OfficeGrip_logo

Nieuwe mogelijkheden voor OneDrive voor Bedrijven aangekondigd

Deze week heeft Microsoft op de SharePoint-conferentie Noord-Amerika nieuwe innovaties voor OneDrive voor Bedrijven aangekondigd, waardoor delen en samenwerken zowel binnen als buiten uw organisatie nog eenvoudiger wordt. 

Deze nieuwe functies zullen in de komende maanden worden geïmplementeerd, houdt dan ook de releasedatums in de gaten via de Office 365 Roadmap-pagina.

Hieronder vindt u een beschrijving van de nieuwe updates:

Eersteklas scan- en foto-functies op mobiel

  • Nieuwe scanfunctionaliteit – De ingebouwde scanfunctionaliteit in de OneDrive mobiele app is gemakkelijker toegankelijk gemaakt door een speciaal pictogram toe te voegen in de tabbladbalk. Het is eenvoudig om meerdere pagina’s toe te voegen, te annoteren en de bestandsnaam of doelmap te wijzigen in de opname-ervaring.

Scan.pngMobiele scanervaring

  • Ondersteuning voor camera-uploads in OneDrive voor bedrijven – U kunt nu automatische uploads aankondigen voor foto’s en video’s die zijn vastgelegd op lokale camera’s op iOS en Android.

Photos.pngCamera-upload voor OneDrive voor bedrijven

Krachtig, veilig delen en samenwerken

  • Met wachtwoord beveiligde links – De mogelijkheid wordt toegevoegd om een wachtwoord in te stellen en te vereisen wanneer u een bestand of map deelt met andere mensen. Hiermee voorkomt u dat anderen toegang krijgen tot uw bestanden als de door u bedoelde ontvanger per ongeluk de link doorstuurt of deelt. Uiteraard zijn wachtwoordbeschermende links niet nodig als u gebruik maakt van beveiligd extern delen.

Wachtwoord Set@3x.pngWachtwoord beveiligde Link-Verzender

Wachtwoord Ervaring@2x.pngWachtwoord-beveiligde links- Ontvanger

  • Downloaden blokkeren – We voegen de mogelijkheid toe om te voorkomen dat gebruikers bestanden downloaden die worden gedeeld via koppelingen die alleen zichtbaar zijn. Hiermee kunt u Office-documenten delen in de cloud en voorkomen dat mensen offline kopieën bewaren.

Downloaden van blokken op @3x.pngDownload blokkeren

Naadloze implementatie en onboarding

  • Bekende map verplaatsing: met deze functie kunnen beheerders bekende mappen van hun pc verplaatsen, waaronder Documenten, Bureaublad en Afbeeldingen naar OneDrive. Dit omvat ondersteuning voor de configuratie van de eerste account en post-deployment-migratie.

KFM_Move_Window_Blog@2x.pngBekende map verplaatsen

  • Teamsite automount – Deze functie biedt admins de mogelijkheid om specifieke SharePoint-teamsites automatisch aan te sluiten en te synchroniseren als onderdeel van een OneDrive-implementatie of upgradeproces.

Consistente hoogwaardige bedieningsmogelijkheden

  • Externe deelrapporten – Deze functie biedt sitebeheerders de mogelijkheid om alle bestanden op hun site te bekijken die worden gedeeld, onder meer via anonieme koppelingen of beveiligd extern delen. Dit rapport kan worden geëxporteerd naar Excel of Power BI, zodat u het gebruik van delen kunt filteren en analyseren. patronen van uw eindgebruikers. Deze rapporten kunnen ook worden geïmporteerd in beheer- en beveiligingssoftware van derden.

excel.pngExtern gedeeld rapport

  • Aanpassing van het delen van e-mails – Beheerders kunnen de uitgaande e-mails met hun bedrijfslogo bestempelen als een e-mail aan ontvangers. Opmerking: voor deze functie is Azure Active Directory Premium P2 vereist.

tenant-branding@2x.pngAangepaste e-mailbranding

  • Eigendom overdragen voor verwijderde gebruikers – Momenteel is het zo dat wanneer een gebruiker een organisatie verlaat, wordt het eigendom van zijn OneDrive-bestanden overgedragen aan hem/haar of zijn/haar manager. Beheerders hebben binnenkort de mogelijkheid om het eigendom over te dragen aan een persoon in de organisatie.

 

 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!