Het is mogelijk voor deelnemers om hun ervaring te personaliseren. Deelnemers kunnen op hun eigen tempo door de dia’s heen gaan, waardoor ze gemakkelijk terug kunnen naar de vorige dia als ze wat gemist hebben. Binnenkort hebben deelnemers ook de mogelijkheid om de dia’s te vertalen naar hun eigen taal. Dit maakt het nog gemakkelijker om een live Webinar te volgen. De presentatiemodus geeft presentatoren verschillende mogelijkheden om de presentaties weer te geven. Dit zijn de 3 opties die presentatiemodus heeft:

Standout:
Met de standout optie word je op de presentatie zichtbaar. De presentatie is bij deze optie nog steeds fullscreen.

Reporter:
Met de reporter optie kan je de presentatie boven je schouder laten zien. Dit geeft een nieuwsachtige look aan je presentatie.

Side-by-side:
Met de side-by-side optie worden je presentatie en video naast elkaar gezet. In de onderstaande afbeelding zie je een aantal voorbeelden van deze functies.

Webinar Presentatiemodus

Blijf in contact met deelnemers na het geven van een Webinar

Het is belangrijk om met de deelnemers in contact te blijven na het geven van een Webinar. Na het geven van een Webinar kun je gemakkelijk een rapport opvragen van de aanwezige personen en als lead markeren. Op deze manier kun je de aanwezige personen benaderen en vragen voor nieuwe input voor een volgend Webinar of ondersteunen met hun dienstverlening. Het is mogelijk om de deelnemers direct in Microsoft Dynamics te zetten, waardoor er automatisch campagnes kunnen worden opgezet. Het wordt zo nog gemakkelijker om in contact te blijven met alle deelnemers van een Webinar.

Tot slot

Het geven van een Webinar wordt op dezelfde manier gepland als een normale vergadering. In het dialoogvenster voor een nieuwe vergadering kun je kiezen voor een nieuwe livegebeurtenis. Via deze omgeving kun je alles instellen met betrekking tot een Webinar. Denk dan aan het opnemen van de Webinar en de rapportage van aanwezigen. Ben je nu benieuwd naar nog meer mogelijkheden in Microsoft Teams? Download dan gratis hieronder ons eBook “De ultieme Microsoft Teams gids”:

De ultieme Microsoft Teams gids

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Microsoft wordt klimaatpositief 2030
  Nieuws

  Microsoft wordt klimaatpositief in 2030

  Microsoft heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen om in 2030 een positieve impact te maken op het klimaat. Samen met de hele wereld wordt er hard gewerkt aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Met het klimaatplan van Microsoft wordt de organisatie in 2030 klimaatpositief, wat betekent dat er meer broeikasgassen worden opgenomen dan uitgestoten.

  Lees meer...
  Hoe werkt Windows 365
  Achtergrond

  Windows 365 – Windows in de Cloud

  Microsoft heeft Windows 365 aangekondigd! Het wordt met Windows 365 mogelijk om Windows 10 & 11 compleet vanuit de Cloud te draaien. Dit betekent dat het mogelijk wordt om vanuit een webbrowser een Windows omgeving te benaderen. Windows 365 kan worden gestreamd naar elk apparaat met internettoegang en een internetbrowser! We bespreken hier de mogelijkheden van Windows 365.

  Lees meer...
  Hybride werken nieuwe normaal
  Achtergrond

  Hybride werken wordt het nieuwe normaal

  We zien eigenlijk een toenemende trend van mensen die werken vanaf een hybride werkplek. Hybride werken betekent namelijk dat er vanuit kantoor als vanuit huis wordt gewerkt. Dit verschilt uiteraard per functie in hoeverre dit mogelijk is, maar een ding is zeker, hybride werken blijft.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  De ultieme Microsoft Teams gids

  Een compleet overzicht van alle functies in Microsoft Teams!

  Download GRATIS

   Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

   *Wij versturen het eBook direct naar uw zakelijke e-mailadres