OfficeGrip_logo

Mythes over de Cloud – Nr 2: Data op locatie opslaan is veiliger dan in de cloud

Telkens meer bedrijven zijn geïnteresseerd in de bedrijfs-flexibiliteit en de kostenvermindering die het overstappen naar de cloud met zich mee brengt. Maar met de grote hoeveelheid tegenstrijdige informatie die er online te vinden is over het onderwerp blijken niet veel bedrijven op de hoogte te zijn wat de cloud precies betekent en inhoudt. 

Bedrijven die Microsoft Office 365 overwegen als eerste stap in het migreren van applicaties naar hosted solutions lopen ook tegen vergelijkbare tegenstrijdigheden aan. Dit maakt het lastig om feit van fictie te onderscheiden. Zo geloven sommige bedrijven bijvoorbeeld ten oprechte dat Office 365 simpelweg een versie van het bekende Office-pakket is die je kunt bereiken via een web-browser. Dit is één van de vele misverstanden over Office 365 die we willen rechtzetten door middel van deze rubriek.
Wanneer je Office 365 overweegt om je organisatie te verbeteren moet je op de hoogte zijn van de feiten. De gezondheid van je bedrijf hangt er van af.

Mythe 2: Data op locatie opslaan in veiliger dan in de cloud

Feit: Het wordt telkens duidelijker dat uw systemen op locatie (on-premises) niet inherent veiliger zijn dan in de cloud. Dit zegt Mark Anderson, oprichter van het INVNT/IP Global Consortium, een groep van overheids- en veiligheid-experts die het groeiende cyber-diefstal probleem proberen op te lossen. Veel bedrijven worden regelmatig gehackt en hebben dit niet door zegt Anderson, een tech visionair en mede-oprichter van Strategic News Service.

Beveiliging is uitgegroeid tot een full-time job, eentje die een team van experts vereist, en het geringe aantal experts dat beschikbaar is, vereisen een flink salaris. Microsoft neemt alleen de beste en slimste aan als het aankomt op het dwarsbomen van veiligheidslekken en Microsoft heeft een omvang waar de meeste bedrijven alleen maar van durven dromen.

Om te zorgen dat Office 365 beveiliging aan de top van de industrie-standaarden blijft gebruikt het toegewijde veiligheidsteam van Microsoft processen zoals het Security Development Lifecycle, het zogenaamde traffic throttling en het voorkomen, detecteren en het matigen van lekken waar veel andere bedrijven de middelen niet voor tot hun beschikking hebben. En Microsoft Office 365 heeft een 99,9 procent financieel gesteunde uptime garantie.

Bovendien heeft Microsoft toonaangevende experts die zorgen voor de naleving van de regelgeving. Ze zijn op de hoogte en blijven up-to-date met de laatste voorschriften en regels: HIPAA en Sarbanes-Oxley, Federal Information Security Management Act (FISMA), ISO 27001, European Union (EU) Model Clauses, U.S.–EU Safe Harbor framework, Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA) en de Canadian Personal Information Protection and Electronic Documents Act (PIPEDA) om er maar een paar te noemen.

Indien u meer wilt komen te weten over Office 365 veiligheid en compliance, bezoek dan eens het Office 365 Trust Center.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!