Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

  • 28 november 2016
  • officegrip
  • Nieuws
  • 0
nieuwe-functies-office-365-groups-outlook-on-the-web

Nieuwe functies voor Office 365 Groups in Outlook on the web

Microsoft is bezig met een aantal verbeteringen door te voeren in Office 365 Groups, zoals de mogelijkheid om samen te werken via email met externe teamgenoten en de nieuwe Outlook Groups iPad app. Nu is daar ook een nieuwe bestands-ervaring voor Groups in Outlook on the web. Mensen rekenen vaak op email om documenten te bewerken en delen met hun collega’s en deze nieuwe ervaring maakt het gemakkelijker om bestanden te delen in Outlook on the web.

Hieronder een omschrijving van de nieuwe mogelijkheden:

Al je groepsdocumenten bereikbaar – Een nieuwe interface geeft je toegang tot alle documenten die gedeeld zijn binnen de groep inclusief bestanden die gedeeld zijn als bijlages, bestanden opgelsagen in de SharePoint documentenbibliotheek van de groep en bestanden gedeeld vanuit OneDrive of andere SharePoint documentbibliotheken.

Samenwerken en communiceren van updates gaat nu nog sneller – Je kunt nu tegelijkertijd en naast elkaar een document bewerken en collega’s beantwoorden, dus er is geen noodzaak meer te schakelen om een document te updaten en daarna over deze updates te communiceren met je collega’s.

 

filesinowa2

je kunt de nieuwe Bestanden interface bereiken vanuit de header van de groep (naast Gesprekken). Hier vanuit kun je nieuwe Office documenten maken (zoals Word, Excel en PowerPoint), bewerken en downloaden. Ook kun je nu makkelijk nagaan wie het bestand heeft geüpdatet en deze bereiken via Skype voor Bedrijven.

Verder kun je ook bestanden bewerken die verzonden zijn als email bijlages in de groep, een antwoord verzenden naar de groep en een kopie opslaan in SharePoint om versiebeheer te onderhouden. Wanneer je op Bewerken klikt en antwoord dan wordt het bestand automatisch toegevoegd aan een nieuwe folder in de SharePoint documentenbibliotheek genaamd Email bijlages, waardoor er één versie van het bestand wordt gemaakt. Hiermee wordt het samenwerken voor de groep bevordert en kun je gemakkelijk veranderingen bijhouden.

 

filesinowa_1

Naast de nieuwe Bestanden interface zoals hierboven beschreven kun je gemakkelijk navigeren naar de SharePoint documentenbibliotheek. Hierdoor heb je gemakkelijk toegang tot alle bestanden die online zijn opgeslagen en kun je de volledige content management mogelijkheden die SharePoint biedt inzetten, zoals bijvoorbeeld de bestandsactiviteit, bestanden of folders delen met anderen of bestanden synchroniseren met OneDrive voor Bedrijven om maar een aantal te noemen.

 

filesinowa_2

Microsoft ziet Groups in Outlook als de moderne versie van distributielijsten en deze nieuwe interface is beschikbaar vanaf deze week voor Office 365 First release klanten.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback