OfficeGrip_logo

Nieuwe innovaties voor het mobiele en intelligente intranet met teamnieuws, apps voor Android en Windows en meer

Het intranet is het middelpunt van alle dingen die gebeuren in je gehele bedrijf. Het is de plek waar mensen op de hoogte blijven van het nieuws en ontdekken wat er rondom ze heen gebeurt op het werk. Microsoft wilt werknemers nog meer mogelijkheden geven om, in feite, hun werk te presenteren aan de rest van het bedrijf. 

Deze week heeft Microsoft op hun Ignite conferentie, hun jaarlijkse evenement waar ze uit de doeken doen hoe de toekomst voor hun producten en diensten er uitziet, een grote reeks vernieuwingen aangekondigd voor wat ze zelf het mobiele en intelligente intranet noemen; SharePoint. Waaronder:

 • Team nieuws voor SharePoint Online moderne team sites
 • SharePoint mobiele apps voor Android en Windows 10 Mobiel
 • Nieuws roll-up tab in de SharePoint mobiele app voor iOS
 • Creëer een moderne team site en een gekoppelde Office 365 groep vanuit SharePoint home
 • Nieuwe werknemers functionaliteiten in SharePoint Online team sites, document bibliotheken en lijsten en OneDrive voor Bedrijven

 

Hieronder is een overzicht van de recente innovaties.

Houd het team geïnformeerd en up-to-date met team nieuws

Team nieuws is hoe je op de hoogte blijft van de belangrijke evenementen en bereikte doelstellingen alsook deze zelf kunt delen met andere deelnemers van het team en andere belanghebbenden. Je kunt team nieuws gebruiken voor onderwerpen zoals reisverslagen, best practices, project updates, highlights van nieuwe documenten en inhoud, een nieuw teamgenoot te verwelkomen, team goals te delen en mijlpalen te vieren.

Om een nieuwsitem toe te voegen, vanuit het Nieuws webpart op de team site homepage, klik je op + Add om een nieuws artikel te creëren. Voeg hierna inhoud toe aan het nieuws onderdeel door middel van de toolbox. Dit is een galerij van web parts waarmee je tekst, video, documenten, snellinks en meer kunt toe voegen. Wanneer je klaar bent klik je op Publiceren en het nieuws artikel wordt dan toegevoegd aan het Nieuws onderdeel van de team site homepage. Wanneer je hier op See All klikt, beland je op een aparte Nieuws pagina die dienst doet als nieuws archief.

Hieronder zie je hoe een team site met al het nieuws wordt weergegeven in de SharePoint mobiele app:

Enriching the mobile and intelligent intranet 1 Enriching the mobile and intelligent intranet 3
Team nieuws in de SharePoint app. Nieuws artikelen zien er mooi uit in de SharePoint app.

 
Team nieuws is een geweldige manier om alle belangrijke inhoud van je team te delen. In de toekomst zul je ook mobiele en email notificaties krijgen om je up-to-date te houden.

SharePoint mobiele app previews worden beschikbaar voor Android en Windows 10 Mobile

In juni 2016 heeft Microsoft al de eerste versie van de SharePoint mobiele app voor iOS uitgebracht. Deze week introduceert Microsoft ook de preview versies van de SharePoint mobiele app voor zowel Android als Windows 10 Mobile.

De SharePoint mobiele app zorgt ervoor dat je constant door kunt blijven werken door middel van snelle toegang tot je team sites, organisatie-portals en je collega’s via Office 365. Met de app kun je zoeken naar content en mensen in je gehele organisatie. Microsoft Graph wordt ingezet bij verschillende in-app mogelijkheden door je relevante informatie te bieden die je in verbinding stelt met de content en mensen waar je het vaak mee samenwerkt.

Enriching the mobile and intelligent intranet 4 Enriching the mobile and intelligent intranet 5
Android: Hoofd Sites tab laat Frequent en Followed sites zien. Android: Team site laat site activiteit, bestanden, lijsten en de volledige site navigatie zien.

 

Enriching the mobile and intelligent intranet 6 Enriching the mobile and intelligent intranet 7
Windows 10 Mobile: Hoofd Sites tab laat Frequent en Followed sites zien. Windows 10 Mobile: Team site laat site activity, files, lists en de volledige site navigatie zien.

