OfficeGrip_logo

Nieuwe April updates voor OneDrive voor Bedrijven

In December 2015 kwam de eerste versie uit van de Next Generation Sync Client, ondertussen ook wel bekend als de nieuwe OneDrive sync client. De nieuwe OneDrive sync client heeft de betrouwbaarheid en prestaties van de synchronisatie drastisch verbeterd en heeft meegewerkt aan de enorme groei in OneDrive voor Bedrijven totale opslag en actief gebruik. 

En nu is er een update voor de client die de meest voorkomende feedback van gebruikers adresseert. Deze update brengt de volgende verbeteringen en nieuwe functionaliteiten met zich mee:

  • Windows 8.1 support – Hiermee is Windows OS support compleet (Windows 7, 8, 8.1 en 10).
  • Office 206 integratie – Tegelijkertijd met een Office 2016 die op dit moment wordt uitgerold worden belangrijke features zoals real-time co-authoring, documenten openen van de Meest Recent lijst en documenten delen vanuit de Office app beschikbaar.
  • Verbeterde setup – Het is nu makkelijker om de nieuwe OneDrive sync client te verkrijgen en installeren. Er zijn geen registry kets meer nodig op Windows of Terminal window op Mac.
  • Naadloze client migratie – Wanneer je de vorige sync client (groove.exe) hebt draaien, dan gaat deze update geruisloos over zonder dat er een resync aan te pas komt.
  • Sync pauzeren – Een handige feature wanneer je het syncen wilt pauzeren voor een bepaalde tijd, wanneer je bijvoorbeeld in het vliegtuig zit of zonder wi-fi op je telefoon werkt.
  • Bestanden online bekijken – Je kunt nu op elke document klikken met de rechtermuisknop in Windows Explorer en ‘Online bekijken’ selecteren’ om naar de OneDrive voor Bedrijven bestand of folder in je browser te navigeren.
  • Elk bestand syncen die je maar wilt – Vanaf nu is er support voor .json, .aspx, .swf bestanden en meer; je kunt nu elk bestand syncen naar je OneDrive voor Bedrijven die je maar wilt.
  • Bestandstypes blokkeren – IT admins kunnen nu bepaalde bestandstypes blokkeren van het syncen zodat bijv. .mkv bestanden worden geweigerd waardoor bandbreedte wordt beschermd.
  • Prestatie en betrouwbaarheid verbeteringen – Geef kleine bestanden in het byzonder een grote boost in upload en download snelheid.

 
De meeste van deze nieuwe moeglijkheden zullen in de komende weken beschikbaar worden voor alle gebruikers, de Office 2016 integratie en de Pause Sync features zullen gedurende de zomer worden uitgerold. Ook zijn er aanvullende sync updates die dit jaar worden uitgerold:

  • Bandbreedte managen – Eind juni krijgen IT-ers controle over bandbreedte verbruik van de client.
  • Verlengde Windows Explorer integratie – HEen simpele rechter muisklik om een link te krijgen of bestanden te delen rechtstreeks in Windows Explorer.
  • SharePoint Bibliotheken Sync – SharePoint Online Bibliotheken sync wordt toegevoegd vanaf het derde kwartaal van 2016

 

Browser-ervaring verbeteringen

Er is nu een simpelere manier om bestanden of folders te verwijderen van de “Shared with me” view in de browser ervaring. Een item verwijderen uit het “Shared with me” view betekent niet dat het bestand verwijdert is; deze kan nog steeds gevonden worden via een zoekactie, dus het is niet kwijt als je het later nog nodig hebt.
 

 

Delen met mensen buiten je organisatie is makkelijker dan ooit

Het proces voor externe ontvangers die geen Office 365 of Microsoft account hebben maar wel bestanden willen openen die je gedeeld hebt met hen via OneDrive voor Bedrijven is gestroomlijnd. Nu hoeven gebruikers zonder Office 365 of Microsoft account die een uitnodiging tot een bestand krijgen, alleen maar een email adres of telefoonnummer en een wachtwoord in te vullen gevolgd door een eenmalige confirmatie voordat ze toegang tot het bestand hebben.
 

 

Mobiele productiviteit verder helpen

Een grote update voor de iOS en Android apps. Outlook mobile en OneDrive voor Bedrijven zijn vanaf nu geïntegreerd zodat je bestanden kunt delen via email op zowel iOS als Android toestellen. Deze update zal in de komende weken worden uitgerold.
 

 

Het gebruik van de OneDrive app voor Android is verbeterd inclusief een fantastische nieuwe PDF kijk- en annoteer ervaring en een ingebouwde Office Lens-modus. Je kunt nu een foot maken van een whiteboard na een belangrijke meeting en hem automatisch converteren naar een PDF-bestand en hem naar een OneDrive voor BEdrijven map naar keuze uploaden. Ook is support voor Office 365 Data Loss Prevention (DLP) toegevoegd. Deze bouwt verder op de DLP integratie die al aanwezig is in de browser-ervaring. Deze update wordt per dirfect uitgerold.
 

 
In de OneDrive app voor iOS is er ook een verbeterde gebruiker-ervaring inclusief SMS, Mail, Outlook mobiel, Copy Link(zowel Edit als Read-only links), Invite People en meer. Je kunt ook bestande opslaan naar OneDrive voor BEdrijven vanaf elke iOS app. Net zoals bij de Android update heeft deze iOS update ook support voor Office 365 Data Loss Prevention (DLP) rechten gedefinieerd door je organisatie. Deze update wordt ook per direct uitgerold.
 

 

Dit zijn de belangrijkste updates op een rijtje. Fijn is ook dat de meeste verbeteringen per direct in gebruik kunnen worden genomen. Deze nieuwe set functionaliteiten zijn weer een stap vooruit voor OneDrive voor Bedrijven als een belangrijk onderdeel van je Office 365 investering.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!