OfficeGrip_logo

Nieuwe April updates voor OneNote

Er zijn weer verschillende nieuwe mogelijkheden beschikbaar voor OneNote waarmee je de multimedia ervaring, samenwerkingsfunctionaliteit en canvas-indeling verbetert. 

Multimedia

Voeg toe en bekijk inhoud van Youtube, Vimeo, Vine, Sway en meer recht naast je notities. Door eenvoudig de videolink te plakken in OneNote voor Windows 10, Mac of iOS verschijnt er een afspeelbare thumbnail. Deze optie wordt binnen afzienbare tijd ook beschikbaar voor OneNote Online.

OneNote voor Windows

Het inlog proces voor werk en school accounts heeft een update gehad waardoor je voor het eerst in OneNote kunt inloggen met je Office 365 organisatie ID. Hopelijk elimineert dit potentiële verwarring, scheelt het tijd en kunnen gebruikers meteen aan de slag met hun notities. Voor OneNote voor Windows Phone is er de mogelijkheid tot audio opnemen toegevoegd wat er voor kan zorgen dat je je ideeën en gedachtes sneller kan noteren terwijl je onderweg bent.

OneNote voor iOS

Voor OneNote op iOS zijn er een aantal updates die het gemakkelijker moeten maken om notities op je eigen manier te organiseren op het canvas.

Allereerst is er de lasso tool op de iPad voor het selecteren en herschikken van verschillende groepen audio opnames, afbeeldingen, tekst, vormen en andere items op het canvas.
Ook is het op de iPad mogelijk audio opnames, afbeeldingen, tekst, vormen en andere items te herschikken door simpelweg de iPad aan te raken met je vinger en te slepen.

Je kunt nu ook afbeeldingen roteren in OneNote voor zowel de iPhone als de iPad.
En als laatste is het mogelijk meerdere afbeeldingen tegelijkertijd op een notitiepagina te plaatsen op iPad en iPhone.

OneNote Online

Smart Lookup – De beste manier om referentie materiaal te bekijken komt naar OneNote Online. Smart Lookup is powered by Bing en gebruikt geselecteerde tekst en omliggende inhoud om je contextueel het beste resultaat te geven. Selecteer een zin, open het context menu en zoek slim.

Bibliotheek wetenschap – Raak je ook verdwaald in je digitale boekenschap? De Notebook lijst is opnieuw ingedeeld en nu kun je onderscheid maken tussen je persoonlijke notities, notities die anderen gedeeld hebben met je en OneNote Class notities die aan jou toebehoren. Als je nu OneNote Online opent zie je duidelijk de verschillende categorieën aangegeven. Pro tip: Ga direct naar onenote.com/notebooks om de nieuwe view te bekijken. Als je nog steeds niet kunt vinden wat je zoekt, maak dan gebruik van de vernieuwde zoekbalk.


 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!