OfficeGrip_logo

Nieuw in SharePoint: Januari 2020

Wanneer u er voor kiest om uw moderne intranet te bouwen op SharePoint in Office 365, profiteert u van de voordelen van investeringen in bedrijfsresultaten. U verlaagt de IT- en ontwikkelingskosten, verhoogt de bedrijfssnelheid en behendigheid en verhoogt het dynamische en gastvrije karakter van uw intranet.

SharePoint blijft zich ontwikkelen met de eindgebruiker in het achterhoofd en ook in het nieuwe jaar zijn er weer een reeks aan updates doorgevoerd. Deze nieuwe functionaliteiten worden eerst vanaf deze maand uitgerold naar Targeted Release gebruikers en worden later in het jaar verder uitgerold naar alle gebruikers.

Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuwe mogelijkheden binnen SharePoint:

Doelgroep-targeting in SharePoint Nieuws in Microsoft 365

U kunt inhoud tonen aan specifieke groepen mensen. Hiermee kunnen pagina-auteurs en site-eigenaren pagina’s en nieuwsberichten taggen met Azure Active Directory (AAD)-groepen en inhoud binnen deze web-onderdelen filteren op mensen binnen die groepen – om hen te targeten met relevante inhoud.

clipboard_image_1.png

Nadat u de doelgroepgerichtheid hebt ingeschakeld, richt u nieuwsberichten op specifieke doelgroepen vanuit de sitepagina’s bibliotheek.

clipboard_image_2.png

Vanuit het webonderdeel Nieuws ziet Megan (links), die werkt in engineering, de twee nieuwsberichten gericht op de groep Engineering Leden, waar Nestor (rechts), die werkt in human resources (HR), de twee posten gericht op de HR-ledengroep. Ze zien allebei de niet-gerichte inhoud – het “Travel Updates Coming Soon!” nieuwsartikel.

De startpagina van SharePoint, nieuws op de mobiele apps en het Nieuws webonderdeel met audience/doelgroep targeting, tonen nu gefilterde weergaven. Opmerking: u kunt één of meer groepen instellen als doelgroep/audience voor elk bestand.

Meerdere updates voor het SharePoint-beheercentrum

Microsoft werkt ook voortdurend aan updates voor extra beheerfuncties (zoals het bekijken en beheren van machtigingen van een site), terwijl ze de beheerervaringen afstemmen op al de verschillende Microsoft 365 admin centra. Deze maand kunnen SharePoint-beheerders hun rootsite gemakkelijker vervangen zonder PowerShell, machtigingen aanpassen, Personen-kaarten on-hover zien en meer.

Rootsite vervangen – U kunt uw rootsite vervangen door een andere site vanuit het SharePoint admin-centrum. De oorspronkelijke rootsite wordt naar een andere URL verplaatst en kan indien nodig worden hersteld.

clipboard_image_4.png

U kunt de rootsite nu rechtstreeks vanuit het SharePoint-admincentrum omwisselen met de site van uw keuze.

Machtigingen paneel – U kunt nu de site-eigenaren, leden en bezoekers zien. Als het een met Office 365 Groups verbonden site is, kunt u de groepseigenaren zien en indien nodig extra sitebeheerders toevoegen of verwijderen.

clipboard_image_5.png

Beheer sitemachtigingen vanuit het site-informatievenster – om sitebeheerders, site-eigenaren, siteleden en sitebezoekers aan te passen.

On-hover personen-kaarten – Wanneer u over de naam van een gebruiker hovert (in de lijst Actieve sites of in het detailvenster) ziet u nu de details over de gebruiker – dezelfde personen-kaart die u overal in Microsoft 365 ziet.

 

clipboard_image_6.png

Bekijk de personen-kaart rechtstreeks vanuit het informatievenster Actieve sites.

Aanpasbaar navigatievenster – U kunt items die u niet gebruikt verbergen of het navigatiemenu samenvouwen om meer inhoud op de pagina te zien.

clipboard_image_7.png

Verwijder het vinkje bij Sharepoint admin center linker navigatie-items zodat ze niet verschijnen. Vink ze weer aan om ze gemakkelijk opnieuw terug te brengen.

Meer functies pagina – De pagina “Klassieke functies” is hernoemd tot “Meer functies” en alle klassieke functies worden op de pagina weergegeven, zodat u niet op “Meer klassieke functies” hoeft te klikken om ze te bekijken.

clipboard_image_8.png

Krijg toegang tot meer functies, zoals Term store, Gebruikersprofielen, BCS en meer, rechtstreeks vanaf de pagina “Meer functies” zonder naar een andere klassieke instellingenpagina te hoeven gaan.

Aanvullende instellingen voor delen op siteniveau – Voor alle sites kunt u nu het delen per domein beperken, het standaard type link voor delen instellen en de standaard machtiging voor het delen van koppelingen instellen (voorheen kon u deze taken alleen uitvoeren voor klassieke sites in de klassieke siteverzamelingen pagina.) U kunt ook de koppeling “Iedereen” laten vervallen. Bovendien is de kolom Extern delen nu opgenomen wanneer u uw sitelijst exporteert als een CSV-bestand.

Ontwerp updates – Details-panelen zijn verbreed om ruimte te bieden voor toekomstige verbeteringen en passen bij het ontwerp van andere Microsoft 365-admincentra. En de pagina Instellingen is opnieuw ontworpen als een lijst waarmee u de huidige waarde voor elke instelling kunt zien.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!