OfficeGrip_logo

Nieuw! Het OfficeGrip NIS2 Self Assessment

Met trots kondigen wij in dit blog de lancering van het OfficeGrip NIS2 Self Assessment aan. Dit Assessment is speciaal ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het navigeren door de complexiteit van de aanstaande NIS2-regelgeving. Deze kosteloze online zelfevaluatie kunt u inzetten om inzicht te krijgen in hoeverre uw organisatie impact gaat ervaren van de NIS2 wetgeving en in welke mate u al voldoet aan de beoogde NIS2 cyberveiligheid maatregelen.

De NIS2-regelgeving, een initiatief van de Europese wetgever, streeft naar een digitaal weerbaarder Europa door de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen te versterken. Het NIS2 Self Assessment, met grote zorg ontwikkeld in samenwerking met de gespecialiseerde organisatie AuditConnect, biedt een effectieve benadering om de impact van NIS2 te beoordelen en praktische stappen te identificeren voor een adequate naleving van compliance en beveiliging. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het versterken van uw cyberweerbaarheid en het waarborgen van de veiligheid van uw kritieke infrastructuur en gevoelige gegevens.

Hoe het werkt

Door het beantwoorden van een reeks van 32 gesloten vragen, wordt er middels een gewogen percentage inzichtelijk gemaakt, hoe groot de kans is dat uw organisatie impact gaat ervaren van NIS2. Verder wordt duidelijk hoe uw organisatie scoort op de cyberveiligheid basismaatregelen en welke risico’s er mogelijk zijn. Als aanvulling hierop ontvangt u advies van ons over passende maatregelen die u kunt implementeren om de gevolgen te mitigeren. Het invullen van dit Assessment neemt ongeveer 12 minuten in beslag. Nadat u op verzenden heeft geklikt, ontvangt u direct een gedetailleerd rapport per e-mail met uw advies en aanbevelingen.

NIST-Self-Assessment-Mailings-3

Ga nu al aan de slag met voorbereiden

Het is essentieel dat organisaties niet wachten tot de NIS2-wetgeving van kracht gaat, maar nu al actief beginnen met de voorbereidingen. Proactief handelen is cruciaal om te zorgen dat uw organisatie niet alleen voldoet aan de nieuwe eisen, maar ook vooroploopt in de bescherming tegen cyberdreigingen. Het is een investering in de toekomstige veiligheid en stabiliteit van uw bedrijfsvoering. Daarnaast kunnen uw (NIS2-plichtige) klanten ook van u verwachten dat uw organisatie aan de richtlijnen voldoet wegens de ketenverantwoordelijkheid binnen de wetgeving. NIS2 erkent namelijk dat zwakke punten in de beveiliging ook in de toeleveringsketen kunnen liggen.

Ons advies is, start nu al met voorbereiden en inzichten verkrijgen door het NIS2 Self Assessment in te vullen. Samen kunnen we een veiliger digitaal Europa opbouwen.

Is uw organisatie voorbereid op de NIS2 wetgeving?

Doe het Self Assessment en ontdek het zelf!

Doe het NIS2 Self Assessment en ontdek in hoeverre u al voldoet

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!