OfficeGrip_logo

Microsoft vernieuwt het Whiteboard in Teams

Brainstormsessies met elkaar

Organisaties zijn steeds vaker hybride gaan werken. Dit kan een impact hebben op het samenwerken met collega’s. Werknemers bevinden zich namelijk steeds vaker op verschillende locaties, waardoor het lastiger kan zijn om elkaar te bereiken. Microsoft Teams lost dit probleem op door de juiste middelen te geven om samen te werken. Het Microsoft Whiteboard is een van deze oplossingen om beter samen te werken. Microsoft heeft recent dit Whiteboard vernieuwd, waardoor er nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn. Wij vertellen je hier meer over de nieuwe mogelijkheden binnen het Microsoft Whiteboard.

Inhoudsopgave

Het Microsoft Whiteboard heeft een moderne en frisse look

Microsoft heeft veel aandacht besteed aan het verbeteren van de gebruikersinterface van het Microsoft Whiteboard. Het is een modernere en mooiere omgeving met verbeterde functionaliteiten. Het nieuwe gebruikersinterface zorgt ervoor dat het makkelijker is om opties te vinden en gebruiken.

Op computers, laptops en tablets zijn een aantal menu’s losgekoppeld, waardoor het makkelijker en overzichtelijker is in gebruik. Het wordt zo dus makkelijker om precies te vinden wat je nodig hebt tijdens een Whiteboard sessie.

Microsoft vernieuwt Whiteboard in Teams

40+ nieuwe templates om snel aan de slag te gaan

Microsoft Whiteboard kan erg breed worden ingezet. Dit kan het lastiger maken om een snelle start te maken bij een vergadering. Microsoft heeft het nu makkelijker gemaakt door een aantal standaard templates te integreren in Microsoft Whiteboard. Met meer dan 40 nieuwe templates om te brainstormen, problemen op te lossen, strategie te bepalen en nog veel meer mogelijkheden kun jij een snelle start maken met de Whiteboard sessie. Dit kan ook direct meer structuur geven aan jouw Whiteboard sessie, waardoor er betere resultaten worden behaald.

Microsoft Whiteboard templates

12 nieuwe plakbriefjes en notitieroosters

Kleuren zijn erg belangrijk om het onderscheid tussen verschillende onderwerpen aan te geven. Daarom heeft Microsoft Whiteboard nu 12 verschillende kleuren voor de plakbriefjes. Met al deze kleuren wordt het makkelijker om ideeën te organiseren en weer te geven. Met een notitierooster wordt het zelfs makkelijker om de plakbriefjes bij elkaar te groeperen, waardoor het erg overzichtelijk wordt binnen een sessie.

12 plakbriefjes en notitieroosters

Maak het een leuke sessie met reacties

Een Whiteboard sessie moet een leuke en creatieve sessie zijn. Door elkaar te stimuleren en feedback te geven wordt het leuker om deel te nemen. Met de nieuwe reactie mogelijkheden wordt het mogelijk om snel te communiceren op een leuke manier. Het is zo gemakkelijker om deel te nemen en geeft een leuke twist aan jouw Whiteboard sessie.

Microsoft Whitebord reacties

Voeg foto’s en vormen toe aan het Whiteboard

Foto’s en vormen kunnen een Whiteboard visueel aantrekkelijk maken. Het kan zelfs helpen om abstracte en complexe concepten duidelijk te maken. Door foto’s toe te voegen kunnen deelnemers deze bewerken met de verschillende tools binnen het Microsoft Whiteboard.

Met de vormen wordt het mogelijk om diagrammen te maken en snel te verwijzen naar een ander gedeelte. Dit werkt simpel en alle vormen zijn gemakkelijk aan te passen. Dit maakt een Whiteboard sessie visueel aantrekkelijk, waardoor gebruikers beter betrokken zijn.

Foto's en vormen in het Whiteboard

Tot slot

Microsoft heeft dus een aantal vernieuwingen doorgevoerd aan het Whiteboard in Microsoft Teams. Het is nu nog leuker om een Whiteboard sessie te houden. Werk optimaal samen met collega’s, vanaf welke locatie zij zich ook bevinden. Microsoft Whiteboard is toegankelijk vanuit Microsoft Teams, waardoor het gebruikt kan worden tijdens vergaderingen. Lees in ons eBook welke functionaliteiten Microsoft Teams nog meer heeft te bieden.

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

hoe-microsoft-teams-sharepoint-samen-werken-1
Microsoft Teams

Hoe Microsoft Teams en SharePoint samenwerken

Microsoft Teams en SharePoint zijn twee krachtige tools die ontworpen zijn om samen te werken en te versterken. Terwijl Teams een platform biedt voor real-time samenwerking en communicatie, biedt SharePoint een centrale locatie voor het delen en beheren van documenten en inhoud.

Lees meer...
wat-is-games-for-work-nieuwe-microsoft-teams-app-1
Achtergrond

Wat is Games for Work, een nieuwe Microsoft Teams-app

Games for Work is een nieuwe app van Microsoft, die bedrijven helpt om productiviteit te verhogen door het gebruik van gamification. De app biedt een scala aan tools waarmee bedrijven hun werknemers kunnen uitdagen en motiveren om meer te presteren door middel van leuke en interactieve spellen.

Lees meer...
adobe-acrobat-integratie-microsoft-teams-1
IT Manager

Doe meer met de Adobe Acrobat integratie in Microsoft Teams

De integratie van Adobe Acrobat in Microsoft Teams maakt het werken met PDF-bestanden nog gemakkelijker en efficiënter. Voortaan hoef je niet meer tussen verschillende programma’s heen en weer te schakelen om samen te werken aan documenten, want alles wat je nodig hebt is nu binnen handbereik in Teams.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!