OfficeGrip_logo

Nieuwe OneDrive-functies maken delen en samenwerken nog eenvoudiger

Als er drie woorden zijn die de manier waarop we dit jaar technologie hebben gebruikt zouden moeten beschrijven, dan zijn ze misschien wel ‘alles op afstand’. Onze banen. Onze ontmoetingen. Onze scholen. Onze sociale contactmomenten. Alles is online gegaan, waardoor onze digitale transformatie zowel professioneel als op persoonlijk vlak versneld is. We hebben niet alleen de juiste apps nodig om productief te blijven terwijl we op afstand werken, maar we hebben ook de juiste apps nodig om in contact te blijven met collega’s en klanten.

Bestanden zijn vaak het startpunt om werk gedaan te krijgen en verbonden te blijven. Memo’s, presentaties, foto’s, video’s – dit zijn de kanalen voor waardevolle interacties. Daarom kondigt Microsoft nieuwe OneDrive-functies voor Microsoft 365 aan die een meer verbonden en flexibele bestandservaring bieden voor zakelijke gebruikers.

Toevoegen aan OneDrive

‘Waar kan ik dat bestand vinden?’ Het is een vraag die we allemaal onze collega’s, onze teams en, vaak, onszelf talloze keren hebben gesteld. Maar die vijf korte woorden, die de vloek zijn voor iemands productiviteit, zullen binnenkort van korte duur zijn.

Later deze maand introduceert Microsoft, voor zakelijke gebruikers, de public preview van een nieuwe functie genaamd Toevoegen aan OneDrive waarmee het eenvoudig is om gedeelde mappen rechtstreeks aan uw OneDrive toe te voegen.

Gedeelde mappen kan inhoud bevatten die anderen hebben gedeeld via hun OneDrive of inhoud die deel uitmaakt van uw gedeelde bibliotheek in Microsoft Teams of SharePoint.

Met Toevoegen aan OneDrive kunt u niet alleen al uw gedeelde inhoud op één plek brengen, maar u kunt ook met de gedeelde inhoud werken met dezelfde functies en flexibiliteit als met de bestanden waarvan u de eigenaar bent. Dit betekent dat de toegevoegde inhoud kan worden gesynchroniseerd, gedeeld en eraan kan worden gewerkt en dat het alle bestaande beveiligings- en nalevingsbeleid behoudt. De uitrol van de openbare preview wordt standaard ingeschakeld in uw tenant met de optie voor beheerders om zich af te melden als ze daarvoor willen kiezen.

Geanimeerde afbeelding van de functie Toevoegen aan OneDrive

Toevoegen aan OneDrive is slechts een van de vele functies waarmee uw bestanden meer verbonden, flexibeler, veiliger en persoonlijker worden. Lees verder om meer over anderen te weten om te komen.

Meer verbonden

Teams delen integratie –Microsoft 365 moet altijd hetzelfde aanvoelen, ongeacht in welke app u zich bevindt. Dit geldt met name voor Microsoft Teams, dat een centraal onderdeel is geworden van ons leven en werken op afstand. Om deze overeenkomstigheid uit te breiden naar bestanden, introduceert Microsoft binnenkort dezelfde ervaring voor het delen van bestanden en toegangscontrole in Teams als die van andere Microsoft 365-apps, waaronder OneDrive, Outlook of Office. Wanneer u binnenkort een bestand vanuit Teams gaat delen, heeft u de mogelijkheid om koppelingen voor delen te maken die toegang bieden aan iedereen, mensen binnen uw organisatie, mensen met bestaande toegang of specifieke mensen, inclusief die in een privé- of groeps chat.

Geanimeerde afbeelding van Teams die integratie delen.

Gesynchroniseerde metadata-ondersteuning – Metadata voegt structuur en compliance toe aan uw bestanden. Momenteel worden gedeelde bibliotheken met verplichte metagegevens gesynchroniseerd als alleen-lezen. Microsoft heeft aangekondigd dat we de komende weken een update uitbrengen voor de OneDrive-synchronisatie-app die lees- en schrijfsynchronisatie ondersteunt voor gedeelde bibliotheken die de vereiste metadata bevatten. Dit stelt zakelijke gebruikers in staat om inhoud in hun gesynchroniseerde bibliotheken te bewerken, terwijl ze vanaf hun desktop werken.

Verplaats en blijf delen – Uw bestanden moeten zich kunnen bewegen zoals uw workflow dat doet. Naarmate een document zijn levenscyclus doorloopt – van creatie tot herziening tot definitief – moet het verhuizen naar gedeelde cloudbibliotheken waardoor het een bredere groep van medewerkers bereikt. Maar het moet dit doen zonder de toegang van de oorspronkelijke groep te beïnvloeden. Later deze zomer kunnen zakelijke gebruikers precies dat doen in OneDrive door ervoor te kiezen om te blijven delen met bijdragers wanneer ze hun bestanden verplaatsen. Dit betekent dat alle zakelijke gebruikers met originele toegang tot een bestand er opnieuw aan zullen worden toegevoegd als dat bestand de gedeelde bibliotheeklocaties verandert. Die gebruikers ontvangen nu een nieuwe link met dezelfde rechten als voorheen en ontvangen een melding over de verhuizing.

Flexibeler

100 GB bestandsupdates – De maximale bestandsgrootte voor uploads wordt verhoogd van 15 GB naar 100 GB in OneDrive en SharePoint voor iedereen! Dit is vooral handig voor zakelijke gebruikers die werken in overwegend grote bestandstypen, zoals 3D-, CAD- en mediabestanden. Eerder uitgebrachte differentiële synchronisatie helpt het uploadproces voor grote bestanden te versnellen door alleen de gewijzigde onderdelen te synchroniseren in plaats van het hele bestand.

Meldingen van opmerkingen – Meldingen kunnen u op het goede spoor houden, maar ze kunnen ook afleiden. Om u te helpen productief te blijven wanneer u zich moet concentreren, voegt Microsoft later dit jaar de optie toe om opmerkingen voor afzonderlijke bestanden uit te schakelen. Als u dit doet, heeft dat alleen invloed op dat bestand, niet op de hele bestandsbibliotheek.

Adresbalk delen – Als u een bestand in een browser opent of eraan werkt, kunt u binnenkort links die vanuit de adresbalk van uw browser zijn gekopieerd, delen met uw interne collega’s (indien admin-enabled). Deze URL’s respecteren alle deelbeleid, waardoor natuurlijke en gemakkelijke samenwerking binnen uw organisatie mogelijk wordt.

Download het gratis eBook:

4 voordelen van een beveiligde cloudopslag oplossing

In dit eBook leer je hoe je werknemers veilig documenten, notities en ideeën kunnen delen vanaf elke locatie zonder het creëren van meerdere versies van een bestand wat snel uit de hand kan lopen.

4-voordelen-van-een-beveiligde-cloud-opslag-oplossing-2

    Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!