OfficeGrip_logo

Nieuwe updates voor Office Sway

Als onderdeel van het streven om Sway regelmatig te verbeteren alsmede Office te ontwikkelen als cloud service door middel van maandelijkse updates, heeft Microsoft verschillende veranderingen voor Office Sway ingevoerd. Met de nieuwe updates is het onder andere mogelijk om gemakkelijker content te vinden, het embedden van nieuwe vormen van interactief materiaal, het aanpassingen van tekst op nieuwe, intuïtieve manieren en meer. 

Breng Recente Office doc content van je OneDrive naar je Sways

Sway Feb Image 1 BLOG

Je kunt nu al je eigen Sways verbeteren door middel van het ‘embedden’ en importeren van content van je OneDrive of PC. Om het nog gemakkelijker te maken om je recente documenten in Sway te gebruiken is er nu een ‘Recent view’ van je Office content op je OneDrive. Op deze manier kun je sneller de documenten vinden waar je recent nog aan hebt gewerkt en ze in Sway plaatsen.

Mogelijk wil je een excel sheet waaraan je net gewerkt hebt ‘embedden’ of de inhoud van het Word document waaraan je hebt gewerkt met je collega’s importeren. Druk eenvoudig op de ‘Invoegen’ knop, selecteer OneDrive in het drop-dwon menu en kies recent.

De ‘Recente documenten’ lijst blijft bij je in het linkse navigatie paneel van OneDrive en individuele Office applicaties, zoals bijvoorbeeld Word. Je kunt het nu gebruiken in Sway als je een Microsoft account hebt.

Voeg Power BI en PollEverywhere.com ‘embeds’ toe aan je Sways

De lijst met ondersteunde ’third party inhoudstypes’ die je kunt toevoegen aan Sway blijft groeien als onderdeel van Microsoft zijn goal om een zo groot mogelijke variëteit aan interactieve multimedia in te zetten op het Sway platform. Sway ondersteunt al vele vormen van web content zoals videos, images, audio-opnames, maps, documenten, Office Mix en meer. Na geluisterd te hebben naar gebruikersfeedback heeft Microsoft nu ondersteuning toegevoegd voor nog 2 inhoudstypes:

  • Power BI rapporten – Voeg krachtige, visuele en interactieve analytics toe aan je interne of externe Sway bedrijfs-rapporten, presentaties, nieuwsbrieven en meer door middel van Power BI data visualisaties en dynamische dashboards.
  • PollEverywhere.com live polls — Het is nu ook mogelijk om live polls toe te voegen aan je presentatie. Maak een ‘poll’, ‘embed’ deze in je Sway en vraag aan je publiek om te reageren via het ‘web’ of een sms. Kijk toe terwijl je ‘poll’ live wordt geüpdate met de nieuwste resultaten.

 

Plaats je Sways makkelijker op het web

Het is nu nog gemakkelijker om je Sways samen met andere inhoud te ‘embedden’ op sites over het gehele internet, zoals blogs, professionele websites en meer. Sway wordt nu ondersteunt door Embed.ly en oEmbed, waardoor het nu nog simpeler wordt om links om te zetten in ‘embedded content’. Dit betekent dat wanneer je een Sway wilt ‘embedden’ op een webpagina die je aan het samenstellen bent met een third-party dienst die wordt ondersteund door Embed.ly or oEmbed (zoals bijv. WordPress.com), je simpelweg de Sway URL kunt plakken. Zo is de Swat ge-embed op de webpagina zonder dat je complete iframe codes hoeft te kopiëren en plakken.

Uiteraard is het nog steeds mogelijk om iframe-embed code te gebruiken voor elke Sway die je bekijkt door op het ‘Deel’ icoon te klikke. en ‘Invoegcode ophalen’ te selecteren en deze te kpieren en te plakken op een site die dit ondersteund.

Het is nu gemakkelijker om tekst op verschillende manieren aan te passen in Sway

Sway creëert van uw content in slechts minuten tijd gepolijste, professionele ontwerpen. Het is nu gemakkelijker, natuurlijker en nog intuïtiever om Sway duidelijk te maken hoe het programma uw tekst moet aanpassen.
 
Gebruik full text editing mogelijkheden in Voorbeeld modus
 

 
Je kon al tekst aanpassen terwijl je rechtstreeks aan het werk was in Voorbeeld modus, maar nu is de ervaring verbeterd door de volledige set van editing opties aanwezig in de Sway Storyline toe te voegen aan de Voorbeeld modus. Terwijl je in Voorbeeld zit klik dan op een stuk tekst en selecteer Bewerken om de editing box weer te geven. Deze update zorgt ervoor dat je sneller kunt werken of je nu kleine aanpassingen wilt maken of lange lappen tekst wilt creëren rechtstreeks in de Voorbeeld modus.
 
Benadruk een complete tekst Kaart
 

 
Sway laat je al specifieke woorden of zinsdelen benadrukken om ze te laten opvallen. Het is nu nog gemakkelijker om met 1 klik een complete tekst Kaart te benadrukken. Dit werkt ook om gemakkelijker een ander soort Kaart te benadrukken.
 
Pas de tekstgrootte van de complete Sway aan
 

 
Het is nu mogelijk om de tekstgrootte van de gehele Sway waarmee je aan het werkt bent te veranderen, terwijl de relatieve veranderinge die je aan individuele tekst Kaarten hebt gemaakt behouden blijven. In de Ontwerp tab selecteer Aanpassen en beweeg de Tekengrootte slider naar uw goedkeuring.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!