OfficeGrip_logo

Nieuwe functies in Microsoft Teams voor betere samenwerking

Bij Microsoft Ignite heeft Microsoft een brede reeks nieuwe mogelijkheden aangekondigd die Microsoft Teams een nog krachtigere hub maakt voor teamwork. Er is veel nieuws te melden over wat er nieuw is in Teams voor vergaderingen, apparaten, bellen, samenwerking en app-ontwikkeling.

Wees productiever met krachtige nieuwe hulpmiddelen voor vergaderingen 

Er zijn een aantal nieuwe functies aangekondigd om u te helpen productief en verbonden te blijven gedurende de tijdspanne van de vergadering.

 • Background blur: Nu kunnen alle gebruikers afleidingen verwijderen en zich richten op wat het belangrijkst is.
 • Opname van vergaderingen : Vergaderingen zijn niet langer één moment in de tijd. Met vergaderopnames in Teams kunnen u of andere genodigden die de vergadering hebben gemist, op elk gewenst moment opgenomen audio, video en inhoud afspelen. Pak er een transcript bij, ondersteund door Microsoft Stream, en zoek naar trefwoorden, zodat u uw tijd kunt optimaliseren.
 • Cloud video interop – Via partneraanbiedingen van PolycomBlueJeans en Pexip kan een volledige portfolio van oudere apparaten nu ingezet worden voor volwaardige audio / video-deelname in Teams-vergaderingen inclusief de mogelijkheid tot het delen van inhoud.

 

Blur je achtergrond tijdens vergaderingen.

Geef werknemers in alle rollen en in verschillende branches de volledige functionaliteit van Teams

De kracht van Teams wordt uitgebreid met nieuwe ervaringen die zijn afgestemd op branchespecifieke en op rollen gebaseerde workflows. Er zijn bijvoorbeeld wereldwijd meer dan 2,5 miljard eerstelijnswerkers – dat is een groep die onder andere fabrieksarbeiders, winkelbedienden en elektriciens omvat. Vandaag hebben we nieuwe mogelijkheden in teams aangekondigd om werknemers in de eerste lijn te helpen elke dag meer te bereiken.

 • Home is een nieuwe mobiele ervaring waarmee eerstelijns medewerkers in één oogopslag de belangrijkste en meest relevante informatie voor hun werkdag kunnen zien. Met Home kunnen eerstelijnswerkers in- en uitklokken in ploegen / pauzes, belangrijke notities ontvangen voor hun werkdag of voor hun shift, ontdekken wie er tijdens hun shift werkt en tijd besparen door eenvoudig informatie en planning te bekijken.
 • Shifts biedt eerstelijnsmanagers de mogelijkheid planningen te maken in een geïntegreerde ervaring met self-service mogelijkheden voor werknemers. Ze kunnen planningen voor teams maken, bijwerken en verspreiden en open en ongevulde diensten uitzenden, zodat andere werknemers ze kunnen gebruiken. Ten slotte kunnen ze verlof-aanvragen bekijken en accepteren en diensten wisselen – allemaal vanaf hun mobiel. Voor eerstelijnsmedewerkers kunnen ze vanaf hun telefoon shifts wisselen en verlof aanvragen.

 

Home en Shifts-functies zijn binnenkort beschikbaar in Teams. Omdat Microsoft van Teams de hub voor teamwerk wilt maken voor alle soorten werknemers, wordt Microsoft StaffHub op 1 oktober 2019 uitgefaseerd. Meer informatie hier.microsoft-teams-shifts-home-functies

Voor organisaties met verbeterde beveiligings- en compliance-vereisten zijn er twee nieuwe functies voor beveiligd berichtenverkeer bijgekomen: Image annotation en prioriteitsmeldingen.

    • Image annotation – Maak foto’s, annoteer en deel ze op een beveiligd platform. IT-beheerders kunnen beleid instellen om te voorkomen dat afbeeldingen worden opgeslagen op een mobiel apparaat of een lokale drive.
    • Prioriteitsmeldingen – waarschuw de ontvanger voor een urgent bericht en geef de ontvanger automatisch om de twee minuten een melding voor maximaal twintig minuten.

 

Teams - Priority notifications.pngTeams - dringende berichten.png

 Prioriteitsmeldingen vraagt speciale aandacht voor urgente berichten.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!