OfficeGrip_logo

Microsoft voegt gedeelde mappen sync support toe aan OneDrive

OneDrive, Microsoft haar cloud opslagdienst, krijgt eindelijk één van haar meest aangevraagde toepassingen; de mogelijkheid om gedeelde mappen te syncen. Deze aankondiging werd gedaan op een User Voice pagina van de dienst en er wordt verwacht dat de functionaliteit vandaag uit wordt gerold.

Gedeelde mappen 

Deze mogelijkheid is een belangrijke update voor degenen die OneDrive gebruiken voor samenwerkings-doeleinden. Het maakt de gedeelde mappen waardevoller voor projecten en dergelijken aangezien je niet langer afhankelijk bent van het handmatig kopieren van gedeelde documenten naar verschillende mappen.

Hoe werkt het?

Jason Moore van Microsoft beschrijft in het bericht hoe de functionaliteit werkt. Er zal een nieuwe mogelijkheid worden geboden om een gedeelde map toe te voegen aan OneDrive. De desbetreffende knop is zichtbaar als de gebruiker OneDrive via de website of via de mobiele app gebruikt en iemand anders een map met de gebruiker gedeeld heeft. Via de lokale synchronisatie-client is het dan mogelijk om de toegevoegde, gedeelde mappen te synchroniseren met een Windows-pc of Mac.

Wanneer?

Helaas kan het nog even duren voordat de mogelijkheid voor iedereen beschikbaar is, dus we zullen geduld moeten hebben. Verder kunnen we melden dat de update beschikbaar wordt voor gebruikers van Windows 10, 8, 7 en Vista, en van OS X. Gebruikers van Windows 8.1 moeten upgraden naar Windows 10 om de functie te kunnen gebruiken.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!