OfficeGrip_logo

Nieuw in Partner365 – Microsoft Delve

Het zal menig Microsoft cloud-gebruiker waarschijnlijk niet zijn ontgaan, maar Microsoft heeft in zijn diensten portfolio, onlangs een nieuw product gelanceerd dat luistert naar de naam Delve. Gedurende de ontwikkeling stond dit product bekend als ‘Oslo’. 

Gebruikers met een Microsoft Office 365 Enterprise abonnement of gelijkwaardig hebben er een nieuwe (gratis) optie bij en dat is natuurlijk altijd leuk. Dit geheel in het kader van continue verbeteringen en uitbreidingen van het diensten portfolio, want de wereld staat nu eenmaal niet stil. Gebruikers in de cloud zijn inmiddels gewend en verwachten dan ook dat ze over de laatste technologie beschikken en deze kunnen inzetten voor hun dagelijkse werkzaamheden.

Wat is Delve eigenlijk? Tijdens de European Sharepoint Conference 2014 in Barcelona was de interesse voor Delve (toen nog bekend als Oslo) erg groot. Om met Office365 te kunnen werken, moet je doorgaans eerst even, al dan niet automatisch, inloggen. Je bent dus binnen het systeem bekend. Verder worden verschillende zaken geanalyseerd en via een dashboard getoond. In dit dashboard worden relevante informatie en documenten getoond, die kunnen helpen in het dagelijks werk. Sharepoint is ook een krachtige search-oplossing, maar Delve gaat daarin nog een stap verder door verbanden te leggen en suggesties te doen die je mogelijk zelf niet had gevonden.

Al met al een hele mooie nieuwe optie binnen het toch al erg complete Office365 platform.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!