OfficeGrip_logo

Microsoft vernieuwt het Whiteboard in Teams

Brainstormsessies met elkaar

Organisaties zijn steeds vaker hybride gaan werken. Dit kan een impact hebben op het samenwerken met collega’s. Werknemers bevinden zich namelijk steeds vaker op verschillende locaties, waardoor het lastiger kan zijn om elkaar te bereiken. Microsoft Teams lost dit probleem op door de juiste middelen te geven om samen te werken. Het Microsoft Whiteboard is een van deze oplossingen om beter samen te werken. Microsoft heeft recent dit Whiteboard vernieuwd, waardoor er nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn. Wij vertellen je hier meer over de nieuwe mogelijkheden binnen het Microsoft Whiteboard.

Inhoudsopgave

Het Microsoft Whiteboard heeft een moderne en frisse look

Microsoft heeft veel aandacht besteed aan het verbeteren van de gebruikersinterface van het Microsoft Whiteboard. Het is een modernere en mooiere omgeving met verbeterde functionaliteiten. Het nieuwe gebruikersinterface zorgt ervoor dat het makkelijker is om opties te vinden en gebruiken.

Op computers, laptops en tablets zijn een aantal menu’s losgekoppeld, waardoor het makkelijker en overzichtelijker is in gebruik. Het wordt zo dus makkelijker om precies te vinden wat je nodig hebt tijdens een Whiteboard sessie.

Microsoft vernieuwt Whiteboard in Teams

40+ nieuwe templates om snel aan de slag te gaan

Microsoft Whiteboard kan erg breed worden ingezet. Dit kan het lastiger maken om een snelle start te maken bij een vergadering. Microsoft heeft het nu makkelijker gemaakt door een aantal standaard templates te integreren in Microsoft Whiteboard. Met meer dan 40 nieuwe templates om te brainstormen, problemen op te lossen, strategie te bepalen en nog veel meer mogelijkheden kun jij een snelle start maken met de Whiteboard sessie. Dit kan ook direct meer structuur geven aan jouw Whiteboard sessie, waardoor er betere resultaten worden behaald.

Microsoft Whiteboard templates

12 nieuwe plakbriefjes en notitieroosters

Kleuren zijn erg belangrijk om het onderscheid tussen verschillende onderwerpen aan te geven. Daarom heeft Microsoft Whiteboard nu 12 verschillende kleuren voor de plakbriefjes. Met al deze kleuren wordt het makkelijker om ideeën te organiseren en weer te geven. Met een notitierooster wordt het zelfs makkelijker om de plakbriefjes bij elkaar te groeperen, waardoor het erg overzichtelijk wordt binnen een sessie.

12 plakbriefjes en notitieroosters

Maak het een leuke sessie met reacties

Een Whiteboard sessie moet een leuke en creatieve sessie zijn. Door elkaar te stimuleren en feedback te geven wordt het leuker om deel te nemen. Met de nieuwe reactie mogelijkheden wordt het mogelijk om snel te communiceren op een leuke manier. Het is zo gemakkelijker om deel te nemen en geeft een leuke twist aan jouw Whiteboard sessie.

Microsoft Whitebord reacties

Voeg foto’s en vormen toe aan het Whiteboard

Foto’s en vormen kunnen een Whiteboard visueel aantrekkelijk maken. Het kan zelfs helpen om abstracte en complexe concepten duidelijk te maken. Door foto’s toe te voegen kunnen deelnemers deze bewerken met de verschillende tools binnen het Microsoft Whiteboard.

Met de vormen wordt het mogelijk om diagrammen te maken en snel te verwijzen naar een ander gedeelte. Dit werkt simpel en alle vormen zijn gemakkelijk aan te passen. Dit maakt een Whiteboard sessie visueel aantrekkelijk, waardoor gebruikers beter betrokken zijn.

Foto's en vormen in het Whiteboard

Tot slot

Microsoft heeft dus een aantal vernieuwingen doorgevoerd aan het Whiteboard in Microsoft Teams. Het is nu nog leuker om een Whiteboard sessie te houden. Werk optimaal samen met collega’s, vanaf welke locatie zij zich ook bevinden. Microsoft Whiteboard is toegankelijk vanuit Microsoft Teams, waardoor het gebruikt kan worden tijdens vergaderingen. Lees in ons eBook welke functionaliteiten Microsoft Teams nog meer heeft te bieden.

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

Microsoft-Copilot-Studio
Copilot

Creëer uw eigen copilots met Microsoft Copilot Studio

Recent is Microsoft Copilot Studio aangekondigd, een low-code tool om Microsoft Copilot aan te passen voor Microsoft 365 en op zichzelf staande copilots te bouwen. Copilot Studio is inbegrepen in Copilot voor Microsoft 365 en brengt een reeks krachtige gespreksmogelijkheden samen, van op maat gemaakte GPT’s, tot generatieve AI-plugins, tot handmatige onderwerpen.

Lees meer...
Defender-for-cloud
Achtergrond

Nieuwe mogelijkheden voor CNAPP in Defender for Cloud

Tijdens Ignite 2023 heeft Microsoft de nieuwe innovaties in Microsoft Defender for Cloud aangekondigd. Deze toevoegingen helpen securitybeheerders hun CNAPP-implementatie te versterken, de cloudbeveiligingshouding te verbeteren met aanvullende inzichten van code tot cloud, en cloud-native applicaties te beschermen in multicloud-omgevingen met een geïntegreerde oplossing. In dit artikel worden enkele hoogtepunten van de nieuwe functies en mogelijkheden gegeven.

Lees meer...
microsoft-defender-for-endpoint-2
Achtergrond

Microsoft Defender for Endpoint stopt nu op eigen kracht door mensen geïnitieerde aanvallen

In de voortdurende strijd tegen ransomware hebben organisaties elke mogelijke voorsprong nodig. Vorige maand kondigde Microsoft aan dat klanten van Microsoft Defender for Endpoint nu in staat zijn om automatisch door mensen geïnitieerde aanvallen zoals ransomware vroegtijdig in de aanvalsreeks te verstoren, zonder dat ze andere mogelijkheden hoeven in te zetten.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!