OfficeGrip_logo

Microsoft Teams is nu wereldwijd beschikbaar voor alle Office 365 gebruikers

Vanaf deze week is Microsoft Teams, de chat-based workspace in Office 365, algemeen beschikbaar in 181 landen en 19 talen. Sinds de preview-versie in November zijn er al meer dan 50.000 organisaties begonnen met het gebruiken van Microsoft Teams. Ook zijn er meer dan 100 nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd die zorgen voor doorlopende innovatie en die de meest gevraagde verzoeken van gebruikers adresseren.

Met meer dan 85 miljoen actieve gebruikers stelt Office 365 individuen, teams en gehele organisaties in staat om gebruik te maken van de meest uitgebreide en geavanceerde hulpmiddelen om samen te werken. Office 365 is ontworpen om te voldoen aan de unieke werkstijl van allerlei soorten groepen met speciaal gebouwde en geheel geïntegreerde applicaties; Outlook voor zakelijke email, SharePoint voor intelligente content management, Yammer voor netwerken binnen de gehele organisatie, Skype voor Bedrijven als motor voor zakelijke telefonie en video-communicatie en nu dus ook Microsoft Teams, de nieuwe chat-based workspace in Office 365. 

Microsoft Teams – chat-based workspace in Office 365

Microsoft Teams is een digitale werkplek gebouwd op 4 kernbeloftes: chat voor hedendaagse teams, een hub voor teamwork, aanpassingsmogelijkheden en beveiliging waarop men kan vertrouwen.

Chat voor hedendaagse teams

Microsoft Teams levert een moderne gesprekken-ervaring die ervoor zorgt dat iedereen actief blijft meedoen. Er zijn sinds de preview-versie live is gegaan al veel nieuwe functies uitgerold, zoals audiogesprekken op mobiele apparaten, video-functie op Android (spoedig ook beschikbaar op iOS en Windows Phone). Ook is het op verzoek van vele gebruikers mogelijk om een kanaal te emailen, inclusief bijlages en notificaties te ontvangen van alle berichten op een kanaal.

Hub voor teamwork

De Office 365 applicaties en diensten die mensen elke dag gebruiken, inclusief Word, Excel, PowerPoint, OneNote, SharePoint en PowerBI zitten ingebouwd in Microsoft Teams waardoor gebruikers de informatie en tools krijgen die ze nodig hebben. Microsoft heeft recent ondersteuning toegevoegd voor open, publieke teams binnen een organisatie. Ook is de vergader-functionaliteit verbeterd door het toevoegen van agenda mogelijkheden, integratie van agenda-beschikbaarheid van teamleden, terugkerende afspraken waardoor het gemakkelijk wordt om de transitie te maken van chat naar high-quality spraak en video.

Aanpasbaar voor elk team

Elk team is uniek  en daarom heeft Microsoft het makkelijker gemaakt voor teams om hun werkplek aan te passen met Tabs, Connectors en Bots. Meer dan 150 integratiemogelijkheden zijn nu beschikbaar of worden dit snel, inclusief Bots van hipmunk, Growbot and ModuleQ. Ook is er een partnerschap met SAP en Trello om nieuwe integraties te maken. Zo helpt SAP SuccessFactors werknemers en managers elke dag goals en prestaties bij te houden als onderdeel van Microsoft Teams. Trello stelt teams in staat om makkelijk projecten te draaien met boards, lijsten en kaarten rechtstreeks in Microsoft Teams. Deze partnerschappen zorgen ervoor dat gebruikers belangrijke apps en diensten kunnen gebruiken in Teams waardoor het ook daadwerkelijk een hub/centrum voor teamwork wordt.

Beveiliging waar teams op kunnen vertrouwen

Microsoft Teams is gebouwd op de Office 365 hyper-scale, enterprise-grade cloud, waardoor de meest geavanceerde veiligheids- en nalevingsmogelijkheden worden geleverd die gebruikers gewend zijn van Microsoft. Microsoft Teams ondersteunt wereldwijde standaarden zoals SOC 1, SOC 2, EU Model Clauses, ISO27001 en HIPAA. Ook is er ondersteuning voor audit log search, eDiscovery alsook Mobile Application Management door middel van Microsoft Intune. En vanaf deze week  is Microsoft automatisch inbegrepen bij Office 365.

Deze veiligheids- en nalevingsmogelijkheden zijn kritisch voor zakelijke gebruikers, maar Microsoft wilt graag een stap verder gaan. Ze maken het hun missie om iedere gebruiker en organisatie op de wereld meer te laten bereiken – to achieve more. Met dit in gedachte werkt Microsoft eraan dat elk teamlid kan bijdragen door middel van nieuwe toegankelijkheidsmogelijkheden zoals ondersteuning voor screen readers, high contrast en keyboard-only navigatie. Dit zorgt ervoor dat Microsoft Teams meer inclusief wordt en de collectieve denkkracht en potentieel van alle gebruikers benut.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!