OfficeGrip_logo

Nieuwe SharePoint-functie: meertalig publiceren voor pagina’s en nieuwsberichten mogelijk

Organisaties over de hele wereld zijn bezig om op afstand werken mogelijk te maken voor hun teams, is het nu meer dan ooit essentieel om ervoor te zorgen dat informatie op uw intranet direct beschikbaar is voor uw gebruikers. Door communicatiesites in SharePoint voor Microsoft 365 te gebruiken, kunt u nu een flexibel, intelligent intranet in meerdere talen creëren!

De meertalige publicatiefunctie voor SharePoint-communicatiesites, die nu wereldwijd wordt uitgerold, stelt u in staat pagina’s te maken en te vertalen, vertalersrollen in te stellen en e-mailwaarschuwingen te ontvangen wanneer pagina’s klaar zijn om te worden vertaald, bijgewerkt en gepubliceerd. Dit alles om het publiceren van pagina’s en nieuws in SharePoint een nog betere ervaring te maken voor gebruikers. Alles is gebouwd om de gebruiker de best mogelijke ervaring te bieden. Laten we eens kijken hoe meertalig publiceren voor het moderne SharePoint werkt. Hier is een korte overzichtsvideo:

Hoe werkt het?

Zodra een communicatiesite is gemaakt in de standaardtaal, kan de site-eigenaar de meertalige publicatiefunctie inschakelen en de extra talen kiezen die op die site moeten worden ondersteund.

Zodra de functie is ingeschakeld en talen zijn toegevoegd, kan de site-eigenaar individuele gebruikers, beveiligingsgroepen en Office 365-groepen toewijzen als vertalers voor elk van de talen.

vertaler.png

Vervolgens kunnen pagina-auteurs kopieën maken van pagina’s die in de standaardtaal zijn gemaakt. De inhoud van de kopieën kan vervolgens handmatig worden vertaald door de vertaler die op de hoogte wordt gesteld wanneer er een nieuwe standaardtaalpagina is die moet worden vertaald of wanneer een bestaande standaardtaalpagina moet worden bijgewerkt. Wanneer vertalingen worden gepubliceerd, wordt ook de auteur van de standaardtaal op de hoogte gesteld. Gepubliceerde vertaalpagina’s worden automatisch weergegeven in de taal van de gebruikers, inclusief in het webonderdeel Nieuws en het webonderdeel Gemarkeerde inhoud.

meertalige.png

Wanneer pagina-goedkeuringen zijn ingeschakeld, moeten de standaardtaalpagina’s en de vertaalpagina’s worden goedgekeurd en gepubliceerd voordat de vertaalpagina’s beschikbaar zijn voor iedereen die toegang heeft tot de pagina. Deze extra laag van beoordeling en goedkeuring kan ervoor zorgen dat onjuiste informatie niet wordt gepubliceerd.

Sitenavigatie, hubnavigatie, sitenaam en sitevoettekst kunnen ook worden vertaald. De inhoud daar wordt eerst gemaakt in de standaardtaal van de site en vervolgens kunnen vertalers inloggen en de navigatie, sitenaam etc. bijwerken in hun voorkeurstaal. Gebruikers zien automatisch pagina’s en nieuws in de taal van hun voorkeur als deze wordt gepubliceerd. Als ze niet beschikbaar zijn en ze willen pagina’s in andere beschikbare talen bekijken, kunnen ze dat doen via het vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek van de pagina.

Meertalig.png

Communicatie tussen teams, managers en iedereen daartussen is een van de belangrijkste dingen die een organisatie op dit moment kan faciliteren. Met veel teams verspreid over de hele wereld is Microsoft er trots op dat het een tool kan leveren die is ingebouwd in het moderne SharePoint waarmee u ervoor kunt zorgen dat uw informatie gemakkelijk aan uw team wordt geleverd.

U kunt hieronder ook een video demo bekijken van deze nieuwe funtionaliteit.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!