OfficeGrip_logo

Nederlandse honkballers winnen zenuwslopende EK-finale in Hoofddorp

OfficeGrip is met trots sponsor van de Europese Kampioenschappen Honkbal 2016, die van 9 tot en met 18 september in Hoofddorp werden gehouden. In de finale stonden afgelopen zondag Nederland en Spanje tegenover elkaar in wat een spannende wedstrijd beloofde te worden.

De finale 

Als trots sponsor zagen we gisteren de Nederlandse honkballers in een uitverkocht stadion hun 22ste Europese titel veroveren. De ploeg van bondscoach Steve Janssen was in een zeer spannende finale die live werd uitgezonden op Ziggo sport tegenstander Spanje na tien innings met 3-2 de baas.

Waar Oranje eerder in de poule fase nog moeite had om Spanje te verslaan, uiteindelijk wonnen ze de onderlinge wedstrijd met 1-0, leek het er in eerste instantie op dat het deze keer makkelijker zou gaan. Al in de tweede inning sloeg Nick Urbanus (na een verre tweehonkslag van Gianison Boekhoudt) twee punten binnen. Uiteindelijk was het aan closer Shairon Martis om de overwinning binnen te gooien, maar dat ging niet helemaal zoals gepland. Door een homerun van Jesus Martinez stond het in de achtste inning plots 2-2.

In dezelfde inning had Nederland op 3-2 kunnen komen, maar door een loopfout van Boekhoudt, liep de finale uit op een tiebreak. Daarin hield Loek van Mil de Spaanse slagmannen in bedwang en sloeg Yurendell de Caster het beslissende punt binnen.

ek-honkbal-2016-stadion

Team Kingdom of the Netherlands

Het Koninkrijk der Nederlanden is toonaangevend in honkbal. Ga maar na: wereldkampioen in 2011, een plek bij de laatste vier tijdens de World Baseball Classic in 2013 en vorig jaar deelname aan de eerste editie van de prestigieuze Premier 12 met de twaalf beste landen ter wereld.
Onze sterren uit het Koninkrijk komen uit in de grote professionele competities in Amerika en Japan. Het zijn prestaties die ervoor zorgen, dat er met ontzag over Team Kingdom wordt gesproken. Na voetbal is er geen andere sport waarin we internationaal zoveel uitstraling hebben als in het honkbal.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!