OfficeGrip_logo

Nieuwe functies in Publisher 2013

Microsoft Publisher 2013 is al een tijdje uit, maar nog steeds zijn er functies waar niet iedereen van op de hoogte is. Zo biedt Publisher 2013 nieuwe manieren om te werken met uw afbeeldingen. U kunt ze nu verplaatsen of verwisselen en uw publicaties visueel aantrekkelijker maken met nieuwe afbeeldings- en teksteffecten.
 

Werken met afbeeldingen

In Publisher 2013 kunt u zoeken naar afbeeldingen op één locatie, ongeacht of ze zich bevinden op de computer, in de galerie van Office.com of op internet.

Afbeeldingen invoegen
 

Afbeeldingen toevoegen

In Publisher 2013 kunt u gemakkelijker werken met groepen foto’s. Wanneer u meerdere afbeeldingen tegelijk kiest, worden deze in Publisher in een kolom van het kladgebied geplaatst.

Vanuit het kladgebied kunt u een afbeelding naar de pagina van de publicatie slepen en weer verwijderen, of u kunt een afbeelding vervangen door een andere afbeelding als u niet tevreden bent met het resultaat.

Kladgebied
 

Afbeeldingen verwisselen

Als u twee afbeeldingen wilt verwisselen (ongeacht of ze zich allebei op de pagina bevinden of er één in het kladgebied staat), selecteert u één afbeelding en sleept u deze via het bergpictogram naar de andere afbeelding totdat een roze markering wordt weergegeven rond de afbeelding. Vervolgens laat u de muisknop los en worden de afbeeldingen verwisseld.

Afbeeldingen verwisselen
 

Afbeeldingsachtergronden maken

U kunt uw afbeeldingen als achtergrond gebruiken voor de pagina’s van uw publicatie. Klik in de publicatie met de rechtermuisknop op een afbeelding, kies Toepassen op achtergrond en klik vervolgens op Opvulling als u de afbeelding wilt uitspreiden over de hele achtergrond of op Tegel als u de achtergrond wilt opvullen met tegels van de afbeelding.

Toepassen op achtergrond
 

Afbeeldingseffecten

Er zijn veel nieuwe afbeeldingseffecten beschikbaar in Publisher 2013 waarmee u schaduwen, reflecties, gloed, zachte randen, schuine randen en 3D-draaiingen kunt toepassen op uw afbeeldingen.

Selecteer de afbeelding en klik op Afbeeldingseffecten op het tabblad Hulpmiddelen voor afbeeldingenOpmaak.

Afbeeldingseffect
 

Teksteffecten

U kunt ook nieuwe teksteffecten toepassen in uw publicaties, waarbij u de keuze hebt uit nieuwe schaduwen, reflecties, gloed en schuine randen. Selecteer de tekst en klik op Teksteffecten op het tabblad Hulpmiddelen voor tekstvakkenOpmaak.

Teksteffecten
 

Afdrukken via een fotoservice

De opties voor afdrukken via onlinefotoservices waren nog nooit zo gemakkelijk en u kunt uw publicaties voortaan speciaal opslaan voor fotoafdrukken. Elke pagina van uw publicatie wordt dan opgeslagen als JPEG-afbeelding die u kunt uploaden naar de website van een fotoafdrukservice om een afdruk te maken.

Opslaan voor fotoafdrukken
 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!