OfficeGrip_logo

Microsoft Windows Intune specialisten gezocht?

Microsoft Intune helpt organisaties hun medewerkers vrijwel overal op vrijwel elk apparaat toegang te verschaffen tot bedrijfstoepassingen, -gegevens en -bronnen en tegelijkertijd bedrijfsgegevens te beveiligen. 

Voordelen van Windows Intune

Apparaatkeuze
Geef uw medewerkers de mogelijkheid om hun apparaten te registreren, in te schrijven en te beheren én bedrijfstoepassingen te installeren vanuit de selfservice bedrijfsportal – allemaal via de apparaten die zij zelf kiezen.

Ongeëvenaard beheer van mobiele Office-apps
Maximaliseer productiviteit door uw medewerkers toegang te bieden tot bedrijfsbronnen met de mobiele Office-apps die ze kennen en graag gebruiken. U kunt dan ook beleid toepassen waarmee het lekken van bedrijfsgegevens wordt tegengegaan.

Gegevensbeveiliging
Beveilig bedrijfsgegevens, inclusief Exchange e-mails, gebaseerd op de inschrijvingsstatus van het apparaat en het nalevingsbeleid van de beheerder.

Geen infrastructuur nodig
Het is niet meer nodig hardware en infrastructuur te plannen, kopen en onderhouden als u mobiele apparaten met Intune vanuit de cloud beheert.

Enterprise-integratie
Breidt uw bestaande System Center Configuration Manager-infrastructuur uit door integratie met Intune om een consistente beheerervaring op meerdere apparaten in de cloud en lokaal te leveren.

Flexibele licenties
Besteedminder tijd aan het tellen van apparaten met licenties per gebruiker voor Intune. Intune maakt ook deel uit van de Enterprise Mobility Suite, de voordeligste manier om Intune, Azure Active Directory Premium en Azure Rights Management te verkrijgen.

Mondiale aanwezigheid met 24/7 ondersteuning
U krijgt antwoord op uw vragen met Microsoft-ondersteuning die overal ter wereld online en telefonisch beschikbaar is – inbegrepen bij elk Intune-abonnement.

Mobiel apparaatbeheer (MDM)

Er worden steeds meer en steeds meer verschillende persoonlijke en bedrijfsapparaten gebruikt in organisaties, wat een steeds grotere uitdaging oplevert voor IT-afdelingen die de bedrijfsinformatie moeten beveiligen.
Met Intune beperkt u de complexiteit tot een minimum, door het mobiele apparaatbeheer via de cloud met geïntegreerde beveiligings- en nalevingsfuncties.

Met Intune maakt u gebruik van een selfservice bedrijfsportal waar gebruikers hun eigen apparaten kunnen inschrijven en bedrijfstoepassingen op de populairste mobiele platforms kunnen installeren.
Wanneer een apparaat is ingeschreven, kunt u automatisch certificaten en WiFi-, VPN- en e-mailprofielen instellen, zodat gebruikers met de juiste beveiligingsconfiguraties toegang kunnen krijgen tot bedrijfsbronnen.

Windows Intune levert uitgebreide instellingenbeheer voor mobiele apparaten, zodat acties op afstand mogelijk worden, zoals het resetten van wachtwoorden, apparaten vergrendelen, gegevens coderen en gegevens volledig wissen om bedrijfsgegevens op kwijtgeraakte of gestolen apparaten te beschermen.

Bedrijfsgegevens zijn beter beveiligd via Windows Intune door toegang tot Exchange e-mail te beperken wanneer een gebruiker op een niet-ingeschreven of niet-overeenstemmend apparaat toegang probeert te krijgen tot bedrijfsbronnen, gebaseerd op beleid van de beheerder.

Inschrijving van bedrijfsapparaten wordt vereenvoudigd door in bulk in te schrijven met Apple Configurator of met één serviceaccount. Hierdoor kunnen IT-beheerders beleid opstellen en toepassingen op grote schaal implementeren.

Ook wordt de handhaving van strikter ´vergrendel´beleid mogelijk gemaakt voor Supervised iOS-apparaten, Android-apparaten met Kiosk Mode en Windows Phone-apparaten met Assigned Access.

