OfficeGrip_logo

Nieuwe functies en een nieuwe look voor de mobiele app van Yammer

Yammer’s missie is om iedereen in een organisatie met elkaar te verbinden om hun impact te maximaliseren. Met dit in gedachten hebben de engineers van Microsoft een volledig functionele mobiele app gebouwd met een vernieuwde gebruikerservaring, zodat je over de tools beschikt die je nodig hebt, waar je ook bent. 

Hier zijn enkele van de verbeteringen die onlangs zijn doorgevoerd en een blik op wat er in het verschiet ligt.

Een nieuwe look voor mobiel

De eerste verandering is een nieuwe landings-ervaring voor de mobiele app. Wanneer je de app opstart wordt je rechtstreeks naar je feed gebracht net zoals op de webclient van Yammer.

Momenteel is de feed op de mobiel app een combinatie van de Hele bedrijf-feed en mensen die je volgt. De feed-ervaring zal blijven evolueren  en de engineers zullen blijven leren van de veranderingen die ze doorvoeren.

FeedExperience.PNG

 Een nieuw icoon

Onlangs zijn de Office App-logo’s opnieuw ontworpen om de nieuwe manier van werken te omarmen en de enorme productwaarde te vieren die in de laatste jaren is geleverd. Het nieuwe Yammer-logo is in lijn met deze visie en nu is dus ook het nieuwe Yammer-logo voor mobiel uitgerold om de moderne manier van werken goed weer te geven.

Yammer_TightBackground.png

Het nieuwe Yammer-logo

 

Gebruiksvriendelijke feeds en gesprekken

Een andere grote verandering die is doorgevoerd is de vermindering van zogenaamde ‘visuele rommel’ en de verbetering van de informatiehiërarchie en -structuur om je te helpen sneller in gesprek te raken met je hele bedrijf.

Ook is het lettertype, de kleuren en de iconografie geëvolueerd om een vriendelijker uiterlijk te bieden. Op dit moment worden deze veranderingen nog getest dus je ziet deze functies mogelijk terug in de app.

MobileThreading.PNG
Verbeterde leesbaarheid

 

Live events beschikbaar op iOS en Android

Om leidinggevenden in staat te stellen breed te communiceren met hun bedrijf of leden van een community samen te brengen rond een event, ondersteunt de Yammer-app nu deelname aan een live evenement op iOS en Android.

LiveEvent_mobile.PNG

Bekijk live evenementen vanaf je mobiele apparaat!

Vraag en antwoord

Ook is Microsoft begonnen met het uitrollen van community- en kennisfuncties waaronder de vraag en antwoord-functionaliteit op iOS en Android. Gebruikers kunnen nu vragen stellen en om antwoorden vragen, hetzij in een Yammer-groep, hetzij tijdens een Live-evenement. De auteur of beheerder kan vervolgens het beste antwoord selecteren in de lijst met antwoorden.

Q & A_Mobile.PNG

Stijl discussies als een vraag en markeer een beste antwoord van de mobiele app

Groep zoeken op iOS

Zoeken is van cruciaal belang en bespaart je tijd. Daarom zijn de zoekmogelijkheden binnen groepen uitgebreid. Je kunt nu binnen een groep rechtstreeks naar gesprekken, bestanden en leden zoeken om snel informatie te vinden.

GroupSearch_mobile.PNG

 

Files & PeopleSearch_Mobile.PNG
Eenvoudig zoeken naar bestanden en / of personen binnen een Yammer-groep

Vastgezette bronnen en bestanden op iOS en Android

Je kunt nu je vastgezette koppelingen en groepsbestanden bekijken via de groepspagina op iOS en Android.

Pinned_Mobile.PNG
Koppel koppelingen en bestanden aan de groep in de app

Gezien teller ook op iOS en Android

Je kunt nu ook zien hoeveel gebruikers een bericht op mobiel hebben gelezen.

De Gezien teller is vandaag beschikbaar op iOS en wordt snel uitgerold voor Android.

SeenCounts_Mobile.png

Ga naar de iOS Appstore en Android Play Store om de nieuwste apps te downloaden, indien je nog geen gebruik maakt van de Yammer-app.rect aan de slag kan gaan.

Download het gratis eBook:

Yammer catalogus met gebruikersscenario's

yammer-catalogus-met-gebruiksscenarios-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Deel dit artikel

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!