OfficeGrip_logo

Nieuwe functies in Microsoft Teams maken samenwerken nog makkelijker

Deze week wordt de grootste release van nieuwe functies sinds Microsoft Teams in maart 2017 is gelanceerd geïntroduceerd. Deze nieuwe functies in Microsoft Teams maken het een nog krachtigere hub voor teamwork door u in staat te stellen apps op nieuwe manieren te gebruiken – inclusief de mogelijkheid om apps te beheren en snelle acties te ondernemen vanuit het opdrachtvenster, evenals inhoud van een app in een gesprek op te nemen. 

U kunt nu rechtstreeks in een gesprek inhoud van apps opnemen, zoals een nieuwsartikel.

Gebruik uw favoriete apps op nieuwe manieren in Teams

Microsoft Teams brengt alles wat een team nodig heeft samen op één plek. U kunt de apps en services die u nodig heeft integreren, inclusief Office 365-apps zoals Excel en die van Microsoft partners, waaronder Trello, InVision en SurveyMonkey.

Microsoft introduceert deze week nieuwe manieren waarop u apps in Teams kunt gebruiken:

Informatie opnemen van een app in een gesprek – Nu kunt u een gesprek voeren over de inhoud van een app zonder dat u een screenshot of een hyperlink naar de informatie hoeft op te nemen. Op dezelfde manier waarop u een emoji of GIF kunt toevoegen, kunt u nu informatie uit apps in een chat- of kanaalbericht overbrengen met een simpele klik. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar een specifieke taak in Trello, een werkitem in Wrike of een weersvoorspelling en een interactieve kaart met die informatie in een bericht opnemen.

Voeg informatie uit een app, zoals Wrike, toe aan uw gesprekken.

Toegang tot een persoonlijke weergave van uw apps – De nieuwe ruimte voor persoonlijke apps maakt het voor u gemakkelijk om toegang te krijgen tot de apps die u interessant vindt en om alle items te zien waaraan u bent toegewezen in apps, zoals taken in Planner, problemen in Jira Cloud, of uw filters of pull-requests in Bitbucket Cloud. U kunt ook gemakkelijk items zien die u recent heeft bezocht, zoals bijvoorbeeld OneNote-notitieblokken of video’s van Microsoft Stream.

Hier vindt u ook Who – een nieuwe app aangedreven door Microsoft Graph – waarmee u op naam of onderwerp naar mensen in uw organisatie kunt zoeken. Om toegang te krijgen tot de ruimte van uw persoonlijke apps, klikt u op  in het linkernavigatiemenu.

 

Krijg toegang tot uw persoonlijke apps in Teams.

Voeg Microsoft Stream toe aan uw persoonlijke apps-ruimte om video’s te bekijken die zijn geüpload door uw collega’s.

Ontdek apps voor teams in de nieuwe Store – Microsoft heeft het gemakkelijker gemaakt om apps en services te zoeken en te ontdekken die beschikbaar zijn in teams in de nieuwe Store. U kunt nu apps zoeken op naam, categorie (zoals Projectbeheer of Analytics en BI) of integratietype (zoals Bots, Tabs of Connectors) en vervolgens kiezen om naar boven te komen in uw persoonlijke appweergave of op een specifiek kanaal in teams.

Ontdek apps en integraties in de nieuwe Store.

Voer apps uit, voer snelle acties uit en zoek alles uit de opdrachtbox

Zoeken is een van de belangrijkste manieren waarop mensen door Teams navigeren om de informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn. We hebben opdrachten geven geïntegreerd met zoeken en het opdrachtvenster naar de bovenkant van het scherm verplaatst, zodat u nu apps kunt besturen en snel acties kunt uitvoeren, naast het zoeken in mensen, berichten, bestanden en apps.

Command-apps vanuit de opdrachtbox – Microsoft geeft nu de mogelijkheid om een vraag te stellen of een app te besturen rechtstreeks vanuit de opdrachtbox in te voeren. Vanaf vandaag kunt u zoeken naar informatie in een app, zoals een afbeelding in Adobe Creative Cloud of een nieuwsartikel, en eenvoudig een specifiek resultaat invoegen in een chat- of kanaalgesprek. Na verloop van tijd voegt Microsoft meer opdrachtfunctionaliteit toe, zoals de mogelijkheid om een taak in uw projectbeheer-app te maken of een build in Visual Studio Team Services te starten. Typ gewoon @ in het opdrachtvenster om de lijst met apps weer te geven die u kunt opvragen en gebruiken.

Voer snelle acties uit met schuine streepopdrachten – Slash-opdrachten zijn snelkoppelingen die u kunt typen in het opdrachtvak om snel taken uit te voeren of door Teams te navigeren. U kunt bijvoorbeeld een schuine streep gebruiken om uw status op ‘afwezig’ in te stellen, een gebruiker aan een team toe te voegen of een collega te bellen. Als u aan de slag wilt gaan met schuine streepopdrachten, typt u / om de lijst met beschikbare opdrachten weer te geven.

Gebruik slash-opdrachten om snel actie te ondernemen in Teams.

Vanaf deze week beschikbaar

Deze functies worden vanaf deze week uitgerold en u kunt ze binnenkort verwachten in uw Teams-client. Probeer de nieuwe functies uit, we zijn benieuwd wat u vindt van de nieuwe mogelijkheden!

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!