 
Je kunt de SharePoint mobile app gebruiken voor:

 • Navigeer van Sites naar Team sites die je volgt of vaak bezoekt.
 • Navigeer van Links naar Belangrijke sites geconfigureerd door je organisatie.
 • Blijf op de hoogte van wat er aan de hand is met de Activity view, die recente bestandsactiviteit op je team site laat zien.
 • Open je documentbibiliotheken met de OneDrive app en pas je bestanden aan door middel van Office mobiele apps zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote.
 • Komt meer te weten over de mensen waarmee je werkt en ontdek waar ze aan werken.
 • Voer een organisatie brede zoekopdracht uit om sites, bestanden en personen in je organisatie te vinden.
 • Android first: Het wordt mogelijk om een PowerApp te openen vanuit een team site direct in je SharePoint mobiele app.

 

Blijf op de hoogte van het team nieuws in de SharePoint app op iOS

Wanneer je de SharePoint app op iOS gebruikt, ben je de eerste die de mobiele ervaring van team nieuws kunt meemaken. Wanneer je op het tabblad Nieuws klikt krijg je een lijst met nieuws artikelen van de team sites waar je aan werkt, de sites die je volgt en de sites waar je collega’s aanwerken door middel van de kracht van Microsoft Graph. SharePoint mobile op iOS geeft je 1 plek om op de hoogte te blijven van het nieuws van je gehele intranet.

Enriching the mobile and intelligent intranet 8

Nieuws wordt beschikbaar op andere mobiel platforms op een later tijdstip.

Creër een moderne team site en een geässocieerde Office 365 Group vanuit het SharePoint home

Binnenkort kunt je een site maken en een groep voor je team rechtstreeks vanuit SharePoint home in Office 365. De Create site wizard maakt een Office 365 group alsook een moderne SharePoint team site. Ook is het straks mogelijk om leden toe te voegen en de site te classificeren terwijl je bezig bent. Dit process zal straks nog maar luttele seconden duren.

Enriching the mobile and intelligent intranet 9

Coming soon: Een team site aanmaken rechtstreeks vanuit SharePoint home.

Weet wie wie is en wie er werkt aan wat met de nieuwe People cards

Teamwork heeft alles te maken met mensen en waar ze aanwerken. Op het moment dat je een persoon ziet in een SharePoint team site, documentbibliotheek, lijst of in OneDrive voor Bedrijven ligt de mogelijkheid tot het meer te weten te komen over die persoon binnen handbereik.

Enriching the mobile and intelligent intranet 10

People cards komen te voorschijn in SharePoint document bibliotheken wanneer je over een naam heen zweeft met je muis.

Wanneer je over een persoon zijn naam of foto heen beweegt zul je vanaf nu een verbeterde People card zien. Hiervoor toonde de Card basis contact informatie en one-click methodes om te verbinden met die persoon. Nu kun je gelijk zien voor wie deze persoon werkt en aan welke documenten ze recent gewerkt hebben. Door de kracht Microsoft Graph geven deze intelligente People cards een gepersonaliseerde en actiegerichte ervaring terwijl je aan je bestanden werkt in Office 365.

Meer innovaties komen eraan

De nieuwe mogelijkheden blijven komen. Als we kijken naar nieuws dan zul je in de komende tijd verbeteringen in de lees ervaring zien voor zowel web als mobiel. Je zult in staat zijn interactie te hebben met het nieuws alsook kunnen abonneren op notificaties. Ook zal team nieuws worden uitgebreid door middel van Microsoft Graph om een stream van gepersonaliseerd nieuws van al je sites te halen, gecomplimenteerd met traditionele bedrijfsnieuws-artikelen.

Hieronder een overzicht van watvoor updates er nog aankomen:

Release date Functionaliteit
First Release in oktober 2016. Team nieuws in SharePoint Online team sites.
In preview op dit moment. SharePoint mobile apps voor Android en Windows 10 Mobile.
Update beschikbaar in App Store in oktober 2016. Nieuws tab in SharePoint mobile app voor iOS.
First Release in oktober 2016. Creëer site vanuit SharePoint home geïntegreerd met Office 365 Groups.
Wordt op dit moment uitgerold. Nieuwe ‘People’ ervaringen in SharePoint Online document bibliotheken en OneDrive voor Bedrijven.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!