OfficeGrip_logo
Microsoft Teams vergaderen videobellen

Microsoft verbetert de samenwerkingsmogelijkheden binnen Teams.

Microsoft introduceert later dit jaar nieuwe functies binnen Microsoft Teams. Met deze nieuwe functies gaat Microsoft de samenwerkingsmogelijkheden verbeteren. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om met externe klanten en leveranciers samen te werken in een team. Welke mogelijkheden er allemaal precies worden toegevoegd leggen wij hier uit.

Samenwerken met een Teams Connect kanaal

Met Microsoft Teams Connect kun je gemakkelijk kanalen delen met iedereen. Dit kan handig zijn als je vaak samen met verschillende externe leveranciers werkt. Het samenwerkingskanaal komt tussen de andere “teams” te staan, wat ervoor zorgt dat je gemakkelijk toegang hebt tot de gedeelde workflow. In deze gedeelde werkruimte kunnen de standaard functies van Microsoft Teams worden gebruikt, wat betekent dat functies zoals chatten, vergaderen, bellen, delen en samen in realtime documenten bewerken beschikbaar zijn voor iedereen binnen het kanaal. Beheerders behouden toegang tot gedetailleerde besturingselementen, waardoor beheerders de controle behouden over hoe externe gebruikers toegang krijgen tot gegevens en informatie. Deze functie wordt later dit jaar uitgerold naar alle Teams gebruikers.

thumbnail image 7 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

Taken maken en toewijzen

Microsoft To-Do maakt het gemakkelijk om taken onder te verdelen in een team. Binnen Microsoft To-Do is het nu mogelijk om een checklist toe te voegen aan deze takenlijst. Dit zorgt ervoor dat er extra details kunnen worden toegevoegd aan een taak. Met deze extra checklist wordt het nog duidelijker en specifieker wat er aan deze taak moet gebeuren. Het is ook mogelijk om deze takenlijst aan te passen zonder alles opnieuw te moeten invullen, wat ervoor zorgt dat er altijd nog bijgestuurd kan worden.

Vernieuwingen in de Approvals app

Met “Approvals” in Microsoft Teams wordt het gemakkelijker om goedkeuring te krijgen voor een aanvraag. In april komen er aanpasbare templates in Approvals, die een standaard geven voor veelgebruikte goedkeuringen. Denk dan bijvoorbeeld aan een aanvraag voor een vrije dag of voor betaald verlof. Het wordt mogelijk om bestanden rechtstreeks mee te sturen vanuit Microsoft OneDrive en SharePoint of door een link mee te geven in de aanvraag. Dit zorgt ervoor dat er altijd toegang is tot de laatste versie van de verzonden bestanden.

Tot slot

Dit zijn de nieuwste functies die aan Microsoft Teams worden toegevoegd. Met deze functies verbetert Microsoft de samenwerkingsmogelijkheden binnen Teams. Bekijk wat Microsoft Teams voor jouw organisatie kan betekenen of download ons eBook “Maak kennis met Microsoft Teams

Meer lezen

multi-tenant-kopstuk
Achtergrond

De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!