Mobiel toepassingsbeheer (Mobile Application Management, MAM)

Medewerkers hebben toegang tot bedrijfstoepassingen, -gegevens en -bronnen nodig vanaf hun eigen mobiele apparaten.
Intune pakt deze uitdaging aan door beheerbaarheid en gegevensbescherming direct in de mobiele Office-apps te bouwen die uw medewerkers gebruiken en het meest vertrouwd mee zijn.
Intune biedt tevens de flexibiliteit om deze functies uit te breiden naar branchespecifieke apps en om veilige weergave van inhoud mogelijk te maken met de apps Managed Browser, PDF Viewer, AV Player en Image Viewer.

Geef uw medewerkers de mogelijkheid veilig toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens met de mobiele Office-apps die ze kennen en graag gebruiken.
Voorkom het lekken van bedrijfsgegevens door handelingen als kopiëren/knippen/plakken/opslaan in uw beheerde app-ecosysteem te beperken.

Pas hetzelfde beheerbeleid toe op uw bestaande branchespecifieke toepassingen met de Intune app wrapper, waarvoor u geen code hoeft te wijzigen in deze branchespecifieke toepassingen.

Sta gebruikers toe veilig inhoud weer te geven op apparaten in uw beheerde app-ecosysteem met de apps Managed Browser, PDF Viewer, AV Player en Image Viewer voor Intune.

Sta beheerders en gebruikers van apparaten toe bedrijfsinformatie te beveiligen door het selectief wissen van beheerde apps en daaraan gerelateerde gegevens wanneer een apparaat is uitgeschreven, niet meer aan de standaarden voldoet, is kwijtgeraakt, gestolen of niet meer wordt gebruikt.

Stel via het selfservice bedrijfsportal beheerders in staat vereiste apps tijdens de inschrijving te pushen en sta gebruikers toe bedrijfsapps te installeren.

Bied de mogelijkheid specifieke toepassingen of URL´s ontoegankelijk te maken op mobiele apparaten.

Pc-beheer

Naarmate er in de bedrijfsomgeving meer verschillende apparaten worden gebruikt, wordt het beheer ervan uitdagender. Intune biedt een uitgebreide beheeroplossing via één beheerconsole waarmee u uiteenlopende apparaten kunt beheren, ook pc´s en laptops.

Integreer uw bestaande System Center 2012 Configuration Manager-infrastructuur met Intune, waardoor u nog meer mogelijkheden krijgt om vanaf één beheerconsole pc´s, Macs en Unix-/Linux-servers te beheren, evenals mobiele apparaten, terwijl u tegelijkertijd verder kunt bouwen op uw investeringen en vaardigheden.

Bied realtime beveiliging tegen malware op beheerde computers, malwaredefinities actueel houden en computers automatisch scannen om te helpen beschermen tegen infecties met malware en andere mogelijk ongewenste software.

Verzamel informatie over hardwareconfiguraties en software die op beheerde computers is geïnstalleerd, zodat u rapporten kunt genereren, groepen computers kunt rangschikken en software-implementaties effectiever kunt uitvoeren.

Vereenvoudig het beheer door software te implementeren en Windows Firewall te configureren op computers, gebaseerd op een door de beheerder gedefinieerd beleid.

OfficeGrip

OfficeGrip is een landelijk opererende ICT organisatie gespecialiseerd in Microsoft diensten. Met vestigingen in het hele land zijn we altijd dichtbij.
OfficeGrip levert centrale informatievoorzieningen met SharePoint en Exchange, persoonlijke informatievoorzieningen met OneDrive en Yammer en communicatieoplossingen met Lync.
Dit stelt ons in staat onze klanten diensten te leveren, welke normaal alleen voor top-500 ondernemingen bereikbaar zijn vanwege de complexiteit en hoge kosten van implementatie.

Wilt u meer informatie over Windows Intune, neem dan vrijblijvend contact op via 088 47 47 400 of via onze contactpagina. Tot snel!

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!