Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

nieuw-in-microsoft-teams-januari-2020-2

Nieuw in Microsoft Teams: Januari 2020

Microsoft Teams blijft doorgroeien en zichzelf verder ontwikkelen tot dé hub voor zakelijke samenwerking. Ook in de wintermaanden hebben de engineers van Microsoft Teams niet stilgezeten. Er zijn dan ook weer een groot aantal nieuw functies en mogelijkheden bij gekomen en we zijn verheugd om deze met jullie te delen. Van leesbevestigingen tot veilige koppelingen, op elk gebied is er iets nieuws te melden. Hier zijn de belangrijkste updates:

Nieuw in Microsoft Teams: Januari 2020

nieuw-in-microsoft-teams-januari-2020-1

Microsoft Teams blijft doorgroeien en zichzelf verder ontwikkelen tot dé hub voor zakelijke samenwerking. Ook in de wintermaanden hebben de engineers van Microsoft Teams niet stilgezeten. Er zijn dan ook weer een groot aantal nieuw functies en mogelijkheden bij gekomen en we zijn verheugd om deze met jullie te delen. Van leesbevestigingen tot veilige koppelingen, op elk gebied is er iets nieuws te melden. Hier zijn de belangrijkste updates:

Chat & Samenwerking

Verbeter de transparantie van de communicatie met leesbevestigingen

Vraag je je vaak af of je teamgenoten het bericht hebben gezien dat je ze hebt gestuurd? Met leesbevestigingen in privéchats kunnen afzenders weten wanneer hun bericht door de ontvanger is gelezen. Leesbevestigingen zijn erg handig, omdat ze de ontvanger ook in staat stellen impliciet te communiceren dat ze de afzender niet negeren, ze kunnen gewoon druk bezig zijn en geen kans hebben gekregen om hun bericht te lezen. Leesbevestigingen kan een geweldig hulpmiddel zijn, maar misschien niet voor iedereen. Meer informatie over het aan en uit zetten van deze functie vindt je hier.

lees ontvangsten.png

 

De melding ‘Collega is lid geworden van Teams’ laat u weten wie nieuw is bij Teams

Welkom bij het team! U kunt nu sneller contact maken met nieuwe teamleden en ze bij het team verwelkomen. Je ontvangt een melding in je activiteitenfeed wanneer een nieuwe collega voor het eerst lid wordt van Teams. Stuur ze een GIF om hallo te zeggen!

Hallo Bear.gif

 

Vergaderingen en bellen

Spraakbeheer – Nieuwe workload in het Teams Admin Center

Als onderdeel van het voortdurende proces om IT-beheerders meer inzicht te geven in extra workloads, is Spraakbeheer toegevoegd als workload in het Teams Admin Center. Dit betekent dat klanten van Microsoft Calling Plan telefoonnummers kunnen zoeken, verkrijgen en toewijzen aan gebruikers. Beheerders kunnen ook de noodadressen voor die eindgebruikers instellen. Bovendien kunnen klanten aangepaste kiesplannen maken, testen en beheren, Dynamic Emergency Calling configureren en een verbeterde configuratie voor Auto Attendants en Call Queues gebruiken.

ThinkSmart View sluit zich aan bij Microsoft Teams-telefoons

Welkom bij de familie! Lenovo kondigde nieuwe toevoegingen aan zijn ThinkSmart-portfolio aan, ontworpen om zakelijke communicatie te transformeren. Met ThinkSmart View kunnen gebruikers hun audio- en videogesprekken beheren via een speciaal desktopapparaat. Gebruikers kunnen eenvoudig deelnemen aan vergaderingen met één druk op de knop en het apparaat gebruiken in staande of liggende lay-out naar eigen voorkeur. Voor de veiligheid heeft het apparaat een camerasluiter en een schakelaar voor het dempen van de microfoon. Deze zullen beschikbaar zijn voor klanten in maart 2020. Lees hier meer.

thinksmart3.png

 

Poly kondigt de CCX-reeks Teams-telefoons aan

Maak kennis met de Poly CCX-serie, een reeks native Teams-telefoons waarmee gebruikers de manier waarop ze communiceren kunnen transformeren. De serie biedt een reeks modellen om uit te kiezen, beginnend met de CCX400 en tot de CCX600. Hiermee kunt u de uwe personaliseren met een headset die bij uw stijl past, of met de traditionele handset. De keuze is aan jou. Meer informatie over Teams apparaten vindt je hier.

poly1.png

Admin

Microsoft Teams wordt geïnstalleerd samen met Office 365 ProPlus.

