OfficeGrip_logo

Nieuwe mogelijkheden voor Microsoft Defender voor Eindpunt

Beveilig de Microsoft 365 omgeving

Microsoft heeft nieuwe mogelijkheden aangekondigd voor Microsoft Defender voor Eindpunt. Deze nieuwe mogelijkheden hebben betrekking op het Android en iOS platform. Met de nieuwste mogelijkheden wordt het nog makkelijker om extra bescherming te bieden, beveiligingsrisico’s in de organisatie te verminderen en veilig toegang te geven tot gegevens.

De Microsoft Defender voor Eindpunt app is geüpdatet

De app van Microsoft Defender voor Eindpunt heeft een nieuw uiterlijk. Met dit nieuwe uiterlijk wordt het voor eindgebruikers duidelijker wat voor mogelijkheden de app biedt. Ook geeft het gebruikers inzicht in potentiële beveiligingsrisico’s op hun apparaat. Verder blijven de volgende functies binnen Microsoft Defender voor Eindpunt aanwezig:

 • Bescherming tegen phishing afkomstig van browsen, e-mail, apps en berichtenplatforms
 • Scant op malware en mogelijk ongewenste apps (op Android)
 • Blokkeren van onveilige verbindingen en toegang tot gevoelige gegevens (op Android)
 • Een uniforme beveiligingservaring voor SecOps in Microsoft 365 Defender
Microsoft Defender voor Eindpunt iOS en Android app

Ondersteuning voor mobiel applicatiebeheer (MAM)

Microsoft Defender voor Eindpunt heeft nu ondersteuning voor Mobile Application Management (MAM). Voor deze update werkte Microsoft Defender voor Eindpunt alleen op apparaten die waren ingeschreven met Intune Mobile Device Management (MDM).

Dit zorgt ervoor dat mobiele apparaten die niet ingeschreven staan in Microsoft Intune (MDM) toch gebruik kunnen maken van de Defender voor Eindpunt app. Microsoft Defender voor Eindpunt blijft het apparaat risicoscore evalueren en deelt deze score met het app-beveiligingsbeleid. Dit zorgt ervoor dat er een extra beschermingslaag is door de toegang te blokkeren of selectief bedrijfsgegevens van een gebruiker te wissen.

Jailbreak-detectie voor iOS apparaten met Microsoft Defender voor Eindpunt

Met een jailbreak kunnen gebruikers van iOS apparaten extra toegang krijgen binnen het iOS systeem. Het wordt op deze manier mogelijk om applicaties te installeren die niet binnen de Appstore toegankelijk zijn. Dit brengt beveiligingsrisico’s met zich mee, omdat deze apps malware of andere schadelijke software kunnen bevatten. Verder krijgt een iOS apparaat bij een jailbreak niet toegang tot de nieuwste (beveiligings)updates vanuit Apple. Dit zorgt voor extra beveiligingsrisico’s binnen een organisatie.

De nieuwste update op iOS heeft nu jailbreak-detectiemogelijkheden. Met deze wijziging wordt het mogelijk om een jailbreak op zowel beheerde als onbeheerde apparaten te detecteren. Het beveiligingsteam krijgt direct een waarschuwing in Microsoft 365 Defender en Defender voor Eindpunt geeft een hoge risicoscore aan dit apparaat. Op deze manier kan de toegang tot bedrijfsbronnen automatisch worden geblokkeerd.

Microsoft Defender voor Eindpunt jailbreak detectie

Maak de onboarding voor iOS-gebruikers gemakkelijker

De gebruikerservaring voor iOS-gebruikers is met de nieuwste update ook verbeterd. Eindgebruikers moesten tot nu toe zelf VPN-machtigingen geven om physhing bescherming te krijgen. Met deze nieuwe update kunnen beheerders de configuratie zelf instellen en het VPN-profiel naar de apparaten toesturen. Op deze manier hoeven VPN-gerelateerde machtigingen niet door de eindgebruikers versterkt te worden, wat de ervaring vereenvoudigd voor nieuwe werknemers.

De nieuwste mogelijkheden van Microsoft Defender voor Eindpunt

De nieuwe mogelijkheden in Microsoft Defender voor Eindpunt zorgen voor een betere bescherming op iOS en Android. Microsoft Defender voor Eindpunt is nu ook beschikbaar op apparaten die niet in de Microsoft Intune ingeschreven staan, waardoor het makkelijker wordt om apparaten te beheren. Op deze manier bescherm je de toegang tot belangrijke bedrijfsgegevens.

Meer over de beveiliging in Microsoft 365

Wil je nu meer weten over de beveiliging in Microsoft 365? Download dan gratis ons eBook met informatie over het Azure Active Directory platform:

Download het gratis eBook:

Een Snelcursus Azure Active Directory

snelcursus-azure-ad-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Hoe werk je succesvol hybride met jouw organisatie
  Microsoft 365

  Hoe werk je succesvol hybride met jouw organisatie

  We zien dat steeds meer organisaties het mogelijk maken om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Hybride werken is enorm in populariteit toegenomen, omdat werknemers het prettig vinden gedeeltelijk vanuit huis te werken. Om dit succesvol te kunnen doen zijn er wel een aantal benodigdheden. Zo moeten de juiste spullen aanwezig zijn en moet de IT-omgeving goed op orde zijn. Daarom kijken wij hier hoe je als organisatie succesvol hybride werken kan faciliteren.

  Lees meer...
  Wat is Microsoft Entra
  Beveiliging

  Wat is Microsoft Entra

  Microsoft Entra is een nieuw product specifiek gericht op beveiliging. Het maakt onderdeel uit van het identiteit en toegangsbeheer en bestaat uit 3 verschillende onderdelen. Met Microsoft Entra krijgen organisaties inzicht in de rechtenstructuur, identiteiten die inloggen, verschillende soorten infrastructuren en verificatie van werknemers.

  Lees meer...
  Microsoft Teams als VoIP oplossing
  CEO

  Microsoft Teams als VoIP oplossing

  Met een VoIP oplossing wordt het mogelijk om te bellen via een internetverbinding. Deze VoIP oplossing kun je ook in de Microsoft Teams omgeving implementeren. Op deze manier wordt Microsoft Teams jouw centrale hub voor alle bedrijfscommunicatie. Dit voorkomt dat er een aparte VoIP omgeving nodig is, wat weer onnodige kosten met zich meebrengt.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!