OfficeGrip_logo

Mobile application management en voorwaardelijke toegang nu beschikbaar voor Skype voor Bedrijven Online met Intune

Vanaf heden is er support voor mobile application management (MAM) en voorwaardelijke toegang mogelijkheden voor Skype voor Bedrijven mobiele apps voor online gebruikers. Deze mogelijkheden worden geleverd via integratie met Microsoft Intune, de cloud-gebaseerde mobile device and application management oplossing. 

Een belangrijk aspect van het bieden van echte productiviteit is het zeker stellen dat werknemers kunnen communiceren en samenwerken vanaf elke plek op hun favoriete apparaten. Maar tegelijkertijd is het van kritisch belang dat gevoelige bedrijfsinformatie veilig blijft. Met Skype voor Bedrijven is Microsoft toegewijd aan het inschakelen van productiviteit voor eindgebruikers terwijl ze onderweg zijn, als ook de tools beschikbaar te maken voor de IT-afdeling om applicaties en bijbehorende data te beschermen en hanteren.

In de volgende alinea’s kijken we naar de kernmogelijkheden van Intune MAM en voorwaardelijke toegang die je kan helpen productiviteit naar je hand te zetten met Skype voor Bedrijven.

Beheer en voorkom data-verlies voor Skype voor Bedrijven apps door middel van Intune

Aangezien een telkens groter deel van de communicatie via berichten en chats plaatsvinden, is het belangrijk dat IT de mogelijkheid heeft de gedeelde bedrijfs-data te beveiligen. Intune’s mobile device en applicatie management mogelijkheden stellen een end-to-end oplossing in staat voor het beschermen en beheren van zakelijke activa. Dit is nu dus ook mogelijk voor Skype voor Bedrijven apps op iOS en Android, waardoor de beheerder beleidsmaatregelen kan inzetten om proactief controle uit te oefenen op hoe een applicatie gebruikt wordt. Zo kun je bijvoorbeeld werknemers productief laten blijven door het toe te staan informatie te kopiëren tussen beheerde apps zoals Outlook en Skype voor Bedrijven, maar niet naar onbeheerde apps. Als het mobiele apparaat kwijt raakt of als een werknemer het bedrijf verlaat kun je bedrijfs-data selectief verwijderen, terwijl je persoonlijke apps en ebstanden intact laat.

Een andere maatregel die je kunt inzetten is een PIN om de apps te openen. Microsoft heeft grote zorg besteedt aan het beveiligen van de data van je organisatie zonder de gebruikerservaring in te korten. Zo kan bijvoorbeeld dezelfde PIN gebruikt worden voor alle beheerde apps en inkomende gesprekken kunnen snel beantwoord worden zonder PIN.

Deze applicatie management mogelijkheden met Intune zijn verkrijgbaar met of zonder de apparaat management functies van Intune. MAM zonder device enrollment kan bijzonder waardevol zijn als je gebruik maakt van andere MDM oplossingen om de apparaten in je organisatie te beheren of bij scneario’s waar IT niet in staat is de apparaten te registreren.

Voorwaardelijke toegang ondersteuning voor Skype voor Bedrijven Online

Ook is er ondersteuning voor voorwaardelijke toegang-beleid met Intune voor Skype voor Bedrijven iOS en Android apps. Voorwaardelijke toegang stelt de beheerders in staat om toegang tot apps te beperken tot de gewenste iOS en Android apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld met voorwaardelijke toegang-beheer de toegang inperken van een apparaat dat ‘ge-jailbreakt’ is of een verouderde OS versie heeft.

Let wel op: MAM zonder device enrollment en voorwaardelijke toegang functionaliteit heeft moderne authenticatie nodig om Skype voor Bedrijven Online te kunnen bedienen en op dit moment is deze standaard uitgeschakeld.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!