OfficeGrip_logo

Nieuw in Microsoft Teams: Februari 2020

Alhoewel februari dan misschien wel de kortste maand van het jaar is, valt er toch weer genoeg te melden over nieuwe functies binnen Microsoft Teams. Van de nieuwe geïntegreerde Outlook-ervaring tot verbeterde nalevingscontroles, Microsoft blijft Teams uitbouwen en verbeteren om mensen te helpen geweldig werk te leveren. Hier zijn de belangrijkste updatesvan de maand februari.

Nieuwe Outlook & Teams geïntegreerde ervaring is nu beschikbaar

Microsoft Teams is dé hub voor samenwerking binnen uw organisatie en binnen uw team, maar Teams is zeker niet de enige manier waarop mensen communiceren binnen een bedrijf. Vandaar dat Microsoft een nieuwe integratie tussen Outlook en Teams heeft gebouwd om het gemakkelijk te maken om samen te werken, ongeacht waar het gesprek plaatsvindt. De gebruiker kan een e-mailgesprek vanuit Outlook, inclusief bijlagen, naar een Teams-chat of kanaalgesprek verplaatsen door in Outlook op ‘Delen met teams’ te klikken. Ze kunnen ook een gesprek van Teams naar een Outlook-e-mail delen door op het pictogram met meer opties (”…”) in een gesprek te klikken. Lees hier meer.

Wat is nieuw: chat & samenwerking

Neem contact op met de juiste mensen met gerichte communicatie Wat doe je als je een belangrijk bericht wilt overbrengen naar alle kassiers in een winkel of alle managers in een magazijn? Door gerichte communicatie kunnen teamleden iedereen die aan een specifieke tag is toegewezen tegelijkertijd berichten sturen; maak gebruik van een @vermelding en de tagnaam in een bericht. Met behulp van tags kunnen teameigenaren gebruikers organiseren op basis van een gemeenschappelijk kenmerk, zoals een rol, project of locatie. Beheerders kunnen bepalen wie tags kan toevoegen en hoe tags in uw organisatie kunnen worden gebruikt in het Microsoft Teams admincentrum. Lees hier meer. Automatische creatie van een organisatiebreed team Stroomlijn het proces om iedereen samen te brengen in uw kleine tot middelgrote bedrijf. Alle nieuwe huurders met 5000 gebruikers of minder beginnen met een organisatiebreed team. Meer informatie over org-breed teams en gerelateerde best practices hier. Nieuwe Bestanden functies in Teams aangedreven door SharePoint wereldwijd uitgerold De Teams-bestandservaring wordt mogelijk gemaakt door SharePoint en de nieuwe bestandservaring in Teams is nu uitgerold naar alle tenants wereldwijd. Deze nieuwe ervaring op het tabblad Bestand van een kanaal omvat de mogelijkheid om bestanden naar uw computer (pc of Mac) te synchroniseren, previews van meer dan 320 bestandstypen te bekijken, weergaven te maken en met metagegevens te werken, de levenscyclus van documenten bekijken, pin bestanden bovenaan vast, onderneem acties zoals in- en uitchecken en nog veel meer. onbepaald

Wat is nieuw: Bellen en vergaderingen

Gebruik live bijschriften om ondertitels te geven aan uw Microsoft Teams-vergaderingen (algemeen beschikbaar) Schakel live ondertitels in tijdens uw Teams-vergaderingen, zodat u nooit mist wat iemand probeert te zeggen. De kracht van Teams stelt ons in staat om overal en met teamleden van over de hele wereld te werken; wat betekent dat we soms deelnemen aan vergaderingen vanuit een drukke trein of misschien werken we met mensen met verschillende niveaus van taalvaardigheid. Live bijschriften kunnen je nu helpen de toegankelijkheid en effectiviteit van vergaderingen te verbeteren door bijschriften in te schakelen en te lezen wat mensen in realtime zeggen. Dit is een waardevolle functie voor mensen die doof of slechthorend zijn, verschillende niveaus van taalvaardigheid hebben of verbinding maken vanaf luide locaties. Deze functie is nu algemeen beschikbaar voor alle Teams-klanten. Uiteraard is het nu alleen nog beschikbaar voor de Engelse taal, maar er zullen binnenkort meer talen worden uitgerold. Lees hier meer.

