OfficeGrip_logo

Mythes over de Cloud – Nr 3: Door het constante updaten van Office 365 zullen mijn bedrijfsspecifieke applicaties niet werken

Telkens meer bedrijven zijn geïnteresseerd in de bedrijfs-flexibiliteit en de kostenvermindering die het overstappen naar de cloud met zich mee brengt. Maar met de grote hoeveelheid tegenstrijdige informatie die er online te vinden is over het onderwerp blijken niet veel bedrijven op de hoogte te zijn wat de cloud precies betekent en inhoudt. 

Bedrijven die Microsoft Office 365 overwegen als eerste stap in het migreren van applicaties naar hosted solutions lopen ook tegen vergelijkbare tegenstrijdigheden aan. Dit maakt het lastig om feit van fictie te onderscheiden. Zo geloven sommige bedrijven bijvoorbeeld ten oprechte dat Office 365 simpelweg een versie van het bekende Office-pakket is die je kunt bereiken via een web-browser. Dit is één van de vele misverstanden over Office 365 die we willen rechtzetten door middel van deze rubriek.
Wanneer je Office 365 overweegt om je organisatie te verbeteren moet je op de hoogte zijn van de feiten. De gezondheid van je bedrijf hangt er van af.

Mythe 3: Door het constante updaten van Office 365 zullen mijn bedrijfsspecifieke applicaties niet werken

Feit: Microsoft begrijpt dat er veel mee gemoeid is dat uw werknemers gebruik kunnen maken van bedrijfskritische apps en add-ins in samenwerking met Office. Microsoft doet hier het volgende aan:

  • Dezelfde standaard van desktop applicaties bieden over heel de wereld met de vertrouwde tools zoals Word, PowerPoint en Excel.
  • Er wordt hard gewerkt om er voor te zorgen dat de regelmatige Office-updates geen impact hebben op de plekken waar andere bedrijfs-applicaties er last van ondervinden. Zo hebben de maandelijkse updates van Office 365 in de afgelopen 24 maanden niet geresulteerd in object model of API veranderingen. Als je bedrijfskritische oplossingen werken in Office 2010 of Office 2013 is er een grote kans dat deze ook werken in Office 365.
  • Door met de toonaangevende software verkopers te samenwerken en ze de juiste tools en ‘early access’ te geven zorgt Microsoft ervoor dat hun oplossingen die werken met office ook blijven werken met Office 365.
  • Door middel van ‘guidance’ en ‘best practices’ voor update management en ontwikkeling helpt Microsoft je compatibiliteit problemen te voorkomen.
  • De mogelijkheid om side-by-side installaties van Office365 ProPlus en je oudere versie van Office te draaien waardoor je de tijd krijgt om eventuele complicaties te verhelpen.

 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!