OfficeGrip_logo

Nieuwe updates voor Microsoft Forms

Microsoft Forms is een eenvoudige, makkelijke tool waarmee je snel een formulier kunt maken, in realtime antwoorden kunt verzamelen en automatische gegenereerde grafieken kunt bekijken om je gegevens te visualiseren. Je kunt binnen enkele minuten zonder verdere training een formulier bouwen en respondenten kunnen het in elke webbrowser invullen zonder een afzonderlijke app te hoeven installeren. In de afgelopen maand zijn er weer innovatieve functies geïntroduceerd om gebruikers te helpen bij het snel maken van professionele formulieren. 

Microsoft Forms heeft nu intelligente thema-aanbevelingen en ondersteunt nu ook sectie-vertakking,  één van de meest gevraagde functies. Ook wilt Microsoft ervoor zorgen dat Forms makkelijker binnen andere dagelijkse Office-apps kan worden gebruikt, waardoor gebruikers quizzen en peilingen kunnen maken waar ze zich ook bevinden. De Quick Poll-invoegtoepassing is nu beschikbaar voor de Outlook-app en gebruikers kunnen nu een quiz maken vanuit Outlook.com.

Vertakking

Vertakking (branching) is nu beschikbaar in formulieren die gebruik maken van secties. Vertakking zorgt voor meer flexibiliteit voor de Forms-ontwerpers tijdens het ontwerpen van enquête structuren en de invullers kunnen zich beter focussen tijdens het invullen van de enquête met behulp van conditionele vragen.

Let op: Deze functie wordt nu uitgerold naar Office 365-klanten en zal midden augustus voltooid zijn.

Branching.png
Nieuwe vertakkingsopties met formulieren met secties

Thema-aanbeveling

Het gebruik van een thema maakt je formulier net dat beetje beter en frisser, het zorgt ervoor dat formulieren op maat gemaakt kunnen worden en relevant zijn voor de responder. Indien goed uitgevoerd, helpt het ook om de respons te verbeteren. De thema-aanbevelingsfunctie geeft een aanbeveling op basis van de invoer van de gebruikerstitel. Wanneer je de titel hebt ingevuld, zal Forms een passende achtergrond erbij zoeken en de rest van je formulier aanpassen, zodat het goed matcht met de achtergrond.

Thema Recommendation.png
Een thema aanbevolen op basis van de formuliertitel

Quick Poll-invoegtoepassing in Outlook en Outlook.com

Microsoft Quick Poll, een invoegtoepassing voor Outlook, helpt je bij het snel maken van een realtime poll/enquête, zonder tijd te verliezen en je favoriete e-mailapp te verlaten. Je kunt in de ‘body’ van je e-mail vragen en opties toevoegen en vervolgens beslissen of je één antwoord of multiple choice wilt accepteren. Nadat je het bericht hebt verzonden, kunnen ontvangers rechtstreeks in de e-mail stemmen of op de handige link klikken en in een browservenster stemmen. Controleer de peilingresultaten rechtstreeks in de stemkaart in de e-mail.

Snelle peiling.gif
Snel een peiling toevoegen in Outlook

Maak een quiz rechtstreeks vanuit Office.com

Eerder dit jaar werd Microsoft Forms al dieper geïntegreerd met Office.com, zodat gebruikers een nieuw formulier kunnen maken, een bestaand formulier kunnen vinden of een formulier kunnen zoeken op Office.com. Vanaf nu kunnen gebruikers ook direct een nieuwe quiz maken vanaf deze vertrouwde plek.

Een quiz.png maken
Een quiz maken rechtstreeks vanuit Office.com

Microsoft luistert graag naar hun gebruikers. Bezoek de UserVoice-site om nieuwe ideeën voor functies in te dienen of om op bestaande te stemmen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!