Wat is nieuw: IT-beheerders

Beheer uw app-catalogus in het Teams Admin Center Beheer U kunt nu apps met vertrouwen beheren vanuit het Microsoft Teams admin center. De pagina Apps beheren biedt beheerders een overzicht van alle beschikbare apps in de tenant en bevat informatie om hen te helpen beslissen welke apps ze voor hun organisatie inschakelen. Bovendien kunnen beheerders met de app-catalogus het proces van testen en distribueren van bedrijfstoepassingen stroomlijnen. Lees hier meer.

Wat is nieuw: Beveiliging en naleving

Wettelijke bewaarplicht voor berichten van privékanalen van teams Voldoe aan wettelijke vereisten door informatie in Teams te bewaren. Legal hold ondersteunt nu het bewaren van privékanaalberichten. Lees hier meer. Communicatie Compliance Minimaliseer communicatierisico’s in uw organisatie. Communication Compliance helpt beheerders bij het opsporen, vastleggen en uitvoeren van herstelacties voor ongepaste berichten. Lees hier meer.

Wat is nieuw: Apps & workflows

Verbeterd Power BI-tabblad voor Teams Microsoft heeft het nieuwe Power BI-tabblad voor Microsoft Teams aangekondigd. Het nieuwe tabblad voegt ondersteuning toe voor rapporten in de nieuwe werkruimten, rapporten in Power BI-apps en gepagineerde rapporten. Wanneer het tabblad wordt toegevoegd aan je kanalen en chats, is het voor iedereen gemakkelijker om de gegevens te vinden en bij te houden die ze nodig hebben om hun doelstellingen te bereiken. Het is ook een geweldige manier om veranderingen in uw organisatie te beheren. Terwijl nieuwe mensen zich bij een team voegen, zijn de gegevens die ze nodig hebben daar al en klaar voor gebruik. Pin uw apps op de linkerbalk voor gemakkelijke toegang Toegang tot uw favoriete apps is nu nog eenvoudiger. U kunt nu persoonlijke apps vastmaken aan de linkerbalk (ook bekend als de app-balk Teams). Zoek de app, klik met de rechtermuisknop op het app-pictogram en selecteer ‘Vastmaken’. Zelfs nadat u weg navigeert, blijft het app-pictogram staan, zodat u er gemakkelijk naar kunt terugkeren. Vergeet niet dat je ook apps aan relevante kanalen of chats kunt vastmaken voor gemakkelijke toegang. De Teams-beheerder kan ook groepsbeleid maken, zodat bepaalde apps op ieders Teams-app-balk verschijnen. Meer informatie hier. onbepaald

Wat is nieuw: onderwijs

Introductie van Microsoft Teams QBot QBot is een oplossing die is ontworpen voor klassikale onderwijsscenario’s waarmee leraren, docenten en studenten elkaars vragen intelligent kunnen beantwoorden binnen het Microsoft Teams samenwerkingsplatform. Het maakt gebruik van de kracht van Azure Cognitive Services, in het bijzonder QnA Maker om dit te bereiken.Nadat de app is geïmplementeerd bij een team, kan een student een vraag stellen op het kanaal door QBot te @taggen. QBot reageert met het juiste antwoord of tagt een groep gebruikers, zodat ze kunnen samenwerken aan een antwoord. Geaccepteerde antwoorden worden vervolgens gebruikt om Qbot te trainen voor toekomstige vragen. Zie een snelle, geanimeerde demo van de verschillende app’s hier.

Wilt u meer informatie over de do’s and don’ts van Microsoft Teams? Download dan onderstaand eBook.

Deel dit artikel

Download het gratis eBook:

Snel aan de slag met Microsoft Teams

Microsoft Teams is een werkruimte in Microsoft 365 die speciaal voor chatten en samenwerken is bedoeld. In deze handleiding leert u de basisbeginselen van Microsoft Teams.
snel-aan-de-slag-met-microsoft-teams-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via kanalen zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!