OfficeGrip_logo

Nieuwe functies voor Personen in Outlook voor iOS en Android

Outlook voor iOS en Android probeert je meer te laten doen met je email en agenda terwijl je onderweg bent. Bij de nieuwste release van Outlook voor iOS en Android wordt één van de meest gevraagde functies toegevoegd aan de Contactpersonen afdeling.

Vanaf deze week heb je de mogelijkheid om contacten toe te voegen en te bewerken rechtstreeks vanuit Outlook op iOS en snel ook op Android. Ook heeft Microsoft de contactpersoonkaart compleet opnieuw ontworpen om meer details weer te kunnen geven, waaronder de laatste gesprekken en gedeelde bestanden. Ook is het nu gemakkelijker om te bellen en chatten met je contacten.

Hieronder vind je een verdere blik op wat er nieuw is: 

Voeg je belangrijke contactpersonen toe of bewerk ze terwijl je onderweg bent

Met deze nieuwe update kun je contacten toevoegen voor Outlook.com en Office 365 accounts (support voor Google Contacts komt er ook aan).

Om een nieuw contact in Outlook te maken ga je naar de Personen tab en tik je op het + teken. Ook kun je een nieuw contact toevoegen rechtstreeks vanuit een bericht of evenement door te tikken op de naam van een persoon en dan op Contact toevoegen te tikken. Als laatste kun je ook de zoekbalk in de Personen tab gebruiken om een contactpersoon te vinden en toe te voegen vanuit de bedrijfs-contactenlijst.

Wanneer je een contact toevoegt kun je hun informatie bewerken door de contactpersoon te openen en op Bewerken te tikken. Elke verandering die je in Outlook voor iOS maakt zal gesynchroniseerd worden en beschikbaar zijn op alle versie van Outlook.

 

 

Bekijk details van je contacten in een oogopslag

De contactpersoonkaart heeft ook een nieuw ontwerp gekregen zodat de belangrijkste details van je contactpersoon centraal staan. Tik op elke naam in je berichten of events om toegang te krijgen tot telefoonnummers, email adressen en andere details zoals Skype ID’s samen met de afbeelding van je contactpersonen. Wanneer je op een telefoonnummer tikt kun je kiezen tussen het bellen, instant messaging of FaceTimen van je contactpersonen.

De nieuwe contactpersoonkaart laat nu ook je meest recente gesprekken, gedeelde bijlages en aankomende meetings zien die je hebt met die persoon.

Contactpersonen opslaan op je apparaat

Alhoewel je volledig je contacten kunt beheren in Outlook, kun je ook je contacten opslaan op de standaard Contacten app op iOS en Android. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk de naam van een contactpersoon kunt zien wanneer je een gesprek of tekstbericht van ze ontvangt en ook kun je hierdoor al hun contactinformatie rechtstreeks in de ingebouwde Contacten app zien.

Door de onderliggende mogelijkheden van iOS en Android biedt Outlook een one-way push van contact informatie van Outlook naar je telefoon. Nieuw toegevoegde contacten en veranderingen gemaakt in Outlook worden gesynchroniseerd in je ingebouwde Contacten app. Maar aanpassingen gemaakt in de contacten app zullen niet terug gesynchroniseerd worden naar Outlook of je email service.

On nummerweergave in te schakelen voor je Outlook contacten navigeer je naar je account in Settings en tik je op Contacten opslaan.

Wanneer je de contacten op een later tijdstip wilt verwijderen kun je de knop omschakelen in outlook en worden de contacten verwijderd in je adresboek.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!