Microsoft maakt het zijn gebruikers het liefst zo gemakkelijk mogelijk om toegang te krijgen tot Teams op hun desktop. De desktop Teams-client wordt standaard gedownload voor bestaande gebruikers met Office 365 ProPlus, Microsoft 365 Business en Microsoft 365 Business Premium-apps. Met deze wijziging hoeven uw gebruikers niet langer een afzonderlijke installatie van Microsoft Teams te doen. Meer informatie over Teams-implementatieprocessen voor nieuwe en bestaande installaties van Office 365 ProPlus vindt je hier.

Beveiliging en naleving

Safe links (Veilige koppelingen) is nu beschikbaar in Teams om u te beschermen tegen schadelijke URL’s

Het veilig houden van gebruikers is onze hoogste prioriteit. Office 365 ATP Safe Links (veilige koppelingen) helpen gebruikers te beschermen tegen toevallige of kwaadwillige onveilige koppelingen door in een e-mailbericht en in Office-documenten  time-of-click verificatie van webadressen (URL’s) te verstrekken. De kracht van Safe Links is nu beschikbaar om gebruikers te beschermen tegen kwaadaardige links die via Microsoft Teams worden verzonden.

 

 

Ontwikkelaars

Cloud Communications API’s zijn nu beschikbaar
Het laatste stukje van de puzzel is er! De laatste API waarmee partners contact-oplossingen kunnen ontwikkelen, is nu beschikbaar. Deze maand kwamen de MS Graph Cloud Communications API’s beschikbaar, waardoor bellen + online vergadermogelijkheden mogelijk werd. Het volledige pakket bevat nu:

 
Teams voor onderwijs<

Meer informatie over de prestaties van studenten met Class Insights

Microsoft introduceert Class Insights, een nieuwe ervaring voor docenten die hen helpt inzicht te krijgen in de prestaties van studenten. Docenten kunnen het nieuwe tabblad Class Insights toevoegen aan hun klasseteam en de gemiddelde cijfers, op tijd ingeleverde opdrachten en gespreksactiviteit voor hun klas in de loop van de tijd bekijken. Class Insights geeft docenten een overzicht om de prestaties van individuele studenten en klassen te observeren.

Met deze studentgegevens binnen handbereik, kan uw school nog beter geïnformeerde beslissingen nemen over curriculum, voortgang en studentenbetrokkenheid. Klik hier voor meer informatie over Class Insights!

Gemiddeld-Grade-ClassInsights_v2.png

Conversations-ClassInsights_v2.png
 

Wilt u meer informatie over de do’s and don’ts van project management en bent u benieuwd naar de verschillende methodes? Download dan onderstaand eBook.

Download het eBook:

MAAK KENNIS MET MICROSOFT TEAMS

 

Het creëren van een collaboratieve omgeving is een hoofdprioriteit voor bijna elke organisatie. Maar het presenteert ook enkele belangrijke uitdagingen.

Welkom bij Microsoft Teams, de hub voor teamwerk in Office 365. Het biedt uw teams een veilige gedeelde werkruimte voor gesprekken, bestanden en vergaderingen, zodat iedereen elke dag meer betrokken en effectief kan zijn.

In dit eBook vindt u uitleg over de mogelijkheden van Microsoft Teams en speciale tips en trucs om alle soorten teams beter te laten samenwerken, waaronder:

 • Marketing;
 • Sales;
 • Finance;
 • Human resources;
 • IT;
 • Project Management;

 

Bekijk hieronder alvast een preview van het eBook:

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

   OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  No Comments

  Leave a feedback