OfficeGrip_logo

Nieuwe mobiele functies, interactiviteit en meer voor Microsoft Stream

Video creeërt meer authentieke communicatie, impactvolle training en maakt het mogelijk om gemakkelijker expertise te delen. Tijdens de SharePoint-conferentie 2019 zijn er verschillende nieuwe innovaties aangekondigd die de werknemer-betrokkenheid verhogen. Dit geldt voor zowel bedrijfsleiders als eindgebruikers.

Het Stream-team van Microsoft is de afgelopen tijd hard bezig geweest met het toevoegen van nieuwe mogelijkheden op zowel het web- als mobiele platform. Graag delen we de volgens updates met je: 

  • Eenvoudig een interactieve quiz, poll of enquête toevoegen in Stream video’s
  • Het opnemen en uploaden van video met de Stream mobiele app en het delen van deze content, overal (opnemen mogelijk vanaf Juni)
  • Verbeteringen voor de Stream web-versie in SharePoint
  • Nieuwe admin functies om beheer en privacy eenvoudiger te maken

Interactieve quizzen, polls en enquêtes in Stream video’s

Eerder dit jaar kondigde Microsoft aan dat er een mogelijkheid zou komen om quizzen, polls en enquêtes toe te voegen aan Microsoft Stream video’s via een integratie met Microsoft Forms.

De mogelijkheden van deze nieuwe toegevoegde functie zijn in principe eindeloos. Zo kan er bijvoorbeeld een live enquête worden toegevoegd voor tijdens een CEO townhall meeting, kan een quiz worden toegevoegd voor een interactieve les, en kunnen er bijvoorbeeld assessments worden ingevoegd bij trainingsvideo’s voor de eindgebruiker. Al deze functies maken jouw organisatie veel interessanter.

Quiz in stream.png
Voeg een quiz toe aan Stream videos

Veilig video’s opnemen, uploaden en delen met iOS en Android

Met de meest recente aankondigingen komen er steeds meer mogelijkheden binnen de Stream mobiele apps:

  • Vind en bekijk de video’s die je nodig hebt snel met slimme zoektools
  • Bekijk video’s wanneer jij wilt met de mogelijkheid om video’s offline op te slaan
  • Schakel Stream Live events in waar je ook bent vanaf je mobiele device
  • Ervaar de beste kijkervaring van Stream video’s door deep-linking in de app
  • *Nieuw* Upload en deel video direct vanaf je mobiel. Het is vanaf nu mogelijk om video’s van je telefoon of diensten zoals OneDrive te uploaden.
  • *Nieuw* Neem video’s op je eigen mobiele device in een veilige omgeving die compliant is met digitale privacy wetgeving.
nieuwe-updates-microsoft-stream-3

Heb je de app voor Stream nog niet op je telefoon staan? Download deze dan voor jouw device via de App Store en/of Google Play.

Out-of-the-box bewerkingen voor Stream in SharePoint

Met het web-gedeelte van Microsoft Stream voor SharePoint Online, is het mogelijk om bepaalde Stream content op een SharePoint pagina te markeren. Denk bijvoorbeeld aan video of kanalen.

Met de nieuwe ‘All-of-Stream’ optie is het mogelijk om video’s van Stream te markeren op jouw pagina. De video’s die je markeert hoeven hierbij niet van dezelfde groep of kanaal te komen. Je kunt zelfs video’s filteren op specifieke zoektermen.

stream in sharepoint.png

Vind meer details over deze nieuwe mogelijkheid hier.

Nieuwe admin functies om eindgebruikers beter te monitoren

Meer opties voor het beheren van mensen detectie

Als een Microsoft Stream admin is het nu mogelijk om mensen-detectie uit te schakelen. Dit is toe te passen op alle video’s die in je tenant staan. Alle video’s die tegenwoordig in Stream worden gezet gaan door een bepaald proces heen waarin een bepaalde tijdlijn ontstaat voor ieder individu. Met deze nieuwe functie is het eenvoudig geworden voor admins om mensen uit te schakelen voor deze tijdlijn. Hiermee wordt alle informatie over de personen in kwestie verwijderd van bestaande video’s.

face toggle.png

Standaard video machtigingen beheren

Vanaf nu is het mogelijk voor admins om precies te kiezen welke standaardinstellingen zij willen toepassen voor al hun video’s en live evenementen. Dit kunnen zij doen door simpelweg naar de admin-instellingen pagina te gaan en ‘content-creatie’ te selecteren. Onder de standaard video instellingen kan de admin iedereen selecteren (dit is de standaard instelling) of specifieke groepen of personen. Vergeet niet je aanpassingen op te slaan! Na het aanpassen van de instellingen zullen deze automatisch van kracht zijn wanneer een persoon bijvoorbeeld een video upload of een live evenement opstart.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!