OfficeGrip_logo

Nieuwe dienst Microsoft WiFi biedt 10 miljoen hotspots

Microsoft heeft een wifi-dienst aangekondigd waarmee het bedrijf 10 miljoen hotspots gaat aanbieden aan haar gebruikers. De dienst komt in de vorm van een uitbreiding op Skype WiFi en wordt beschikbaar voor zowel Skype WiFi gebruikers als Office 365 Enterprise-abonnees.

Microsoft WiFi 

Alhoewel er nog geen officiele aankondiging is gemaakt is de site van Microsoft WiFi al wel online. De dienst zal dus beschikbaar worden voor bestaande gebruikers van Skype WiFi. Hier vallen dus ook mensen die een Surface 2 + Skype WiFi-bundel of Microsoft Work & Play Bundle hebben afgenomen onder. Ook werknemers van bedrijven die Microsoft Office 365 for Enterprise afnemen mogen gratis gebruik gaan maken van de nieuwe dienst. Wat gebruikers die daar niet onder vallen, moeten betalen voor toegang, is onbekend.

Hotspots

Skype WiFi geeft op dit moment toegang tot ongeveer 2 miljoen hotspots. Microsoft claimt dat de nieuwe dienst WiFi internettoegang gaat bieden via 10 miljoen hotspots in 130 landen wereldwijd, waaronder Nederland. In Nederland maakt Microsoft voor de extra toegangspunten vooral gebruik van die van KPN en Fon, in België van de hotspots van Telenet en Fon.

Microsoft WiFi werkt, net zoals Skype WiFi, in combinatie met Windows, OS X, Android, iOS en Windows Phone.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!