Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

  • 16 april 2015
  • officegrip
  • Nieuws
  • 0
nano-server-windows-server

Microsoft’s Nano Server: een gestripte versie van Windows Server

Microsoft heeft vorige week plannen aangekondigd om een stripped-down versie van haar Windows Server uit te geven genaamd Nano Server. Dit nieuwe besturingssysteem is speciaal gemaakt om “born-in-the-cloud applications and containers” op te draaien.

Nano Server

Volgens Microsoft zal de nieuwe Nano Server 93% minder plek in beslag nemen op een virtuele hard drive vergeleken met Windows Server.
Ook had Nano Server bij de eerste testen 92% minder critical bulletins en 80% minder reboots.

Specificaties

De ontwikkelaars van Microsoft hebben de gui-stack, 32bit-ondersteuning, MSI en andere onderdelen van Server-core verwijderd om deze resultaten te behalen.
Ook is het niet mogelijk om lokaal aan te melden en is er geen remote desktop-ondersteuning.
In plaats daarvan gebeurt alle beheer op afstand via wmi en powershell.
Op deze manier moet het makkelijker zijn om desired state configuration te beheren via de powershell en ook bestandsoverdracht, script authoring en debugging op afstand zouden verbeterd worden. Er wordt nog gewerkt aan beheertools via het web.

Releasedatum

Microsoft verwacht de uiteindelijke versie van Nano Server gelijktijdig met de nieuwste versie van Windows Server te lanceren ergens in 2016.
Preview versies van Windows Server 2016 en Nano Server komen later dit jaar uit.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback